2021 Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir?

SoruCevap

Yeni Üye

2021 Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, lisans mezunu olanlar, 35 yaşını aşmayanlar, sağlık durumu elverişli olanlar, 2021 yılında yapılan sınavlara başvuruda bulunabilir. Sınav başvurusu için nüfus cüzdanı, diploma, sağlık raporu gibi belgeler gereklidir. Sınavda başarılı olan adaylar, kaymakamlık mesleğine atanma hakkı kazanır. Sınavda yer alacak adaylar, genel yetenek, genel kültür, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat gibi konuları içeren sorularla karşılaşacaklar. Sınav sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanacak ve başarılı olan adaylar, mülakat aşamasına geçmeye hak kazanacaklar. Kaymakamlık sınavına katılmak isteyenler, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeli ve gereken belgeleri tamamlamalıdır.
İçindekiler

Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir?

Kaymakamlık sınavına girebilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Kaymakamlık sınavına girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir.
En az lisans mezunu olmak: Kaymakamlık sınavına katılabilmek için en az lisans düzeyinde bir eğitim almış olmak gerekmektedir. Lisans diploması veya denkliği olanlar sınava başvurabilir.
Yaş şartını taşımak: Kaymakamlık sınavına başvurabilmek için adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ancak, kamu personeli olup 4 yıl fiilen çalışmış olanlar için bu yaş sınırı 40’a kadar çıkmaktadır.
Askerlik hizmetini tamamlamış olmak: Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak kaymakamlık sınavına girebilmek için bir şarttır. Askerlikle ilişiği bulunan adaylar sınava başvuramaz.
Sağlık şartını taşımak: Kaymakamlık sınavına girebilmek için adayların sağlık açısından görev yapmasına engel olabilecek bir hastalığı veya sakatlığı bulunmamalıdır. Sağlık durumu sınav öncesinde sağlık kuruluşları tarafından değerlendirilir.
Kaymakamlık sınavı genellikle her yıl düzenlenir ve başvuru tarihleri açıklandığında adaylar başvurularını yapabilirler. Sınav sürecinde adaylar yazılı, sözlü ve mülakat aşamalarından geçerler. Başarılı olan adaylar kaymakamlık görevine atanır ve kaymakam olarak görev yapmaya başlarlar.
Eğer kaymakamlık sınavına katılmak istiyorsanız, yukarıda belirtilen şartları sağlamanız ve başvuru sürecine uymanız gerekmektedir. Sınavla ilgili detaylı bilgilere Kaymakamlık İçişleri Bakanlığı veya İl Valiliği gibi resmi kurumların internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

2021 Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir?

2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kaymakamlık sınavına girebilir.
Üniversitelerin dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar kaymakamlık sınavına girebilir.
En az 35 yaşını dolduranlar ve en fazla 40 yaşında olanlar kaymakamlık sınavına girebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında en az 5 yıl çalışanlar kaymakamlık sınavına girebilir.
2021 kaymakamlık sınavı için başvurular, il valiliklerine yapılacaktır.

2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kaymakamlık sınavına girebilir.
Üniversitelerin dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar kaymakamlık sınavına girebilir.
En az 35 yaşını dolduranlar ve en fazla 40 yaşında olanlar kaymakamlık sınavına girebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında en az 5 yıl çalışanlar kaymakamlık sınavına girebilir.

Geri