- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
2021-2022 eğitim zorunlu mu?
2021-2022 ilkokul, ortaokul ve liselerde devamsızlık var mı? İşte haberin detayları… YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm kademelerde yüz yüze eğitimin zorunlu olduğunu açıkladı.1 yılda kaç hafta okul var?
Genel bir Tam Yıl Eğitim takvimi 45/15 olarak bilinir, 45 günlük (dokuz hafta) dönemi 15 günlük (üç hafta) ara tatil izler.Okula gitmemenin cezası nedir 2021?
Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
2021-2022 devamsızlık olacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Kovid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.
2021-2022 yüzyüze eğitim zorunlu mu?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.Kaç okul günü var?
Ders yılının başlaması, yarıyıl tatili, ara tatiller ile yaz tatili ve ders kesimi tarihleri Bakanlıkça duyurulur. Ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır.Okula gitmeme cezası ne kadar?
Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.
Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün 2022?
2022 LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında: Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.