AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik ozel guvenlik ve koruma Bolumu Nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.705
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 yıllık özel güvenlik ve koruma Bölümü Nedir?​

Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programının amacı özel güvenlik personeli olarak çalışmak isteyenlerin akademik eğitim almak suretiyle bir özel güvenlik personelinin sahip olması gereken bilgileri kazanmış, uygulamak durumunda olduğu başlıca kanunları bilen, temel hak ve özgürlüklere saygılı elemanlar yetiştirmektir.

Güvenlik Bölümü okuyanlar ne iş yapar?​

Güvenlik Bölümü okuyanlar ne iş yapar?
Özel güvenlik mezunları alışveriş merkezlerinde, üniversitelerde, otel ve pansiyonlarda, hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve özel okullarda, müzelerde, tören yerlerinde, toplu konut alanlarında, havaalanlarında, metrolarda, garlarda, terminallerde, sanayi ve ticari işletmelerinde, barajlarda.

Özel güvenlik ve koruma Bölümü bitirince ne olunur?​

Kimlik kartını teslim alan özel güvenlik ve koruma bölümü mezunları, gerek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile kamu görevlisi, gerekse Ro Group Özel Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi gibi özel güvenlik şirketleri bünyesinde çalışan bir özel güvenlik görevlisi olma hakkına sahiptirler.

Özel güvenlik ve koruma nedir ne iş yapar maaşı?​

Özel güvenlik ve koruma nedir ne iş yapar maaşı?
Çalışılan kurumlara göre özel güvenlik görevlilerinin aldıkları maaş tutarları şu şekildedir:
Banka Özel Güvenlik Görevlisi | 5,175 TL
Havaalanı Özel Güvenlik Görevlisi | 4,725 TL
Devlet Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,100 TL
Amerikan Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,475 TL
Acıbadem Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,475 TL
İş sağlığı ve güvenliği bölümü atamaları nasıl?​
İşverenler, OSGB ler tarafından firmalarına yapılan atamaları e-devlet üzerinden sisteme girerek 3 iş günü karşılıklı onaylaması gerekir. Onaylanmayan sözleşmelerin bakanlıkça geçerliliği yoktur. 3 iş günü içinde onaylanmayan atamalar sistemden düşer ve tekrar atamanın yapılması gerekmektedir.

Özel güvenlik ve Koruma maaşı ne kadar?​

Özel güvenlik ve Koruma maaşı ne kadar?
Bankada çalışan özel güvenlik görevlisi yaklaşık olarak 3.450 tl maaş almaktadır. Kadrolu olarak görev yapan özel güvenlik çalışanı yaklaşık 3.400tl maaş almaktadır. Devlet hastanesinde çalışan özel güvenlik görevlisi ortalama olarak 3.400 tl kadar maaş almaktadır.

Özel güvenlik ve Koruma nedir ne iş yapar maaşı?​

Özel koruma ve güvenlik ne iş yapar?​

Özel koruma ve güvenlik ne iş yapar?
Güvenlik görevlisi kamuda ya da özel sektörde iş kanunundaki genel çalışma prensipleri bağlamında güvenliği sağlayan kişidir. Güvenlik görevlisi işçi sağlığı, iş ve işçi güvenliği gibi konulardan da sorumludur. Güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamakla yükümlüdür.
 
Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı, özel güvenlik personeli olarak çalışmak isteyen bireylerin akademik eğitim alarak özel güvenlik alanında bilgi ve beceri kazanmalarını amaçlayan bir programdır. Bu program sayesinde öğrenciler, başta güncel yasal düzenlemeler olmak üzere güvenlik sektöründe gerekli olan temel bilgileri edinirler. Aynı zamanda temel hak ve özgürlüklere saygılı, etik değerlere sahip güvenlik elemanlarının yetiştirilmesi hedeflenir.

Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü mezunları, çeşitli alanlarda güvenlik hizmeti verebilirler. Alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, oteller, sanayi ve ticari işletmeler, havaalanları gibi birçok farklı kurum ve yerde güvenlik görevlisi olarak çalışma imkanı bulabilirler. Bu görevler genellikle kişilerin güvenliğini sağlamak, olaylara müdahale etmek, giriş çıkışları denetlemek gibi sorumlulukları içerir.

Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü'nü bitiren mezunlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile kamu görevlisi olabileceği gibi özel güvenlik şirketleri bünyesinde de çalışma fırsatı bulabilirler. Özel güvenlik görevlilerinin maaşları, çalıştıkları kurumlara ve pozisyonlarına göre değişiklik gösterebilir. Bankalarda, hastanelerde veya havaalanlarında çalışan özel güvenlik görevlilerinin aldığı maaşlar farklılık gösterebilir.

Özel güvenlik ve koruma görevlileri genellikle işverenlerin ve kurumların güvenliğini sağlayan, olaylara müdahale eden ve genel olarak çalışma ortamının güvenliğini temin eden kişilerdir. İş sağlığı ve güvenliği konularında da sorumlulukları bulunmaktadır. Güvenlik görevlileri, genellikle iş yerlerinde ve kamusal alanlarda güvenliğin sağlanması için çalışırlar ve bu doğrultuda çeşitli görevleri yerine getirirler.
 
Geri
Üst