AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

20 gunluk bebegin kan sekeri duser mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

20 günlük bebeğin kan şekeri düşer mi?​

Yeni Doğanda Kan Şekeri Düşüklüğü Teşhisi Nasıl Konulur? Bebeklerde doğum sonrası ilk birkaç gün kan şeker seviyesi düşük olabilir. Fakat eğer bu seviye 5. günden sonra da 50 mg/dL’nin altında seyrediyorsa bebekte hipoglisemi var demektir. Prematüre bebeklerde ise bu değer 40 mg/dL’nin altındadır.

Yeni doğan bebeğin kan şekeri kaç olmalı?​

Bebeklerde kan şekeri kaç olmalıdır? Term ve sağlıklı bir bebekte ilk 24 saatte kan şekeri 45’in üzeri olmalıdır. 24 saatten sonra kan şekeri 50 mg/dL’nin üzerinde olmalıdır. Prematüre ve yüksek riskli bebeklerde kan şekeri en az 36 mg/dL olmalıdır.
Yeni doğan bebeğin şekeri neden yükselir?
Eğer gebenin bedeninde yeterince yedek insülin yoksa ya da insüline direnç varsa kandaki glikoz düzeyi yani “kan şekeri” ölçülünce yüksek çıkar. Anne kanında yüksek olan kan şekeri plasenta (çocuğun eşi) yolu ile bebeğe geçer ve bebek kanında şeker düzeyi yükselir.
Yeni doğan bebeğin kan şekerinin düştüğü nasıl anlaşılır?
Kan şekeri düşük olan bebeklerin ellerinde titreme, huzursuzluk ve morarma gibi belirtiler görülebileceğini belirten Dr. Tamtekin, “Bu bebeklerde ayrıca vücut ısısının düşüklüğü, sık nefes alma, solunum durması, solunum güçlüğü gibi belirtiler de görülüyor.

Yeni doğan bebeğin kan değeri neden düşer?​

Bebeğin vücudu yeterince kırmızı kan hücresi üretmiyorsa Çoğu bebek, yaşamın ilk birkaç ayında bir miktar anemiye sahiptir. Bu fizyolojik anemi olarak bilinir. Bu kansızlığın oluşmasının nedeni, bebeğin vücudunun hızlı büyümesi ve kırmızı kan hücresi üretiminin yetişmesinin zaman almasıdır.

3 günlük bebek kan şekeri kaç olmalı?​

Bebeklerde Kan Şekeri Kaç Olmalıdır? Yenidoğan bebekte kan şekerinin 70-150 mg/dL arasında olması hedeflenmektedir. Kan şeker düzeyi >150 mg/dL olması hiperglisemi olarak tanımlanırken; 4 saat ara ile bakılan kan şekerinin >180-200 mg/dL olması ve +2 glukozüri olması tedaviyi gerektirmektedir.
Bebeğin şeker hastası olduğu nasıl anlaşılır?
Yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda çocukta tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/ dL üzerinde bir değerde ise çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulur.
Yeni doğan bebeğin kan değerlerinin yüksek çıkması ne demek?
Anemi, tiroid hastalıkları, dış ve iç kanamalar, demir eksikliği gibi sebeplerle ortaya çıkar. Eritrosit değerlerinin fazla olması ise bazı böbrek hastalıkları, kalp ve akciğer hastalıkları gibi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.

Hamilelikte şeker yükselmesi çocuğa zarar verir mi?​

Gebelik diyabeti; bebeklerin anne karnında veya doğum sonrası ani ölümüne, suyunun fazla olmasına, doğum sonrası solunum sıkıntısına, sarılığa, kandaki alyuvar sayısının artmasına, kandaki kalsiyum değerinin düşüklüğüne neden olabilir.

Gebelik şekeri anneden bebeğe geçer mi?​

Diyabet hastası olan anne adaylarının bebekleri diyabet hastası olarak dünyaya gelmez. Fakat diyabet hastalığı genetik olarak gelişebileceğinden, dünyaya gelen bebeklerin erişkin yaşa geldiğinde şeker hastası olma ihtimali yüksektir.
Gebelikte şeker düşmesi bebeğe zarar verir mi?
Gestasyonel diyabeti olan hastalarda ise oluşan hipoglisemi atakları, oldukça şiddetli seyredebilir. Tedavide geç kalınması halinde anne adayında ortaya çıkabilecek hipoglisemik şok, plasental kan akımının azalmasına neden olacağından bebek gelişiminde bozukluklar, erken doğum ve ani bebek ölümlerine yol açabilir.
 
Geri
Üst