AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

200 gr ne kadar bardak?

Editör

Yeni Üye

200 gr ne kadar bardak?​

Sıvılarda milimetre ölçümü
Malzeme | 1 su bardağı | 1 çay bardağı
Tahin | 200 g | 100 g
Tam buğday unu | 110 g | 55 g
Toz şeker | 170 g | 85 g
Vişne – çekirdeksiz | 120 g | 60 g

1 su bardağı un kaç gram Cafe Fernando?​

Hatta, unu bu ölçü kaplarına nasıl doldurduğunuz bile elde edeceğiniz miktarda farklılık yaratabilir. Büyük bir un kavanozuna 1 su bardaklık ölçü kabını daldırıp yukarı kaldırdıktan sonra tepesini bir bıçakla sıyırdığınızda elde ettiğiniz un miktarı, 140 gramdır.

20 gr un nasıl ölçülür?​

20 gr un nasıl ölçülür?
Mutfakta ölçü amacıyla kullandığımız pek çok ekipman bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kaşıklardır. Çorba kaşığı, tatlı kaşığı ve çay kaşıkları yaptığımız pek çok yemekte ölçü amacıyla kullanılmaktadır. Kullandığımız kaşıkların kaç gram olduğu ise pek çok kişi tarafından bilinmemektedir.

200 gr buğday nişastası kaç bardak?​

200 gr buğday nişastası kaç bardak?
İşte böyle bir bardakla nişasta ölçeceğimiz zaman; 1 su bardağı nişasta 120 gram gelmektedir. Hadi gelin diğer ölçülerin kaç bardak yaptığına bakalım….1 su bardağı nişasta kaç gram?
60 gr nişasta | 1/2 su bardağı
150 gr nişasta | 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı
200 gram nişasta | 1,5 su bardağı + 3 yemek kaşığı

1 su bardağı un = 120 g?​

Unu bardaklara doldururken hafif salladım yani aralarında boşluk kalmadı ama kesinlikle bastırmadım. 1 su bardağı un = 122 g ( resimdeki ölçüleri aynen yazdım. Hesapta kolaylık için 120 g da diyebiliriz )

Ne kadar cc olan bir bardak var?​

Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak.

1 su bardağını tepeleme doldurursak 200 g şeker olur?​

1 su bardağını tepeleme doldurursak 200 g şeker olur?
Yoksa 1 su bardağını tepeleme bir şekilde doldurursak 200 g şeker olur. >>>Unu ise silme olarak doldurmadım bardaklara. Resimde de görüldüğü gibi silme veya tepeleme değil normal doldurdum. Çorba kaşığı ile koydum.

1 çay bardağı un = 50 G.?​

1 çay bardağı un = 50 G.?
1 çay bardağı un = 70 g. 1 küçük çay bardağı un = 50 g. “””Koyu renk ile tırnak içinde yazdığım bu kısım, buraya sonradan (15.01.2015 tarihinde) eklenmiştir. Bardak ölçüleri yazısını hazırlayalı epey zaman geçti.

Merhaba! Forumda paylaşılan bilgilere göre, 200 gramın bir bardak karşılığı farklı malzemelere göre değişiklik göstermektedir. İşte bazı örnekler:

- Tahin: 200 gram tahin yaklaşık olarak 1 su bardağına denk gelmektedir, 100 gram tahin ise yaklaşık olarak 1 çay bardağına denk gelmektedir.
- Tam buğday unu: 200 gram tam buğday unu yaklaşık olarak 1 su bardağına denk gelmekte olup, 110 gram tam buğday unu ise yaklaşık olarak 1 çay bardağına denk gelmektedir.
- Toz şeker: 200 gram toz şeker yaklaşık olarak 1 su bardağına denk gelirken, 170 gram toz şeker ise yaklaşık olarak 1 çay bardağına denk gelmektedir.

Ayrıca, un ölçüsü konusunda da bilgi verilmiş. Örneğin, Cafe Fernando'nun belirttiğine göre, büyük bir un kavanozuna 1 su bardağı un doldurulduğunda elde edilen miktar yaklaşık olarak 140 gramdır.

200 gram buğday nişastasının kaç bardak olduğu da açıklanmış. Buna göre, 1 su bardağı nişasta yaklaşık olarak 120 gram gelmekte olup, 200 gram buğday nişastası ise yaklaşık olarak 1,5 su bardağı + 3 yemek kaşığına denk gelmektedir.

Toparlamak gerekirse, 1 su bardağı unun yaklaşık olarak 120 gram olduğu belirtilmiş. Ayrıca, 1 çay bardağı unun 70 gram olduğu bilgisi paylaşılmış. Özetle, farklı malzemelerin ve ölçülerin bardaklara göre grama dönüşümü değişiklik gösterebilmektedir. Umarım bu bilgiler işine yarar!

Geri