AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2020 Esit Agirlik kac kisi girdi?

Editör

Yeni Üye

2020 Eşit Ağırlık kaç kişi girdi?​

1 MİLYON ADAY BARAJ ALTI 180 puan barajını geçen aday sayısı sözel bölümde 565 bin 808, sayısalda 390 bin 132, eşit ağırlıkta 587 bin 678 ve dil puanında 70 bin 842 oldu. Yine, sınavın ilk aşaması TYT’ de 150 puan barajını 1 milyon 627 bin 539 aday geçti.

Eşit Ağırlık AYT de hangi dersler var?​

Eşit ağırlık dersleri nelerdir?
- Türk Edebiyatı
- Dil ve anlatım.
- Geometri.
- Matematik.
- Tarih.
- Coğrafya.
- Felsefe.
- İngilizce.

Eşit Ağırlık kaç soru var?​

Eşit Ağırlık kaç soru var?
Adayın, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinin üçünün de oluşması için dört testin tüm sorularını yani 160 soru cevaplandırması gerekmektedir. Adayın, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türlerinin oluşması için ilgili üç testten 120 soru cevaplandırması gerekmektedir.

Eşit Ağırlık öğrencisi TYT ve AYT de ne çözmeli?​

Eşit ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT’de Edebiyat, Matematik, Cöğrafya1 ve Tarih1 testlerini çözecekler.

2020 yılında kaç kişi mezuna kaldı?​

2019 yılında 891 bin 452 kişi liseden mezun olurken 105 bin 98 kişi önlisansa, 174 bin 945 kişi lisansa yerleşti. 2020’de ise mezunların sayısı 894 bin bin 187’ye yükselirken, lisansa yerleşenlerin sayısı 165 bin 675’e; önlisansa yerleşenlerin sayısı 104 bin 776’ya yükseldi.

2021 YKS kaç kişi mezuna kaldı?​

2021 YKS kaç kişi mezuna kaldı?
Bir yükseköğretim programına yerleşmiş aday sayımız ise 373 bin 731 (yüzde 14,3), bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayımız 227 bin 128, (yüzde 8,8). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayımız da 54 bin 275 (yüzde 2,1).”

AYT de alan dışı soru çözmek puan getirir mi?​

Alan dışından soru çözmek puan getirmeyecek. Cumhuriyet’in haberine göre, sınavın ilk oturumunun adını Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak açıklayan YÖK, ikinci oturuma da Alan Yeterlilik Testi (AYT) adını verdi. YÖK’ün yeni sisteminde puan ağırlıkları soru sayısıyla orantılı olarak belirlendi.

Eşit ağırlık Coğrafya 1 mi 2 mi?​

Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT’de Edebiyat, Matematik, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek. Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT’de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.

Eşit ağırlık öğrencileri hangi sınavlara girecek?​

Eşit ağırlık öğrencileri hangi sınavlara girecek?
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Matematik ve AYT Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.

Kaç kişi mezuna kaldı 2022?​

Bir yükseköğretim programına yerleşmiş veya kayıtlı aday sayımız ise 389 bin 823 (yüzde 12,27), bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayımız 293 bin 136 (yüzde 9,03). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayımız da 80 bin 699 (yüzde 2,48).”

2021 YKS kaç kişi barajı geçti?​

ÖSYM’nin sayısal verilerine göre TYT’de sınavı geçerli sayılan 2 milyon 416 bin 748 adaydan yüzde 68’i baraj olarak belirlenen 150 ve üzerinde puan aldı. AYT’nin sayısal puan türünde adayların yüzde 42,85’i barajı geçerek 180 ve üzerinde puan alırken, sözelde yüzde 60,09’u, eşit ağırlıkta yüzde 48,04’ü barajı geçti.

2020 YKS sınavına girme istatistikleri hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Göre, Eşit Ağırlık puan türü için barajı geçen aday sayısı 587 bin 678. AYT'de Eşit Ağırlık puan türünde yer alan dersler ise Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve İngilizce'dir. Eşit Ağırlık puan türünde toplam 160 soru çözülmesi gerekmektedir.

Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Coğrafya-1 ve Tarih-1 testlerini çözecekler. Alan dışından soru çözmek puan getirmemektedir ve Eşit Ağırlık öğrencileri AYT'de belirli dersleri çözmek zorundadır. Eşit Ağırlık öğrencileri ise ilk oturum TYT sınavına girecekler ve AYT Matematik ile AYT Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözecekler.

2021 ve 2022'de YKS'ye giren adayların istatistiklerini de paylaştınız. Toplam mezun olan, yerleşen ve kaydı silinen aday sayıları hakkında bilgi verdiniz. 2021'de barajı geçen aday sayıları da ayrıntılı olarak verilmiş.

Eşit Ağırlık puan türünde tercih yapmayı düşünen öğrenciler için AYT'de hangi dersleri çözmeleri gerektiği ve baraj geçme oranları gibi detaylı bilgiler paylaşılmış. Eğitim ve öğretim sürecinde yer alan öğrenciler için bu tür detaylı istatistikler oldukça önemli olabilir. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri