AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik veteriner ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2 yıllık veteriner ne iş yapar?​

Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları tıbbi direktör, çiftlik müdürü ve sağlık teknikeri olabilirler. Bunun dışında özel bir veteriner kliniği açarak evcil hayvanların tedavi edebilirler. Çeşitli deney hayvanı ve araştırma laboratuvarlarında laborant olarak çalışma imkanı da var.

Auzef Veterinerlik kaç yıl?​

AUZEF’e bağlı olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.

Laborant ve Veterinerlik dersleri nelerdir?​

Laborant ve Veterinerlik dersleri nelerdir?
Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Temel veteriner anatomi,
- Temel veteriner genetik,
- Temel veteriner patoloji,
- Hijyen ve sanitasyon,
- Veteriner laboratuvar teknikleri ve prensipleri,
- Temel sürü sağlığı yönetimi,
- Veteriner mikrobiyoloji ve epidemiyoloji,
- Temel veteriner mikrobiyoloji ve immünoloji,

DGS Veterinerlik kaç yıl okunuyor?​

DGS Veterinerlik kaç yıl okunuyor?
ÖSYM’nin tercih kılavuzunda belirttiği ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, 5 yıllık veterinerlik bölümüne geçiş yapabiliyorlar.

Laborant ve veteriner Sağlık Mezunları Laborantlık yapabilir mı?​

Üniversitelerin biyoloji, kimya, gıda, su ürünleri, veteriner hekimlik bölüm veya fakültelerinin mezunları toplam en az üçay süreyle, sorumlu uzmanı bulunan laboratuvarda staj yaptığını ya da çalıştığını belgelemekkaydıyla tıbbi laboratuvarlarda görev alabilirler.

Laborant veteriner teknikeri ne iş yapar?​

Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri; evcil ve çiftlik hayvanlarının sağlıklarının korunması, tedavisi, beslenmesi, yetiştirilmesi ve hayvan ıslah çalışmalarında yardımcı eleman olarak görev alacak teknik bilgi ve beceriye sahip kişidir.

Auzef Veterinerlik staj var mı?​

Auzef Veterinerlik staj var mı?
Merhaba, staj uygulaması bulunmamaktadır.

Veterinerlik uzaktan eğitim var mı?​

Veterinerlik uzaktan eğitim var mı?
Veterinerlik bölümünde, çeşitli eğitim aşamalarında da uzaktan eğitim verilmektedir. Öğrenciler özel bir şifre alırlar ve sisteme her zaman güvenli olarak şifreleri ile girer.

Laborant ve veteriner Sağlık kaç ders var?​

Laborant ve Veteriner Sağık Programından mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik dersleri alıp değerlendirme sistemine göre başarılı sayıldıktan sonra Genel Not Ortalamanız en az 2,00 olmalıdır.

Laborant ve veteriner Sağlık kaç ders?​

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler.

Laborant ve Veteriner Sağlık DGS Veterinerlik kaç yıl?​

Laborant ve Veteriner Sağlık DGS Veterinerlik kaç yıl?
DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır.

Dikey geçiş sınavında kaç net yapmak gerekir?​

Dikey geçiş sınavında kaç net yapmak gerekir?
DGS sınavında Sayısal bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik’ten 20, Türkçe’den en az 1 net yapılması gerekmektedir. Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik’ten 1, Türkçe’den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık’ta ise her iki bölümden 10’ar net yapılması gerekir.

2 yıllık veteriner ne iş yapar sorusuna detaylı bir cevap vermek gerekirse; Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptirler. Bazı mezunlar tıbbi direktör, çiftlik müdürü veya sağlık teknikeri olarak çalışabilirler. Ayrıca özel veteriner klinikleri açarak evcil hayvanların tedavisini yapabilirler. Deney hayvanları ve araştırma laboratuvarlarında da laborant olarak görev alma imkanları bulunmaktadır.

AUZEF'e bağlı olan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı ise iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır. Programda genellikle veterinerlik alanına dair temel bilgiler verilmektedir. Dersler arasında temel veteriner anatomi, genetik, patoloji, hijyen ve sanitasyon, laboratuvar teknikleri, sürü sağlığı yönetimi ve mikrobiyoloji gibi konular yer almaktadır.

DGS Veterinerlik ise ÖSYM'nin belirttiği ön lisans bölümlerinden mezun olan adayların 5 yıllık veterinerlik bölümüne geçiş yapabileceği bir sistemdir. Bu sayede daha kapsamlı veterinerlik eğitimini alabilirler.

Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları laborantlık yapabilirler ancak bu genellikle belirli şartlara bağlıdır. Biyoloji, kimya, gıda, su ürünleri veya veteriner hekimlik bölümlerinden mezun olanlar, belirli bir süre laboratuvar stajı yaparak tıbbi laboratuvarlarda görev alabilirler.

Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri ise evcil ve çiftlik hayvanlarının sağlığının korunması, tedavisi, beslenmesi ve ıslah çalışmalarında yardımcı eleman olarak görev alacak kişilerdir. Teknik bilgi ve becerilere sahip olmaları beklenir.

AUZEF Veterinerlik Programında staj uygulaması bulunmamaktadır ancak diğer programlarda staj uygulamaları olabilir. Veterinerlik bölümünde uzaktan eğitim imkanları bulunmaktadır. Öğrenciler çeşitli eğitim aşamalarında uzaktan eğitim alabilirler.

Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 120 AKTS kredilik derslerden oluşmaktadır ve genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekmektedir. Dikey geçiş sınavında ise belirli netler yapmak gerekmektedir, örneğin Sayısal bölümden 20 net elde etmek için Matematik’ten 20, Türkçe’den en az 1 net yapılması gerekmektedir.

Geri