AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2020 Yili kim tarafindan ne yili ilan edildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2020 Yılı kim tarafından ne yılı ilan edildi?​

Havva Tel, “Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılını dünyada modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’in doğumunun 200’üncü yılı olması vesilesiyle “Dünya Hemşireler Yılı” olarak ilan etmiştir.

Unesco 2021 yılını ne yılı olarak ilan etti?​

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” …

2020 yılı ne?​

2020 yılı ne?
Birleşmiş Milletler 2020’yi Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı olarak ilan etti. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından da Hemşire ve Ebe Yılı olarak belirlenmiştir.

2020 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı ne yılı ilan etti?​

2020, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Patara Yılı” ilan edildi. AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında 51,7 milyon turist ve 34,5 milyar dolar turizm geliri ile sektörde patlama yaşandığını vurguladı; 2020’nin “Patara Yılı” ilan edilmesinin nedenlerini anlattı.

2022 Kim ne yılı ilan etti?​

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, eğitim ve gelişim faaliyetlerine yönelik çalışmaların yenilikçi yöntemlerle devam etmesi ve kamu personeline eğitimlerin verilmesi hedefiyle 2022’yi “Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı” ilan etti.

2019 yılı Birleşmiş Milletler tarafından ne yılı olarak ilan edilmiştir?​

2019 yılı Birleşmiş Milletler tarafından ne yılı olarak ilan edilmiştir?
30 Ekim-14 Kasım 2017 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilen UNESCO 39. Genel Konferansı Doğa Bilimleri Komisyonunda 2019 yılının Uluslararası Kimyasal Elementlerin Periyodik Tablosu Yılı olarak ilan edilmesini önermiştir. Bu karar Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca da kabul edilmiştir.
Birleşmiş Milletler 2022 yılını ne yılı ilan etti?​
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un girişimiyle Birleşmiş Milletler (BM), 2022’yi “Uluslararası Sürdürülebilir Dağ Kalkınma Yılı” ilan etti.
Kültür Bakanlığı 2022 yılını ne yılı ilan etti?​
İlgili ülke kültür bakanlarının teklifi ile 2022 yılı, doğumunun 100. yılı kutlanacak Kırgız sanat adamı Toktobolot Abdumomunov, doğumunun 100. yılı münasebetiyle Azerbaycanlı besteci Fikret Amirov ile ölümünün 600. yıldönümünde Türk mutasavvıf Süleyman Çelebi’yi anma yılı ilan edilmesi kararlaştırıldı.

2020 yılı nasıl yazılır?​

2020 yılı nasıl yazılır?
a) Tarihler zaman birimi olarak en kısadan en uzuna doğru sıralanır: gg.aa.yyyy (gün.ay.yıl): 30 Haziran 2020. 30.06.2020.

2020 yılında Türkiye’de neler oldu?​

1 Mart – Türkiye, Bahar Kalkanı Harekâtı’nı başlattı. 11 Mart – Türkiye’de COVID-19 pandemisi: Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ilk kez Koronavirüs vakasına rastlanıldığını açıkladı. 12 Mart – COVID-19 tedbirleri kapsamında İlköğretim ve Ortaöğretim 16 Mart’tan itibaren 1 hafta süreyle tatil edildi.

2023 ne yılı ilan edildi?​

Aşık Veysel’invefatının 50.yıl dönümü 2023 yılı UNESCO konferansında alınan bir kararla “Aşık Veysel” yılı olarak ilan edildi.ASİDEF Ankara’da gerçekleşecek olan bu konser sonrasında“2023- Aşık Veysel Yılı”nda, önemli sayıda etkinlik gerçekleştirmeyi planlıyor.

Kamu Personeli Eğitim atılım yılı ne demek?​

Kamu Personeli Eğitim atılım yılı ne demek?
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, eğitim ve gelişim faaliyetlerine yönelik çalışmaların yenilikçi yöntemlerle devam etmesi ve kamu personeline ihtiyaca yönelik eğitimlerin verilmesi hedefiyle 2022 yılını ‘Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı’ ilan etti.

2022 UNESCO ne yılı ilan etti?​

Genel Konferansı’nda 41C/15 sayılı belgesi çerçevesinde alınan karar gereğince “Süleyman Çelebi’nin Vefatının 600. Yıl Dönümü” Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Romanya ile Ukrayna’nın desteğiyle 2022 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alınmıştır.

2022 yılı ne Yılı?​

2022, Doğu Çin takvimine göre kaplan yılı. 2022’de kaplan yılı renk: siyah ve element: su hakim olacak.

Unesco 2023 yılını ne yılı ilan etti?​

Unesco 2023 yılını ne yılı ilan etti?

Unesco 2023 yılını ne yılı ilan etti?​

Unesco, 2023 yılını Aşık Veysel'in vefatının 50. yıl dönümü anısına "Aşık Veysel Yılı" olarak ilan etmiştir. Bu karar, 2023 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle Aşık Veysel'in sanatına ve mirasına özel bir vurgu yapılacağını göstermektedir. UNESCO'nun bu ilanıyla dünya genelinde Aşık Veysel'in değerli katkıları ve kültürel önemi daha geniş kitlelere tanıtılmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda dünya çapında çeşitli etkinlikler ve kutlamalar gerçekleştirilecektir.

Geri