AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2021 hibe Destekleri Nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.823
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2021 hibe Destekleri Nelerdir?​

Tarım ve hayvancılık hibe destekleri 2021 nelerdir?
- Buzağı destekleri.
- Malak desteklemesi.
- Dişi manda desteklemesi.
- Islah amaçlı süt içerik analiz desteklemesi.
- Anaç koyun ve keçi desteklemesi.
- Küçükbaş soy kütüğü desteklemesi.
- Sürü büyütme ve yenileme desteği.
- Arılı kovan desteklemesi.

Kırsal Kalkınma nelere destek veriyor?​

Kırsal Kalkınma nelere destek veriyor?
Çiftçilere; gübre, mazot, traktör, veterinerlik gibi ayni yardımlar verilmektedir. Uygunluğu olan çiftçilere; sübvansiyonel krediler de sunulmaktadır. Ceviz, badem, seracılık, arıcılık, su ürünler, bitkisel ürünler gibi birçok alanda özel hibe desteği verilmektedir.

Ipard projesine kimler başvurabilir?​

Başvuru sahipleri (gerçek kişi olması durumunda kendisi, tüzel kişiliklerde ise tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olan kişi) başvurunun sunulduğu tarihte 18 yaşını doldurmuş olmalı ve 65 yaşından büyük olmamalıdır. Kiralanmış bir mülk üzerinde yapılacak yatırımlar uygun yatırımlardır.

Devlet Destekli hibe Kredi ve Teşvik Nasıl Temin Edilir?​

Devlet Destekli hibe Kredi ve Teşvik Nasıl Temin Edilir?
Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Çiftçi destekleri nelerdir?​

Tarım ve Orman Bakanlığının Desteklediği Programlar
- Zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği.
- Yurtiçi sertifikalı tohum kullanımı ve üretimi desteği.
- Fındık bazlı gelir desteği.
- Organik tarım desteği.
- ÇATAK desteği.
- İyi tarım desteği.
- Tarımsal faaliyetlerde bulunan küçük aile işletmelerine destek projesi.

Kosgeb hangi işlere Destek Veriyor 2021?​

Kosgeb hangi işlere Destek Veriyor 2021?
· Temizlik, · Fuar organizasyonu, · Taşıt kiralama, · Güvenlik işleri için KOSGEB desteği alınması mümkündür.

Kırsal Kalkınma Hibeleri kimler yararlanabilir?​

Kırsal Kalkınma Hibeleri Kimler Yararlanabilir? Bu tedbirin yararlanıcıları, kamu tüzel kişilikleri hariç, ulusal kanunlarca tanınmış, aşağıda belirtilen sistemlere kayıtlı olan gerçek kişiler ve tüzel kişilerdir; Ulusal Çiftçi Kayıt Sistemi veya. Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi.

TKDK nelere destek veriyor?​

TKDK nelere destek veriyor?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, öncelikli olarak kırmızı et, yumurta ve süt üreten firmalara destek veriyor. Bunun dışında kurumun destek ve hibe verdiği sektörler arasında kırsal turizm, arıcılık, bitkisel ürünler ve bitkisel üretim de yer alıyor.

TKDK dan kimler yararlanabilir?​

Başvuru sahibi üretici örgütü, gerçek ve tüzel kişiler olabilir. Meyve sebze üreticisi olan gerçek ve tüzel kişiler Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmalıdır. Mevcut tesis olması durumunda, soğuk hava deposu kapasitesi yatırım sonunda 10000 m3’den fazla olmamalıdır.

TKDK destekleri kimler alabilir?​

TKDK destekleri kimler alabilir?
TKDK’ın verdiği hibelerden tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir.

Devlet hangi sektörlere destek veriyor?​

Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

Devlet Teşvik nedir?​

Devlet Teşvik nedir?
Devlet Teşvikleri, ülkelerin ekonomilerinde oluşan bozulma sonrasında ya da kriz dönemlerinde işletmelerin darboğazdan çıkabilmelerini sağlayabilmek ve ekonominin daha güçlenmesini başarabilmek için işletmelere yardımda bulunmasıdır diyebiliriz. Ülke ekonomileri zaman zaman krizlerle karşılaşır.
 
2021 yılında tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik birçok hibe desteği bulunmaktadır. Bu desteklerden bazıları şunlardır:
- Buzağı destekleri
- Malak desteklemesi
- Dişi manda desteklemesi
- Islah amaçlı süt içerik analiz desteklemesi
- Anaç koyun ve keçi desteklemesi
- Küçükbaş soy kütüğü desteklemesi
- Sürü büyütme ve yenileme desteği
- Arılı kovan desteklemesi

Kırsal kalkınma ise çiftçilere gübre, mazot, traktör, veterinerlik gibi ayni yardımların yanı sıra uygunluğu olan çiftçilere sübvansiyonel krediler de sunmaktadır. Ayrıca fındık, badem, seracılık, arıcılık, su ürünleri, bitkisel ürünler gibi birçok alanda özel hibe destekleri de verilmektedir.

IPARD projesine başvurabilmek için başvuru sahiplerinin başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 65 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Kiralanmış bir mülk üzerinde yapılacak yatırımlar da uygun yatırımlar arasındadır.

Devlet destekli hibe kredi ve teşviklerden yararlanabilmek için ilgili devlet kurumlarına başvuru yapılmalıdır. İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Başvuruda bulunabilmek için ise 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Çiftçilere sağlanan destekler arasında zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği, yurtiçi sertifikalı tohum kullanımı ve üretimi desteği, organik tarım desteği gibi çeşitli programlar bulunmaktadır.

KOSGEB ise 2021 yılında temizlik, fuar organizasyonu, taşıt kiralama, güvenlik işleri gibi işlere destek vermektedir.

Kırsal kalkınma hibelerinden yararlanmak isteyenler, ulusal çiftçi kayıt sistemi veya ulusal hayvan kayıt sistemi kapsamına giren gerçek ve tüzel kişilerdir.

TKDK, kırmızı et, yumurta ve süt üreten firmalara öncelik vermekle birlikte kırsal turizm, arıcılık, bitkisel ürünler ve üretim gibi sektörlere de destek ve hibe sağlamaktadır. Yararlanıcılar arasında başvuru sahibi üretici örgütü, gerçek ve tüzel kişiler yer almaktadır.

TKDK hibelerinden tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir. Genel olarak ise devlet, tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji gibi birçok sektöre destek vermektedir.

Devlet teşvikleri, işletmelerin darboğazdan çıkabilmesi ve ekonominin güçlenmesine destek olmak amacıyla verilen yardımlardır. Bu teşvikler sayesinde ülke ekonomileri kriz dönemlerinde ve zorlu zamanlarda işletmelere destek olabilmektedir.
 
Geri
Üst