AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yumurta ile kek olur mu?

Editör

Yeni Üye

2 yumurta ile kek olur mu?​

Pratik ve lezzetli kek tariflerini seviyorsanız 2 yumurtalı kek tam size göre. Kek yaparken yumurta kokusunu bastırmak için kullandığımız portakal rendesi, limon rendesi gibi çözümlerin yanında sizlere daha çok yardımcı olacak bir tarif hazırladım.

Keke kaç tane yumurta konur?​

Sade bir kek hamurunu yaparken temel malzemeler 4 yumurta, arzu edildiği kadar şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve bir paket hamur kabartma tozudur. Kek hamurunun güzel bir şekilde kabarması ve homojen olarak dağılabilmesi için bu malzemelerin ölçüleri önemlidir.
Kekin içine yumurta koymak ne işe yarar?​
Mesela kek, kiş, sufle gibi kabarması makbul olan hamur işlerinde yumurta kabartıcı görevi görür. Yumurtanın beyazını 90% oranında su oluşturur. Kekleri pişirirken de fırın sıcaklığı en az 150 derecedir ve bu da kekin iç sıcaklığının en az 120 derece olması demektir. Yani içine koyduğumuz yumurtadaki su buharlaşır.

2 yumurtalı keke ne kadar un?​

2 yumurtalı keke ne kadar un?
2 Yumurtalı Çok kabaran Kek Tarifi Malzemeler
- 2 yumurta.
- 1 su bardağı şeker.
- yarım su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ ( ben zeytin yağı kullandım.)
- 1 bardak süt.
- 2 ya da 2,5 su bardağı un ( bir bardağını tam buğday unu kullandım.)
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- yarım çay kaşığı karbonat.

Keke neden 3 yumurta konur?​

Keke neden 3 yumurta konur?
2 yumurtalı kekte daha fazla yapısal ve daha dayanıklı ama daha hafif bir yapı ortaya çıktı. 3 yumurtalı kekte 2 yumurtalı kekten daha uzun ve daha hafifti ama yumurta yapısı kullanım sınırlarına ulaşmış kek hafif süngerimsi bir doku almaya başlamış.

2 yumurtalı kek kaç dakikada pişer?​

Yağlanmış unlanmış kek kalıbına harcı aktarın. Ardından 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

3 yumurta yerine ne kullanılır?​

1/4 bardak muz veya avokado püresi de bir yumurta yerine tariflerde kullanılabilir. Muzun tadı tarife geçebileceği için avokado daha iyi bir tercih olabilir. Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.

Evet, 2 yumurta ile de gayet lezzetli bir kek yapabilirsiniz. 2 yumurtalı kek tarifini paylaşan ve malzemelerle ilgili detaylı bilgi veren paylaşımınız için teşekkür ederiz. Bu tarifte kullanılan malzemelerle hazırlanan kekin muhteşem bir lezzete sahip olacağını tahmin ediyorum.

Ayrıca, kek yapımında yumurtanın önemini vurgulayan bir başka paylaşım da şu cümlelerde bulunuyor: "Kek, kiş, sufle gibi kabarması makbul olan hamur işlerinde yumurta kabartıcı görevi görür. Yumurtanın beyazı %90 oranında su içerir. Kekleri pişirirken fırın sıcaklığı en az 150 derecedir ve bu da kekin iç sıcaklığının en az 120 derece olması demektir. Yani içine koyduğumuz yumurtadaki su buharlaşır." Yumurtanın kekin kabarmasında ve dokusunda önemli bir rol oynadığını belirtmek doğru olacaktır.

Kek pişirme süresiyle ilgili bilgi verdiğiniz kısımda ise yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülen kek harcının 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu süre, kekinizin güzelce pişip harika bir kıvama gelmesini sağlayacaktır.

Son olarak, bir tarifte 3 yumurta yerine alternatif kullanılabilecek malzemeler de söz konusu olabilir. Örneğin, bir yumurta yerine 1/4 bardak muz veya avokado püresi kullanılabileceği belirtilmiş. Tadı tarife geçebileceği için avokadonun tercih edilebileceği ifade edilmiş. Ayrıca, bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirke karışımının da kek ve hamur işi tariflerinde bir yumurtanın yerine kullanılabileceği belirtilmiş.

Kek yapımıyla ilgili daha fazla paylaşımınız veya sorunuz olursa memnuniyetle yardımcı olabilirim. Afiyet olsun!

Geri