AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2017 18 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?

SoruCevap

Yeni Üye
2017 18 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlıyor? Türkiye’de eğitim öğretim yılı, genellikle Eylül ayında başlar. Bu yılın başlama tarihi ise 18 Eylül olarak belirlenmiştir. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler için bu tarih oldukça önemlidir. Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrenciler, yeni dersler ve yeni arkadaşlarla tanışacaklar. Öğretmenler ise yeni müfredat ve eğitim yöntemleriyle öğrencilerini motive etmeye çalışacaklar. Bu dönemde okullar, öğrencilerin geleceği için önemli bir adımdır.
İçindekiler

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?​

2017-2018 eğitim öğretim yılı, Türkiye genelindeki okullarda 18 Eylül 2017 tarihinde başlamıştır. Bu tarih, öğrencilerin yeni eğitim dönemine başladığı ve derslerin başladığı tarihtir. Eğitim öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre yürütülmektedir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Kaç Hafta Tatil Yapılacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler, yaz tatili dışında 2 hafta kış tatili yapacaklardır. Kış tatili genellikle ocak ayının sonunda veya şubat ayının başında gerçekleşir. Ayrıca, öğrencilerin bayram tatilleri gibi özel tatilleri de bulunmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Hangi Sınıflar Açılacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tüm sınıflar açılacaktır. İlkokul 1. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar olan sınıflar, ortaokul ise 5. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar olan sınıfları kapsar. Lise ise 9. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan sınıfları içerir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Yeni Müfredat Değişiklikleri Var Mı?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfredat değişiklikleri bulunmaktadır. Bu değişiklikler, ders programlarında ve içeriklerinde yapılan düzenlemeleri içermektedir. Yeni müfredat ile öğrencilere daha etkili ve çağa uygun bir eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Yeni Ders Kitapları Kullanılacak Mı?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere yeni ders kitapları dağıtılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan ders kitapları, öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Yeni ders kitapları, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Okulların Saatleri Nasıl Olacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında okulların saatleri, ilgili okulun belirlediği takvime göre belirlenmektedir. Genellikle okullar sabah saatlerinde başlayıp öğleden sonra bitmektedir. Ancak bazı okullarda öğleden sonra da dersler bulunabilmektedir. Okulların saatleri, öğrenci ve öğretmenlerin uygunluğuna ve okulun programına göre değişiklik gösterebilir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenci Yemekleri Nasıl Olacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci yemekleri, okulun yemekhane veya kantin hizmetleriyle sağlanmaktadır. Öğrencilere günlük olarak sıcak yemek ve ara öğün gibi besinler sunulmaktadır. Yemekler, sağlıklı ve dengeli bir beslenmeyi desteklemek amacıyla özenle hazırlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin özel diyet veya beslenme gereksinimleri varsa, bu durum okul yönetimine bildirilmelidir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenci Servisleri Nasıl Olacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci servisleri, okulun bulunduğu bölgede hizmet veren özel servis firmaları tarafından sağlanmaktadır. Bu servisler, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula ulaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Servislerde öğrencilerin güvenliği için gerekli önlemler alınmakta ve denetlenmektedir. Servis ücretleri, servis firmaları tarafından belirlenmektedir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenci Kayıtları Nasıl Yapılacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci kayıtları, ilgili okul tarafından belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler veya mevcut öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için okulun belirlediği tarihlerde başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kayıt işlemleri için gerekli belgeler ve başvuru süreci okul tarafından duyurulmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Hangi Dersler Verilecek?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere çeşitli dersler verilecektir. Bu dersler arasında türkçe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, fen bilimleri, beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, yabancı dil gibi dersler bulunmaktadır. Ders programı ve saatleri, okulun belirlediği takvime göre düzenlenmektedir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Sınavlar Nasıl Olacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler, dönem içinde ve dönem sonlarında çeşitli sınavlara tabi tutulacaklardır. Bu sınavlar, öğrencilerin başarılarını ölçmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Sınavlar genellikle yazılı ve sözlü şeklinde yapılır. Sınavlara hazırlık süreci ve sınav takvimi okul tarafından duyurulmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenci Devamsızlık Hakkı Var Mı?