AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2021 Bursluluk sinavinda kac soru var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2021 Bursluluk sınavında kaç soru var?​

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

Bursluluk sınavı kaç soru var?​

Bursluluk sınavı kaç soru var?
– 5. sınıfa giden öğrenciler, 6. sınıfa giden öğrenciler ve 7. sınıfa giden öğrenciler için sınavda Türkçe dersinden 25 soru, Matematik dersinden 25 soru, Fen Bilimleri dersinden 25 soru ve Sosyal Bilgiler dersinden de 25 soru olmak üzere toplamda 100 soru sorulacaktır.

2021 5 sınıf bursluluk sınavında hangi dersler var?​

2021 5 sınıf bursluluk sınavında hangi dersler var?
sınıf bursluluk sınavında çıkacak Türkçe dersi konuları:
- Anlam Bilgisi. 1.1. Sözcükte Anlam.
- Yazım Bilgisi. Harfler. Yazım (İmla) Kuralları (Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler, Sayıların Yazımı, “de” ve “ki” Bağlaçlarının Yazımı, “mi” Ekinin Yazımı, Yazımı Karıştırılan Sözcükler)
- Metin Türleri ve Söz Sanatları

2021 6 Sınıf Bursluluk sınavında hangi dersler var?​

6. sınıf bursluluk sınavında çıkacak sosyal bilgiler dersi konuları:
- ÜNİTE: BİREY VE TOPLUM.
- ÜNİTE: KÜLTÜR VE MİRAS.
- ÜNİTE: İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER.
- ÜNİTE: BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM.
- ÜNİTE: ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM.
- ÜNİTE: ETKİN VATANDAŞLIK.
- ÜNİTE: KÜRESEL BAĞLANTILAR.

2021 Bursluluk kaç kişi başvurdu?​

2021 Bursluluk kaç kişi başvurdu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 25 Nisan’da yapılması beklenen İOKBS Bursluluk Sınavı’nı koronavirüs salgını nedeniyle 5 Eylül Pazar gününe ertelemişti. 1 milyonu aşkın kişinin girdiği Bursluluk Sınavı heyecanı tamamlanırken adaylar ”Bursluluk sınavı kaç puanla kazanılır?

2021 Bursluluk sınav süresi ne kadar?​

2021 Bursluluk sınav süresi ne kadar?
İOKBS, bir diğer adıyla bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak , 5 Eylül 2021 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacak. Bursluluk sınavı 100 sorudan oluşacak toplamda 120 dakika sürecek.

2021 Bursluluk sınavı hangi dersler var?​

Bursluluk sınavı 2021 yılında eylül ayında düzenlenecek. Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. 5,6 ve 7. Sınıflar Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgilerden 25’er tane soru cevaplayacaklar.

Burslulukta hangi dersler var 6 sınıf?​

Burslulukta hangi dersler var 6 sınıf?
6. Sınıf Bursluluk Sınav Konuları 2020
- Sözcükte anlam.
- Cümlede anlam.
- Parçada anlam.
- Yazım kuralları
- Noktalama işaretleri.
- Dil bilgisi konuları
- Edebi türler ve söz sanatları

2021 Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?​

2021 Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?
Sonuç olarak bursluluk sınavı taban puanları en düşük 100, en yüksek 460,72’dir. Diğer kontenjanı için en düşük taban puan 388,864 (10. sınıflar) en yüksek taban puan 460,72’dir (hazırlık sınıfı).

Bursluluk parası ne kadar 2022 Ortaokul?​

İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.

Bursluluk sınavı kaç dakika sürüyor?​

Bursluluk sınavı kaç dakika sürüyor?

Bursluluk ne kadar sürüyor?​

Bursluluk ne kadar sürüyor?
Pybs bursu öğrenci kaçıncı sınıfta kazanmış olursa olsun lise son sınıfa kadar devam eder. 12. sınıfın son bursuna kadar alır sonrasında bursunuza veda etmek zorunda kalırsınız.

Bursluluk sınavıyla ilgili detaylı bilgiler sunabilirim:

- **2021 Bursluluk sınavında kaç soru var?**
Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacaktır.

- **Bursluluk sınavında hangi dersler var?**
- 5. sınıfa giden öğrenciler için: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 100 soru.
- 6. sınıfa giden öğrenciler için: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 100 soru.
- 7. sınıfa giden öğrenciler için: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 100 soru.

- **2021 Bursluluk sınavı hangi dersler var?**
5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden toplamda 100 soru cevaplayacaklar.

- **2021 Bursluluk sınav süresi ne kadar?**
Bursluluk sınavı 100 sorudan oluşacak ve toplamda 120 dakika sürecektir.

- **2021 Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?**
Sınav sonuçlarına göre bursluluk sınavı taban puanları en düşük 100, en yüksek 460,72 puan aralığında değişmektedir.

- **Bursluluk parası ne kadar 2022 Ortaokul?**
Bursluluk sınavını kazanan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında 470 TL olarak belirlenmiştir.

- **Bursluluk sınavı kaç dakika sürüyor?**
Bursluluk sınavı 120 dakika, yani 2 saat sürmektedir.

- **Bursluluk ne kadar sürüyor?**
Pybs bursu öğrenci, kaçıncı sınıfta kazanmış olursa olsun, lise son sınıfa kadar devam eder. Aylık burs ödemesi devam eder, ancak 12. sınıfın sonunda burs sona erer.

Eğer başka sorularınız varsa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri