AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2020 2021 Sinifta Kalma Olacak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2020 2021 Sınıfta Kalma Olacak mı?​

MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacak.

Ortaokulda sınıf tekrarı nasıl olur?​

Ortaokulda doğrudan sınıfta kalma yok. Ortaokullarda herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesi veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.

2021 sınıfta kalma olacak mı?​

2021 sınıfta kalma olacak mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Hangi durumlarda sınıf tekrarı yapılır?​

Hangi durumlarda sınıf tekrarı yapılır?
Sınıf tekrarı Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.

Bu sene Devamsizliktan sinifta kalma olacak mı?​

Liselerde sınıf geçme ve karne notuyla ilgili yeni bir düzenleme var. Artık devamsızlıktan sınıf tekrarı olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 altında olan öğrenciler de, başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler.

1 dönem sınıfta kalma var mı?​

sorusu merak konusu oldu… 2021 yılında Ortaokul ve liselerde sınıfta kalma olacak mı? MEB sınıf geçme kurallarını belirledi… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma bulunmuyor.

Sınıf tekrarı yapılabilir mi?​

Sınıf tekrarı yapılabilir mi?
İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.

Kaç dersten kalırsak sınıfta kalırız?​

Kaç dersten kalırsak sınıfta kalırız?
Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım? – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. – Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.
2021 ortaokulda sınıfta kalma var mı?​
İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor. Aynı zamanda 5, 6, 7 ve 8.sınıflarda ise bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencinin sınıfı geçme ya da kalma durumu şube öğretmenler kurulu kararına göre belirleniyor.
Kac dersten kalırsan sinifta Kalinir Lise 2021?​

Sınıfı geçme nasıl olacak 2021?​

Sınıfı geçme nasıl olacak 2021?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Kac gun Devamsizliktan Kalinir 2021?​

Kac gun Devamsizliktan Kalinir 2021?
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Merhaba! 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında MEB tarafından alınan kararlar doğrultusunda, hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarı olmayacak. Ortaokulda ise doğrudan sınıfta kalma uygulaması bulunmamakla birlikte, herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45'ten az olan öğrencilerin sınıf geçme durumu Şube Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenmektedir.

Ancak, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında liselerde sınıf tekrarı uygulamasının olacağı ve yıl sonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten başarısız olan öğrencilerin doğrudan sınıf tekrarı yapacakları belirtilmektedir. Sınıf tekrarı, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar arasında gerçekleşmektedir. Ayrıca sınıf tekrarı, hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılabilmektedir.

Öte yandan, liselerde devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarı olmayacak ve yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan öğrenciler, başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler. İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma bulunmamaktadır. İlkokullarda öğrencilere genellikle sınıf tekrarı yaptırılmamakla birlikte, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresince bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yapılabilmektedir.

Son olarak, devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrencilerin, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacakları ve durumlarının velilere yazılı olarak bildirileceği ifade edilmektedir. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri