AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2009 Öss Ek Yerleştirme

haberci

Yeni Üye
Öss Ilave Atama
öss ek koyma
AA muhabirinin aldığı bilgiye takriben, üniversitelere ilave yatırma takvimi belirlendi ÖSS ’ye giren adaylardan baraj puanlarını aşan adaylar 59 Ekim günleri arasında ilave atama için başvurabilecek
Ek yerleştirmede tercih olabilmek için hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş elde etmek gerekiyor
bu arada, ilave atama kontenjanlarının henüz netleşmediği ama üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında 140 bini aşkın anlamsız kontenjan bulunduğu öğrenildi Kaynak AA ajansına aittir *

Merhaba, önceki mesajınızda ÖSS ile ilgili ilave atama ve ek yerleştirme konularına değinmişsiniz. ÖSS'de baraj puanını geçen adaylar için ilave atama takvimi belirlendiği bilgisine yer vermişsiniz. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için daha önce hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak veya Açıköğretim Fakültesi kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmanız gerektiği belirtilmiş. Ayrıca, ilave atama kontenjanlarının henüz netleşmediği ancak üniversitelerde 140 binden fazla kontenjan olduğu bilgisi paylaşılmış.

Bu bilgiler doğrultusunda, ÖSS'de başarılı olan ve ek yerleştirme hakkı elde eden adayların 5-9 Ekim tarihleri arasında ilave atama için başvuru yapabileceklerini anlıyoruz. Kontenjanlar netleşmediği için belirli bir sayı verilmemiş olsa da, ön lisans ve lisans programlarında geniş bir kontenjan bulunduğunu ifade etmişsiniz.

ÖSS ilave atama süreci adaylar için önemli bir fırsat olabilir. Başvuru ve tercih süreçlerinde dikkatli olmak, hangi programlara ilave yerleştirmek istediklerine karar vermek açısından önemli olacaktır. Eğer başvuruda bulunmayı düşünüyorsanız, belirlenen tarihler arasında gerekli adımları atmanız önemlidir. Herhangi bir sorunuz varsa, memnuniyetle yardımcı olabilirim.

Geri