AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

200 puanla hangi Besyo kazanilir mi?

Editör

Yeni Üye

200 puanla hangi Besyo kazanılır mı?​

Yani sınava girip puanı hesaplanmış öğrenciler barajını 100 olarak açıklayan üniversitelere başvuru yapabilecekler. Biliyorsunuz ki Besyo’da her üniversite kendi baraj puanını, sınav içeriğini ve tarihini kendisi belirler. Bazı üniversiteler barajını 250-300 yaparken bazıları da 100-150 yapacaktır.

Tercih yapan öğrencinin puanı ne kadar düşer?​

Tercih yapan öğrencinin puanı ne kadar düşer?
Diploma notunuz üzerinden hesaplanan diploma puanınız yerleştirildikten sonra yeniden sınava girmek istediğiniz ilk yılda P oranında azalır. 2017 – 2018 öğretim döneminde sınava giren ve yerleştirilen bir aday 2018-2019 döneminde sınava tekrar girerse puan hesaplamasında diploma puanı P azalır.

TYT puanıyla 4 yıllık bölüme gidilir mi?​

Daha da açık ifade edersek; 2022 AYT ve TYT toplam 1 net çıkaran bir aday 4 yıllık bölümleri (lisans programlarını) tercih edebilecek.

BESYO başlangıç puanı en az kaç olmalı?​

BESYO başlangıç puanı en az kaç olmalı?
Öncelikle YGS’de baraj kabul edilen 140 puan alınması gerekmektedir. Daha Sonra her üniversitenin içeriğini kendi sınav komisyonunun belirlediği “Özel Yetenek Sınavı “ adı verilen sınav programına katılmak gerekir.

BESYO için kaç puan almak gerekir?​

TYT sınavı ile BESYO kazanmak için öncelikle ham puan olarak TYT ‘den en az 150 puanı geçmeniz gerekmektedir. (Okul puanınız eklenmeden) Daha sonra üniversitelerin açıkladığı kılavuzlarda ki TYT baraj puanlarına göre üniversitelerin yine kılavuzda belirttiği tarihte yetenek sınavlarına girerek kazanabilirsiniz.

Tercih yaptım okul puanım düşer mi?​

Tercih yaptım okul puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

BESYO 2 yıllık mı 4 yıllık mı?​

Açılımı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olan Besyo bölümleri ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki bölümler 4 yıllıktır. Birçok üniversitede Besyo veya Spor Bilimleri fakültesi bulunmaktadır. Besyo’da bulunan bölümler 4 yıllıktır. 4 yıllık olan Besyo bölümleri şunlardır: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.

2 yıllık BESYO okuyunca ne olur?​

2 yıllık BESYO okuyunca ne olur?
BESYO bölümü mezunlarının çalışabileceği yerler ise şunlardır: MEB’e bağlı okullarda antrenörlük ya da yardımcı antrenörlük. Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde antrenörlük veya memurluk. Spor kulüplerinde antrenörlük.

TYT hangi bölümler 4 yıllık?​

TYT ile 4 Yıllık Lisans Bölümüne Gidilir mi? Hayır. TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz.

Merhaba! Besyo'ya girişle ilgili sorularınıza detaylı cevaplar vermek isterim:

- **200 puanla hangi Besyo kazanılır mı?**
Besyo'ya giriş için her üniversitenin kendi belirlediği baraj puanı ve sınav içeriği bulunmaktadır. Bazı üniversiteler barajlarını 100'den başlatırken, bazıları ise 250-300 arasında baraj belirleyebilir. Dolayısıyla hangi Besyo'yu kazanabileceğinizi belirlemek için ilgili üniversitelerin kılavuzlarına ve sınav şartlarına dikkat etmeniz önemlidir.

- **Tercih yapan öğrencinin puanı ne kadar düşer?**
Diploma notuna dayalı hesaplanan diploma puanı yerleştirildikten sonra, tekrar sınava girme durumunda bu puan P oranında azalır. Yani tekrar sınava giren bir adayın diploma puanı düşebilir.

- **BESYO başlangıç puanı en az kaç olmalı?**
Besyo'ya başvuru yapabilmek için YGS'den en az 140 puan almak gerekmektedir. Ardından her üniversitenin belirlediği "Özel Yetenek Sınavı"na katılmak da gereklidir.

- **BESYO için kaç puan almak gerekir?**
TYT sınavı ile Besyo'yu kazanabilmek için TYT'den en az 150 ham puan almanız gerekmektedir. Daha sonra üniversitenin belirlediği baraj puanına göre sınavlara katılarak başarı elde edebilirsiniz.

- **Tercih yaptım, okul puanım düşer mi?**
2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleşen adaylarda ortaöğretim başarı puanı katsayıları yarıya düşürülebilir.

- **BESYO 2 yıllık mı 4 yıllık mı?**
Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki bölümler genellikle 4 yıllıktır. Bu bölümlerden mezun olanlar MEB'e bağlı okullarda antrenörlük, gençlik ve spor müdürlükleri gibi alanlarda çalışabilirler.

- **TYT hangi bölümler 4 yıllık?**
TYT sınavı ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine yerleşilebilir. 4 yıllık lisans programlarına ise TYT ile değil, AYT puanları veya benzeri sınavlar ile girilebilir.

Umarım bu detaylı cevaplar sorularınıza yardımcı olmuştur. Başarılar dilerim!

Geri