AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yillik saglik bolumlerinden hangisi?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık sağlık bölümlerinden hangisi?​

Ö), Optisyenlik (N.Ö. -İ. Ö), Ortopedik Ortez ve Protez, Otopsi Yardımcılığı, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği (N.Ö. -İ.

MYO bölümleri nelerdir?​

Diğer Meslek Bölümleri
- Turist Rehberliği.
- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
- Aşçılık.
- Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği.
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Turizm ve Otel İşletmeciliği.
- İş ve Uğraşı Terapisi.

Ön lisans bölümleri nelerdir?​

Ön lisans bölümleri nelerdir?
Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları (2 Yıllık)
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Sağlık Teknikeri kaç bölümleri nelerdir?​

Sağlık Teknikeri kaç bölümleri nelerdir?
Sağlık teknikeri olabilmek için üniversitelerin sağlık meslek yüksekokuluna bağlı acil bakım teknikerliği, paramedik, diş protez, ağız diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, anestezi, ameliyathane teknikerliği gibi 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekir.

2 yıllık üniversite okursak ne olur?​

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.

Meslek yüksekokulları nelerdir?​

Meslek yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. İki yıl süreli eğitim verilmektedir. Mezun olma hakkı kazanan öğrencilere, bağlı bulunduğu üniversiteden ön lisans derecesinde diploma verilir. Teknik bölümlerden mezun olan öğrenciler tekniker unvanı kazanır.

Meslek Yüksek Okulu Önlisans mı?​

Meslek Yüksek Okulu Önlisans mı?
Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır. Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır. Yüksek okullar statü olarak Mühendislik fakültesi ile eşdeğerdir. Önlisans veya iki yıllık üniversite olarak bilinen kurumlar meslek yüksekokulu olarak adlandırılırlar.

Ön lisans kaç yıllık?​

Ön lisans kaç yıllık?
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.

Sağlık sektörüne yönelik 2 yıllık sağlık bölümlerinden bazıları şunlardır:

- Optisyenlik
- Ortopedik Ortez ve Protez
- Otopsi Yardımcılığı
- Patoloji Laboratuvar Teknikleri
- Perfüzyon Teknikleri
- Radyoterapi
- Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Meslek Yüksekokullarında okutulan programlar genellikle 2 yıllık ön lisans programlarıdır ve öğrencilere teknik bilgi ve beceriler kazandırır. Bu programlardan bazıları şunlardır:

- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Turizm ve Otel İşletmeciliği
- İş Sağlığı ve Güvenliği

Ön lisans programları ise üniversitelerin açıköğretim fakültelerinde de bulunmaktadır. Bazı önlisans programları şunlardır:

- Bilgisayar Programcılığı
- Adalet
- Bankacılık ve Sigortacılık

Sağlık Teknikeri olabilmek için de üniversitelerin sağlık meslek yüksekokullarında 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Sağlık teknikeri olmak için mevcut bölümler şunlardır:

- Acil Bakım Teknikerliği
- Paramedik
- Ağız Diş Sağlığı
- Eczane Teknikerliği

Özetle, sağlık sektöründe kariyer yapmak isteyenler için 2 yıllık sağlık bölümleri, meslek yüksekokulları ve ön lisans programları gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu programlar mezunlara mesleki beceriler kazandırarak sağlık sektöründe iş imkanları sunmaktadır.

Geri