AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2017- Eğitim Ne Zaman Başladı?

theking

Yeni Üye
2017-2018 Eğitim Ne Zaman Başladı? Bu yıl eğitim dönemi 2017-2018 akademik takvimine göre belirlendi. Eğitim dönemi başlangıcı, öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanla beklediği bir zamandır. Okulların açılmasıyla birlikte, öğrenciler yeni dersler, öğretmenler ise yeni öğrencilerle bir araya gelir. Ne zaman başladığı, öğrencilerin tatilden dönme sürecine bağlı olarak değişebilir. Bu durum, her yıl eğitim takvimine bağlı olarak belirlenir ve genellikle Eylül ayında gerçekleşir. Öğrenciler, yeni döneme hazırlıklı olmak için başlama tarihini takip ederken, veliler ise okul alışverişleri için plan yapar. Eğitim dönemi başlangıcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecanla bekleniyor.
İçindekiler

Eğitim Ne Zaman Başladı?​

Eğitim, her yıl düzenli olarak belirlenen tarihlerde başlamaktadır. Bu tarihler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilir. 2017-2018 eğitim yılı için eğitimin başlama tarihi 9 Eylül 2017 olarak belirlenmiştir.

Eğitim Ne Zaman Bitecek?​

Eğitim, her yıl düzenli olarak belirlenen tarihlerde sona ermektedir. 2017-2018 eğitim yılı için eğitimin bitiş tarihi 8 Haziran 2018 olarak belirlenmiştir. Bu tarihler, resmi tatiller, dönem araları ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak belirlenir.

Hangi Sınıflar Eğitim Alacak?​

Eğitim, çeşitli sınıf düzeylerindeki öğrencilere verilmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, ilkokul birinci sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar olan tüm sınıflar eğitim alacaktır. Bu dönemde, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitimlerine devam edeceklerdir.

Haftada Kaç Gün Eğitim Var?​

Eğitim, haftanın belirli günlerinde yapılmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrenciler genellikle haftada 5 gün eğitim alacaklardır. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri öğrencilerin okula gitme günleridir. Cumartesi ve Pazar günleri genellikle tatil günleri olarak belirlenir. Ancak, bazı okullarda cumartesi günleri de eğitim yapılabilmektedir.

Hangi Tarihlerde Tatil Olacak?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilere belirli tatil dönemleri verilmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin tatil yapacakları resmi tatil dönemleri şu şekildedir:
23-29 Ekim 2017: 1 haftalık ilk ara tatil
18-26 Kasım 2017: 1 haftalık kış tatili
23 Nisan-1 Mayıs 2018: 1 haftalık bahar tatili
15 Haziran 2018: Yaz tatiline geçiş

Eğitim Yılı Kaç Hafta Sürer?​

2017-2018 eğitim yılı, genellikle 40 hafta sürer. Bu süre, tüm ders dönemleri, tatiller ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak belirlenir. Her dönem sonunda bir ara tatil verilir ve yıl sonunda yaz tatiline girilir. Ancak, bazı okullarda bu süre farklılık gösterebilir.

Eğitim Yılı İçerisinde Yapılan Sınavlar Nelerdir?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilere çeşitli sınavlar yapılmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin katıldığı sınavlar şunlardır:
Yıl Sonu Sınavları: Her dönem sonunda yapılan sınavlar
Ortaokul ve Liseye Geçiş Sınavı (OKS/LGS): 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS/LYS): Lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı üniversiteye geçiş sınavı

Hangi Okullar Eğitim Verecek?​

Eğitim, çeşitli okullarda verilmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, devlet okulları, özel okullar ve anadolu liseleri gibi farklı türdeki okullar öğrencilere eğitim verecektir. Öğrenciler, tercihlerine ve kayıt durumlarına göre bu okullardan birinde eğitim alacaklardır.

Hangi Dersler Verilecek?​

Eğitim yılı boyunca öğrencilere çeşitli dersler verilmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin alacakları dersler şunlardır:
Matematik
Türkçe
Fen Bilimleri
Sosyal Bilgiler
İngilizce
Tarih
Coğrafya
Müzik
Bedensel Eğitim
Resim

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Aktiviteler Yapılacak?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilere çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin katılabileceği aktiviteler şunlardır:
Okul etkinlikleri: Spor etkinlikleri, resim sergileri, müzik dinletileri gibi etkinlikler
Gezi ve piknikler: Okul tarafından düzenlenen geziler ve piknikler
Konferanslar ve seminerler: Öğrencilere yönelik düzenlenen konferanslar ve seminerler
Proje çalışmaları: Öğrencilerin gruplar halinde yaptıkları proje çalışmaları

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Kitaplar Kullanılacak?​

Eğitim yılı boyunca öğrencilere çeşitli kitaplar kullanılmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin kullanacağı kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Öğrenciler, ders programlarına uygun olarak bu kitapları kullanacaklardır. Kitaplar, ilgili dersin öğretim programına göre seçilir ve öğrencilere dağıtılır.

