- Konu Yazar
20 yüzyılın en iyi lideri kim?
amerikalı tarihçi ve psiyatr prof. arnold ludwig , dünyanın çeşitli siyasi önderlerinin başarı ve önem derecelerini sınıflandırdığı 11 ölçeğe göre , türkiye cumhuriyetinin kurucusu mustafa kemal atatürk’ü 20.yüzyılın en büyük lideri olarak değerlendirdi.19 uncu yüzyıl hangi yılları kapsar?
19 uncu yüzyıl hangi yılları kapsar?19. yüzyıl, miladi takvime göre 1 Ocak 1801 ile 31 Aralık 1900 günleri arasındaki zaman dilimi olarak kabul edilir.
Dünyayı değiştiren liderler kimlerdir?
Dünyayı değiştiren liderler kimlerdir?Muhammed’le başlayan Dünyayı Değiştiren Liderler sıralamasında Jül Sezar, Hannibal, Büyük İskender, Atilla, Cengiz Han, Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman, Napolyon Bonapart, Gandi, Winston Churchill, Mustafa Kemal Atatürk, Josef Stalin, Adolf Hitler, Fidel Castro, Yaser Arafat ve Mihail Gorbaçov gibi …
Dünya Liderleri Atatürk için ne dedi?
“Asıl devrimci M. Kemal Atatürk’tür. Ben bir devrim yaptım, ama O’nun yaptıklarını asla başaramazdım. “Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.” “Türkiye tarihi, bugün her zamandan çok Batı ve Avrupa tarihinden ayrılmaz bir haldedir.Unesco 1981 yılını ne yılı ilan etmiştir?
Unesco 1981 yılını ne yılı ilan etmiştir?27 Kasım 1978 tarihli UNESCO genel kurulu kararı doğ- rultusunda, Atatürk’ün doğumunun 100. yılı bütün dün- yada “1981 Atatürk Yılı” olarak kutlanmıştır. Bu uygulama, dünyada ilk ve tektir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu kimdir?
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu kimdir?Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır.
Barack Obama oyların %52’sini kazanarak ABD’nin 44. devlet başkanı seçildi.
Tanınmış liderler kimlerdir?
Tanınmış liderler kimlerdir?Yaptıkları ile Dünya Tarihine Damgasını Vurmuş 11 Lider
- Büyük İskender (MÖ 356 – MÖ 323)
- Julius Caesar (MÖ 12 Temmuz 100 – MÖ 15 Mart 44)
- 3. Attila (MS 395-453)
- Cengiz Han (1162-17 Ağustos 1227)
- Fatih Sultan Mehmet Han (30 Mart 1432 – 3 Mayıs 1481)
- Napoléon Bonaparte (15 Ağustos 1769- 5 Mayıs 1821)