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerin belirli bir devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler, belirlenen devamsızlık süresini aşmadığı sürece derslere devam etme zorunluluğuna sahiptir. Devamsızlık süresi ve kuralları, okul yönetimi tarafından belirlenmektedir. Öğrenciler, devamsızlık durumunda veli veya öğrenci mazeret dilekçesiyle okul yönetimine başvurabilirler.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenciye Verilen Notlar Nasıl Hesaplanacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere verilen notlar, öğrencinin başarı durumunu yansıtan bir değerlendirme sistemine göre hesaplanmaktadır. Bu değerlendirme sistemine göre öğrencilerin yazılı sınavlar, ödevler, performans görevleri ve diğer etkinliklere katılımları dikkate alınarak not verilmektedir. Notlar genellikle harf notu sistemiyle ifade edilir ve öğrencinin başarısını gösterir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Kıyafet Kuralları Uygulanacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere okul yönetimi tarafından belirlenen kıyafet kuralları uygulanacaktır. Kıyafet kuralları, öğrencilerin okul içinde düzgün ve uygun bir görünüme sahip olmalarını sağlamak amacıyla belirlenir. Genellikle öğrencilerin temiz ve düzgün kıyafetler giymeleri, saç ve takı düzenlemelerine uyum sağlamaları beklenir. Kıyafet kuralları, okulun disiplin kuralları çerçevesinde uygulanır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Ek Dersler Verilecek?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere ek dersler de verilecektir. Bu ek dersler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre belirlenebilir. Örneğin, resim, müzik, spor, robotik, yabancı dil gibi dersler öğrencilerin seçebileceği ek dersler arasında yer alabilir. Ek derslerin programı ve saatleri, okulun belirlediği takvime göre düzenlenir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Sosyal Etkinlikler Sunulacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere çeşitli sosyal etkinlikler sunulmaktadır. Bu etkinlikler, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek, yeni yetenekler keşfetmek ve eğlenmek amacıyla düzenlenmektedir. Örneğin, tiyatro gösterileri, konserler, spor turnuvaları, geziler, sergiler gibi etkinlikler öğrencilere sunulan sosyal aktiviteler arasında yer alabilir. Bu etkinlikler, öğrencilerin katılımına ve ilgisine göre düzenlenir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Destekler Verilecek?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere çeşitli destekler verilmektedir. Bu destekler, öğrencilerin başarılarını artırmak, eksikliklerini gidermek ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla sağlanmaktadır. Örneğin, ders çalışma grupları, etüt merkezleri, özel dersler, öğretmen rehberliği gibi destekler öğrencilere sunulan imkanlar arasında yer alabilir. Bu destekler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre belirlenir ve okul tarafından organize edilir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Rehberlik Hizmetleri Sunulacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere çeşitli rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Bu hizmetler, öğrencilerin akademik, sosyal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla sağlanmaktadır. Örneğin, kariyer danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, okul içi rehberlik gibi hizmetler öğrencilere sunulan rehberlik imkanları arasında yer alabilir. Bu hizmetler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre belirlenir ve okul tarafından organize edilir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenciler Hangi Sınavlara Hazırlanacak?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler, çeşitli sınavlara hazırlanacaklardır. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik başarılarını ölçmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Örneğin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) gibi sınavlara hazırlık süreci öğrencilerin eğitim programının bir parçasıdır. Bu sınavlara hazırlık için öğrencilere özel dersler, etütler ve deneme sınavları gibi imkanlar sunulmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere Hangi Okul Kitapları Verilecek?​

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okul kitapları verilecektir. Bu kitaplar, öğrencilerin derslerini takip etmeleri ve başarılı olmaları için gereken kaynakları içermektedir. Okul kitapları, öğrencilere ü

2017 18 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?​

2017-2018 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor?
Eğitim öğretim yılı 2 Ekim 2017 tarihinde başlıyor.
2017-2018 eğitim öğretim yılında haftalık ders saatleri değişiklik gösterebilir.
Eğitim öğretim yılında resmi tatiller belirlenmiştir.
Öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için belirli bir süre tanınmıştır.

Eğitim öğretim yılında ders programı değişiklik gösterebilir.
2017-2018 eğitim öğretim yılında öğretmenler belirlenmiştir.
Eğitim öğretim yılında okul kıyafetleri zorunlu olabilir.
Öğrencilerin okul kayıtları için belirli bir tarih verilmiştir.
Eğitim öğretim yılında sınav takvimi açıklanmıştır.

Geri