AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2021-2022 Eylulde okullar ne zaman acilacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2021-2022 Eylülde okullar ne zaman açılacak?​

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatiline 12 Kasım Cuma günü girdi. 6 Eylül tarihinden itibaren kesintisiz süren yüz yüze eğitim sonrası öğrenciler hafta sonları ile beraber 9 gün dinlenecekler.

6 Eylül de sınıflar nasıl olacak?​

6 Eylül de sınıflar nasıl olacak?
Çelik, “2021-2022 eğitim yılı 6 Eylül’de başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak, ders saatleri azaltılmayacak. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği açısından çok önemli. Mazereti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek” açıklamasını yaptı.

Okullar eylülde Ne Zaman Açılacak 2021?​

Okullar eylülde Ne Zaman Açılacak 2021?
MEB tarafından yayınlanan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sezonu ve okulların durumuna ilişkin videolu açıklamalarda bulundu.

6 Eylül de liseler açılıyor mu?​

6 Eylül Pazartesi günü okullar yüz yüze eğitimle açılacak. Temmuz ayında başlayan yaz tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar uzun süre sonra yüz yüze başlayacak.

2021 ve 2022 okullar ne zaman açılacak üniversite?​

2021 ve 2022 okullar ne zaman açılacak üniversite?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.”

Ilkokul 1 sınıflar ne zaman açılacak?​

Ilkokul 1 sınıflar ne zaman açılacak?
1. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK? Bu yılki takvimine göre 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okullar 31 Ağustos’ta başlayacak.
6 Eylül okullar tam gün mü?​
Diğer tüm kademelerde eğitim alan öğrenciler için yüz yüze eğitim, Kovid-19 tedbirleri ile 6 Eylül’de tıpkı salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün ve tam zamanlı olarak başlatılacak. Eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitimde sınıflar kaç kişi olacak?​

Yüz yüze eğitimde sınıflar kaç kişi olacak?
Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Vaka artışlarının yüksek olduğu bir dönemde 40 kişilik sınıflarda eğitim verileceğine dikkat çeken Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, uyarılarda bulundu.

Okullar ne zaman acilacak 2021-2022?​

Okullar ne zaman acilacak 2021-2022?
Milli Eğitim Bakanlığı, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, 6 Eylül’de başlayacak, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım arasında, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat arasında, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan arasında olacak ve karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak” açıklamasında bulundu.

Okulun ilk günü saat kaçta gidilir?​

Sabahçı ve öğlenci sisteminin uygulandığı okullarda sabahçı olanların ilk ders zili 07:30-08:00 arası çalıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12.30 ila 13.30 arası sıralarında yer almış oluyor. Ancak tam gün eğitim alan okullarda ise ders başlangıç saati 09.00 olarak biliniyor.

6 Eylül’de okullar açılıyor mu?​

6 Eylül’de okullar açılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek” dedi.
Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı. Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başladı, 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Hafta sonunun ardından 22 Kasım Pazartesi günü okullar açılacak.

Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başladı?​

Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başladı?
“OKULA MASKE TAKILARAK GELİNECEK” Bakanlıktan yapılan paylaşımda ise şöyle denildi: * 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. * 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacak.

Okulumuz hangi mevsimde eğitim ve öğretime başladı?​

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Okul Hangi gün açılıyor 2022?​

Okul Hangi gün açılıyor 2022?
MEB takvimine göre 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Öğrenciler böylece toplamda 87 gün yaz tatili yapmış olacak.

6 Eylül de 6 sınıflar açılacak mı?​

6 Eylül de 6 sınıflar açılacak mı?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılışına ilişkin yaptığı basın açıklamasında 6 Eylül’de tüm kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacağını ifade etti. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti.
2021 ve 2022 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?​
Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlamıştı. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayan ilk ara tatilinin sona ermesiyle öğrenciler derslerine girdi.

2020 2022 okullar ne zaman açılacak?​

2020 2022 okullar ne zaman açılacak?
Okullar 7 Şubat Pazartesi günü yeniden açılacak. 15 tatil 4 Şubat tarihinde sona erecek. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okulları hiç kapatmayalım.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılına dair merak ettiğiniz konuları detaylı bir şekilde açıklamak isterim:

- **Okullar Ne Zaman Açılacak?**
- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre, okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılmıştır. Bu tarihten itibaren öğrenciler haftada 5 gün yüz yüze eğitim alacaklar.

- **Sınıflar Nasıl Olacak?**
- Eğitim yılında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak ve ders saatleri azaltılmayacaktır. MEB yetkilileri, ders saatlerinin azaltılmamasının öğrencilerin geleceği açısından önemli olduğunu belirtmiştir. Öğrencilerin mazeret durumlarında ise EBA üzerinden eğitimlerine devam edebileceklerdir.

- **Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?**
- Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak şeklinde belirlenmiştir.

- **Sınıf Mevcutları ve Yüz Yüze Eğitim**
- Pandemi nedeniyle belirli tedbirler alınacak olsa da 40 kişilik sınıflarda eğitim verileceği belirtilmiştir. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez'ın uyarılarına dikkat çekilmiş ve sınıf mevcutlarına önem verilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

- **Okulların Tatil Takvimi**
- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım arasında, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat arasında, 2. dönem ara tatili ise 11-15 Nisan arasında olacak. Karnelerin dağıtılacağı tarih ise 17 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir.

- **Okulun İlk Günü**
- Sabahçı ve öğlenci sistemi uygulanan okullarda, sabahçı öğrencilerin ilk ders zili 07:30-08:00 arası çalarken, öğlenci öğrencilerin ders başlangıç saati 12.30 ila 13.30 arasında olacaktır. Tam gün eğitim alan okullarda ise derslerin başlangıç saati genellikle 09.00'dır.

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının detayları hakkında genel bir fikir edinebilirsiniz. Eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı ve başarılı geçmesi dileğiyle!

Geri