Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yillik sosyal hizmetlerde hangi dersler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 yıllık sosyal hizmetlerde hangi dersler var?​

2- Açık öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde hangi dersler okutulmaktadır? Ders notlarına ve çıkmış sorulara nereden ulaşabilirim?
- Hukukun Temel Kavramları
- İletişim Bilgisi.
- Psikolojiye Giriş
- Sosyal Hizmete Giriş
- Sosyal Politika.
- Sosyolojiye Giriş
- Almanca I-Fransızca I-İngilizce I.
- Temel Bilgi Teknolojileri I.

2 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?​

2 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
Sosyal Hizmetler Bölümü mezunları, kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çalışma imkanı buluyor. Resmi kurumlarda ve memur statüsünde görev yapmak isteyen kişilerin KPSS’ye girerek yeterli puan alması gerekiyor. Fakat özel sektörde çalışmak için KPSS şartı aranmıyor.

4 yıllık açıköğretim sosyal hizmetler mezunu ne iş yapar?​

Sosyal Hizmetler Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşların çeşitli birimlerinde, kamu ve özel sektöre ait huzurevlerinde, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, engellilere yönelik özel eğitim kuruluşlarında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma …

Sosyal hizmetler bölümü dersleri nelerdir?​

Sosyal hizmetler bölümü dersleri nelerdir?
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde öğrenciler, Sosyal Hizmete Giriş, Sosyal Hizmette Halkla İlişkiler ve İletişim, Psikoloji, Felsefeye Giriş, Hukuka Giriş, İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre, Sosyal Hizmet Kuramları, Sosyal Hizmette Görüşme İlke ve Teknikleri, Sosyal Psikoloji.

Sosyal Hizmetler Önlisans mezunu ünvanı nedir?​

Lisans mezunları sosyal hizmet uzmanı ya da sosyal çalışmacı ünvanı alırken ön lisans mezunları ise sosyal yardımcı, sosyal tekniker vb. gibi unvanları alırlar.

Sosyal Hizmetler mezunu belediyede ne iş yapar?​

Sosyal Hizmetler mezunu belediyede ne iş yapar?
Engellilerin her türlü erişim ve ulaşabilirlikleri için yol, kaldırım, toplu taşım araçları, her türlü hizmet binaları, sinyalizasyon sistemlerinde düzenlemeler yapar. Sosyal Yardımlar; Doğrudan kişiye yapılan ayni ve /veya nakdi yardımlardır.

Sosyal Hizmetler Bölümü 4 yıla nasıl tamamlanır?​

Açıköğretim Sosyal Hizmet Lisansa Tamamlamak Bunların bazıları fark dersleri almak zorundayken bazısı doğrudan 3.sınıftan başlıyor.

AÖF Sosyal Hizmetler kaç yıllık?​

AÖF Sosyal Hizmetler kaç yıllık?
Açıköğretim Fakültesi | Sosyal Hizmetler | Program Profili. Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Önlisans Programında okutulan dersler dönemliktir ve programın öğrenim süresi iki yıldır.

Sosyal hizmetin genel hatları nelerdir?​

Sosyal hizmetin pek çok kurumda farklı modellerle uygulanıyor olması, her bir uygulama alanının kendine özgü örgüt yapısı ve işleyiş kurallarının bulunması uygulama öncesi alanların genel hatlarıyla tanınmasını zorunlu kılmaktadır.

Sosyal Hizmet mesleği nelerdir?​

Sosyal Hizmet mesleği nelerdir?
Sosyal hizmet mesleği sosyal sorunların hem bireysel hem de toplumsal, ekonomik ve kültürel bağlamlar içinde değerlendirilmesini ve müdahalenin de çok boyutlu olarak hayata geçirilmesini gerektiren yönüyle diğer mesleklerden ayrılmaktadır.

Sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacılar nelerdir?​

Bu kitapta, sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacıların ağırlıklı olarak görev yaptıkları alanlar ve hizmet modelleri vaka örnekleri üzerinden anlatılmıştır. Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır.

Peki, sosyal hizmet uygulamaları nelerdir?​

Peki, sosyal hizmet uygulamaları nelerdir?
Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır. Ancak farklı uygulama alanları olsa da müracaatçılarla çalışırken kullanılacak temel ilkeler ve sosyal hizmet müdahale süreçleri değişmeyecektir.
 
2 yıllık sosyal hizmetler programında genellikle aşağıdaki dersler bulunmaktadır:
- Hukukun Temel Kavramları
- İletişim Bilgisi
- Psikolojiye Giriş
- Sosyal Hizmete Giriş
- Sosyal Politika
- Sosyolojiye Giriş
- Yabancı Dil (Almanca I, Fransızca I, İngilizce I)
- Temel Bilgi Teknolojileri I

Bu derslerin yanı sıra, mezuniyet gereksinimlerine göre farklı seçmeli dersler de olabilir. Ders notları ve çıkmış sorular genellikle ilgili dersin öğretim görevlileri ya da akademik birim tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca, çeşitli online platformlarda da benzer materyallere ulaşabilirsiniz.

2 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları kamu kurumlarında, özel kuruluşlarda ve özel sektörde çalışma imkanına sahiptir. Mezunlar, genellikle resmi kurumlarda memur olarak görev yapmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmeleri gerekmektedir. Ancak özel sektörde KPSS şartı aranmamaktadır.

Önlisans programını başarıyla tamamlayan sosyal hizmetler mezunları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında, özel sektörde huzurevlerinde, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim kuruluşlarında çalışma imkanına sahiptirler.

Sosyal hizmetin genel hatları, pek çok kurumda farklı modellerle uygulandığı için her bir uygulama alanının kendine özgü örgüt yapısı ve işleyiş kurallarının bulunduğu ve uygulama öncesi alanların genel hatlarıyla tanınmasının zorunlu olduğu belirtilmektedir.

Sosyal hizmet mesleği, sosyal sorunların bireysel ve toplumsal düzeyde değerlendirilmesi ve çok boyutlu müdahale gerektiren bir meslek olarak diğer mesleklerden ayrılmaktadır.

Sosyal hizmet uygulamaları geniş bir yelpazede bulunmakla birlikte, müracaatçılarla çalışırken kullanılan temel ilkeler ve sosyal hizmet müdahale süreçleri genellikle değişmemektedir. Bu uygulamalar genellikle farklı alanlarda gerçekleşir ve her bir alanın kendine özgü gereksinimleri ve yöntemleri bulunmaktadır.
 
Geri
Üst