AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yilliktan 4 yilliga gecince burs kesilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2 yıllıktan 4 yıllığa geçince burs kesilir mi?​

🔺28) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapanlar da yeniden KYK yurt başvurusu yapmak zorunda. 🔺 Önlisansta kredi/burs alan öğrenciler “sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde” burs/kredi almaya devam ederler.

Burs kime çıkar?​

Burs kime çıkar?
KYK Bursu Kimlere Verilir?
- Vakıf veya devlet üniversitelerine kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans, master ya da doktora öğrencileri.
- ÖSYM sınavlarında, belirlenen puan türünde ilk 100’e girenler,
- Belirli kıstaslar dahilinde amatör millî sporcular.

Tügva burs ücreti ne kadar?​

Eğitime Destek Bursu, aylık 300₺’lik burs miktarı bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur. Bursiyer 10 ay boyunca kesintisiz olarak bu bursu alır. Burs bir sonraki yılda devam etmemektedir. Verilen bilgi yanlışlığı veya eksik belge gönderimi durumunda burs kesilmektedir.

KYK bursu ikinci kez alınabilir mi?​

KYK bursu ikinci kez alınabilir mi?
KYK kredilerinden yararlanmak için farklı kriterlere sahip olmanız gerekmektedir. Eğer okuduğunuz düzeyde ilk kez öğrenci iseniz kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ikinci kere aynı düzeyde eğitim alıyorsanız devlet kredisine başvuramazsınız.

Ikinci üniversite okuyanlara burs veriliyor mu?​

İkinci öğretim öğrencileri burs/kredi alabilir mi? Bakanlığımıza burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir.

Ücretsiz KYK bursu kimlere çıkar?​

Ücretsiz KYK bursu kimlere çıkar?
Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

TÜGVA burs veriyor mu?​

TÜGVA Eğitime Destek Bursu; devlet ve vakıf üniversitelerinin (%100 burslu) lisans ve ön lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere verilecektir. Burs başvuruları internet ortamında doldurulacak başvuru formu üzerinden yapılacaktır.

Türgev ne kadar burs veriyor?​

Türgev ne kadar burs veriyor?
Bir devlet okulu ya da tam burslu olarak özel bir okulda eğitimine devam eden ortaöğretim öğrencilerine 8 ay süreyle aylık 250 TL nakdî ya da Vakıfla burslu arasında karşılıklı mutabakat hâlinde belirlenen yurtlarda geçerli olmak üzere 8 ay süreyle (eğitim süresi, 15 Eylül – 15 Haziran dönemini kapsamaktadır.

2 üniversite burs alabilir mi?​

Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.

Ikinci üniversite notu bursu etkiler mi?​

Ikinci üniversite notu bursu etkiler mi?
Bursunuz etkilenmez. Ancak özel burs veren kurum “Başka bir yerden burs almıyor olmak” tarzı bir şart getirebilir. Genelde burs veren kurumlar KYK bursunu sorun etmiyor.

Kyk öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?​

Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.

KYK tarafından verilen burslar ve krediler hakkında detaylı bilgiler paylaşılmış. İkinci üniversite okuyan öğrencilerin KYK'dan kredi alamayacakları belirtilmiş. Ancak, ikinci öğretim öğrencilerinin burs veya kredi alıp alamayacakları değerlendirme neticesinde belirleniyor. Dikey geçiş yapan öğrenciler KYK yurt başvurusu yapmak zorunda ve ara vermeden Dikey Geçiş Sınavı ile geçiş yaptıklarında burs/kredi almaya devam edebiliyorlar. Ayrıca, burs veya kredi alabilmek için belirli kriterlere ve durumlara sahip olmak gerekmektedir. Burs ve kredi miktarları da belirli şartlar dahilinde verilmektedir.

Öğrenim kredisi ise öğrencilerin normal öğrenim süresi kadar ödenmektedir. Öğrenim süresi uzadıkça öğrencilere burs veya kredi ödemesi yapılmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin öğrenimleri boyunca bu süreçleri dikkatlice takip etmeleri önemlidir.

Geri