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Projeler Yapılacak?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilerin yapacakları çeşitli projeler bulunmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin yapabilecekleri projeler şunlardır:
Bilimsel proje: Fen bilimleri dersi kapsamında yapılacak bilimsel projeler
Kültürel proje: Türkçe veya sosyal bilgiler dersi kapsamında yapılacak kültürel projeler
Sanatsal proje: Müzik veya resim dersi kapsamında yapılacak sanatsal projeler
Çevre projesi: Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında yapılacak projeler

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Etkinlikler Düzenlenecek?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilerin katılabileceği çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin katılabileceği etkinlikler şunlardır:
Sportif etkinlikler: Okul spor takımları tarafından düzenlenen maçlar ve turnuvalar
Kültürel etkinlikler: Tiyatro oyunları, dans gösterileri, şiir dinletileri gibi etkinlikler
Okul panayırı: Okulun düzenlediği sosyal etkinliklerin yapıldığı panayır

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yapılacak?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilerin yapacakları çeşitli sosyal sorumluluk projeleri bulunmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin yapabilecekleri sosyal sorumluluk projeleri şunlardır:
İhtiyaç sahiplerine yardım: Giysi, kitap, oyuncak gibi ihtiyaçları olan kişilere yardım projeleri
Çevre temizliği: Okul ve çevresinde çevre temizliği projeleri
Engelliler için farkındalık: Engelli bireylere yönelik farkındalık projeleri

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Öğretmenler Görev Yapacak?​

Eğitim yılı boyunca öğrencilere çeşitli öğretmenler ders verecektir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin karşılaşabileceği öğretmenler şunlardır:
Türkçe öğretmeni
Matematik öğretmeni
Fen bilimleri öğretmeni
Sosyal bilgiler öğretmeni
İngilizce öğretmeni
Müzik öğretmeni
Bedensel eğitim öğretmeni
Resim öğretmeni

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Sınavlar Öğrencileri Bekliyor?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilere çeşitli sınavlar yapılmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin katılacağı sınavlar şunlardır:
Yıl sonu sınavları
Ortaokul ve liseye geçiş sınavı (OKS/LGS)
Yükseköğretime geçiş sınavı (YGS/LYS)

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Öğrenci Etkinlikleri Düzenlenecek?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin katılabileceği etkinlikler şunlardır:
Okul etkinlikleri: Spor etkinlikleri, resim sergileri, müzik dinletileri gibi etkinlikler
Gezi ve piknikler: Okul tarafından düzenlenen geziler ve piknikler
Konferanslar ve seminerler: Öğrencilere yönelik düzenlenen konferanslar ve seminerler
Proje çalışmaları: Öğrencilerin gruplar halinde yaptıkları proje çalışmaları

Eğitim Yılı İçerisinde Hangi Sosyal Sorumluluk Projeleri Yapılacak?​

Eğitim yılı içerisinde öğrencilerin yapacakları çeşitli sosyal sorumluluk projeleri bulunmaktadır. 2017-2018 eğitim yılında, öğrencilerin yapabilecekleri sosyal sorumluluk projeleri şunlardır:
İhtiyaç sahiplerine yardım: Giysi, kitap, oyuncak gibi ihtiyaçları olan kişilere yardım projeleri
Çevre temizliği: Okul ve çevresinde çevre temizliği projeleri
Engelliler için farkındalık: Engelli bireylere yönelik farkındalık projeleri

2017-2018 Eğitim Ne Zaman Başladı?​

2017-2018 Eğitim Ne Zaman Başladı?
2017-2018 eğitim yılı 18 Eylül 2017 tarihinde başlamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre eğitim başlamıştır.
2017-2018 eğitim dönemi 18 Eylül’de başladı ve 8 Haziran’da sona erdi.
Öğrenciler yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim yılına başladılar.
2017-2018 eğitim yılında dersler 18 Eylül’de başladı ve 16 Haziran’da tamamlandı.

2017-2018 Eğitim Ne Zaman Başladı? – 2017-2018 eğitim yılı 18 Eylül 2017 tarihinde başlamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre eğitim başlamıştır.
2017-2018 eğitim dönemi 18 Eylül’de başladı ve 8 Haziran’da sona erdi.
Öğrenciler yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim yılına başladılar.
2017-2018 eğitim yılında dersler 18 Eylül’de başladı ve 16 Haziran’da tamamlandı.

Geri