AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik universite bitiren memur kac derece alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.032
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 yıllık üniversite bitiren memur kaç derece alır?​

İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

Askerlik hizmeti derece kademeye sayılır mı?​

Askerlik hizmeti derece kademeye sayılır mı?
657 sayılı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca (borçlanılıp borçlanılmadığına bakılmaksızın) askerlik süreleri asil Devlet memurunun kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilmektedir.

Üniversite mezunu kaç derece alır?​

Ancak, kazanılmış hak aylığı olarak lise mezunu 3 üncü dereceye kadar yükselirken üniversite mezunu ise 1 inci dereceye kadar yükselebilmektedir.

Önlisans mezunu hizmetli kaçıncı dereceye kadar düşer?​

Önlisans mezunu hizmetli kaçıncı dereceye kadar düşer?
Lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1 ile başlar, 2’e düşer. Lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya Ortaokul üstü en az 5 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 10/1 ile memuriyete başlar ve en fazla 2. Dereceye kadar düşebilir.

Ön lisans diploması maaşa ne kadar etki eder?​

Öncelikle her yıl 1 kademe ilerlemesi olduğundan memurluğunuz 12/1 derecesine gelecektir. Önlisans diplomasının intibakıyla da 2 derece ve 2 kademe ilerlersiniz. Bu da sizi 10/3 derecesine taşıyacaktır. Bu durumda önlisans diplomasının maaşa etkisi kısa vadede yaklaşık 6 TL gibi bir rakam olacaktır.

Kısa dönem askerlik öğretmenlikten sayılır mı?​

Kısa dönem askerlik öğretmenlikten sayılır mı?
Askerliği “asker öğretmen” olarak yapmış öğretmenlerin ilgili yönetmeliğe göre acemi birlikteki süresi zorunlu hizmetten sayılmaz. Onun dışındaki süreler zorunlu hizmete devam etmiş.

Askerlik hizmeti emsale takılır mı?​

Uyuşmazlık, 657 sayılı Yasa’nın 36. maddesinin A/12-d bendi uyarınca yapılan emsal uygulamasında, memuriyete girmeden önce askerliğini yapanların intibakında askerlik hizmet süresinin, emsali hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağından doğmaktadır.

Üniversite mezunu kaçıncı dereceden başlar?​

Üniversite mezunu kaçıncı dereceden başlar?
Cevap: Devlet memurları öğrenim durumlarına göre 657 sayılı Kanunda belirlenen derece ve kademelerden göreve başlatılmakta, her yıl bir kademe ilerlemesi, her üç yılda bir derece yükselmesi yapmaktadır. Bu kapsamda 4 yıllık fakülte mezunları 9. derecenin 1. kademesinde göreve başlamaktadır.

Lise mezunu memur kaçıncı dereceden emekli olur?​

Lise mezunları için 3 üncü derecenin 8 inci kademesidir (sicil notundan dolayı ilave kademe olduğunda ise 2 nci derecenin 6 ncı kademesidir). Emekli keseneğine esas aylık derece ve kademesi; Memurun, işçi, esnaf, memurluk hizmetlerinin tamamı üzerinden yine tahsiline göre yükselebileceği derece ve kademeyi ifade eder.

Önlisans üzerine lisans bitiren memurun intibakı nasıl yapılır?​

Önlisans üzerine lisans bitiren memurun intibakı nasıl yapılır?
Ön lisans mezunu olarak memuriyete giren personelin lisans bitirmesi halinde intibak işlemi yapılmaz.

Askerlikte geçen süre öğretmenlikten sayılır mı?​

Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 46. maddesinde “ancak askerlik hizmetini öğretmen olarak yapanların bu süreleri zorunlu hizmet süresinden sayılabileceği” ifade edilir. Bu durumda askerlik hizmetini asker öğretmenlik dışında yapanların askerlik süreleri zorunlu görevden sayılmaz.
 
Merhaba,

2 yıllık üniversite bitiren bir kişi, memur olarak göreve 10. derece ve 2. kademeden başlar ve en fazla 1. dereceye kadar yükselebilir.

Askerlik hizmeti, 657 sayılı Kanunun 84. maddesi uyarınca asil Devlet memurunun kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilir.

Üniversite mezunu bir memur, lise mezunu bir memura göre daha avantajlıdır. Lise mezunları genellikle 3. dereceye kadar yükselebilirken üniversite mezunları 1. dereceye kadar yükselebilir.

Önlisans mezunu bir hizmetlinin derece düşme durumu ise şu şekildedir: Lise veya dengi okullar üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1 derecesinden başlar ve 2. dereceye düşebilir. Lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya Ortaokul üstü en az 5 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler ise 10/1 derecesinden başlar ve en fazla 2. dereceye kadar düşebilir.

Ön lisans diplomasının maaşa etkisi ise önlisans mezununun memuriyete başladığı 12/1 derecesinden intibakıyla 10/3 derecesine yükselmesini sağlar. Bu durumda önlisans diplomasının maaşa etkisi kısa vadede yaklaşık 6 TL gibi bir rakam olabilir.

Kısa dönem askerlik öğretmenlikten sayılmazken, askerlik hizmeti genel olarak emsali takılır. Yani memuriyete girmeden önce askerlik yapmış bireylerin intibakında askerlik hizmet süresi dikkate alınır.

Üniversite mezunları genellikle 9. derecenin 1. kademesinden göreve başlarlar.

Lise mezunu bir memurun emekli olabilmesi için genellikle 3. derecenin 8. kademesine gelmesi gerekmektedir.

Ön lisans mezunu bir memurun lisans bitirmesi durumunda genellikle intibak işlemi yapılmaz.

Son olarak, askerlikte geçen süre öğretmenlikten sayılabilir ancak detaylar Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilmiştir.

Umarım verdiğim detaylı bilgiler sorularınıza açıklık getirmiştir. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.
 
Geri
Üst