AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2021 2022 Bilsem sinavi ne zaman?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2021 2022 Bilsem sınavı ne zaman?​

2022 yılında gerçekleştirilecek BİLSEM sınavının tarihi de MEB tarafından belirlendi. BİLSEM SINAVI NE ZAMAN? 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 13 Haziran-12 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek.
Bilsem sınavı ücretli mi?
KAYIT ÜCRETİ KALDIRILDI: 2017-2018 eğitim-öğretim sezonuna kadar aday gösterilen öğrenciler için velilerin grup taramasına giriş ücreti (50 TL) yatırması gerekiyordu ancak bu ücret 2018-2019’da kaldırıldı. Bu yıl da kayıt ücreti yok.
1 sınıf bilsem sınavı nasıl yapılır?
BİLSEM sınavları grup tarama ve bireysel değerlendirme olmak üzere iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada grup taraması gerçekleşecek. Bu aşamada başarıyla çıkan öğrenciler bireysel değerlendirme sınavına giriş yapacak. Grup tarama sınavında öğrencilere sınıf düzeylerine uygun sorular sorulacak.

Bilsem sınavı Ne Zaman Açıklanacak 2022?​

Bireysel değerlendirme işlemleri 13 Haziran 12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.
Bilsem sınav başvuruları ne zaman 2022?
Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak.
Bilsem Giriş Belgesi 2022 ne zaman?
Ön değerlendirme uygulamasına girecek öğrencilerin “Uygulama Giriş Belgeleri” 02 Şubat 2022 tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi /İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Sınav İşlemleri Modülü’nde yayımlanacak olup fotoğraflı giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından onaylanarak öğrenci velilerine imza karşılığında …
Doğrudan şube olarak Vakıflar bankası şubelerinden de yatırılabilir. Ayrıca online olarak https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden yatırabilirsiniz.
Bilsem 1 sınıf sınavı kaç soru kaç dakika?
Geçen sene 1. sınıflar için 60 soru çıkarken 2. ve 3. sınıflara 70 soru çıktı. BİLSEM genel yetenek sınavlarında her doğru cevap 10 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Geçtiğimiz senelerde 4. sınıflar BİLSEM sınavına giremezken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl BİLSEM sınavlarına 4. sınıfları da dahil etti.
Bilsem sınavı Başvuru 2022 nasıl yapılır?
BİLSEM başvuru formu: BİLSEM başvuru formu: Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilecek öğrencilerin gözlem formları e-okul Yönetim Bilgi Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden …

Bilsem 2 sinif sınavı ne zaman 2022?​

2022 sınavı ne zaman: BİLSEM genel zihinsel yetenek ön değerlendirmeleri 19 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. Uygulama, Cumartesi ve Pazar günleri 5 oturumda gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınmış olacak.

Geri