2 yillik okuyunca ne oluyor?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık okuyunca ne oluyor?​

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.

2 yillik hangi meslekler var?​

2 yillik hangi meslekler var?
En İyi 2 Yıllık Bölümler:
- İlk ve Acil Yardım (Paramedik)
- Adalet.
- Anestezi.
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Odyometri.
- Bilgisayar Programcılığı
- Çocuk Gelişimi (2 Yıllık)
- Büro Yönetimi.

Ön lisans bölümleri nelerdir?​

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları (2 Yıllık)
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Sözel bölümler hangileri?​

Sözel bölümler hangileri?
Sözel bölümler, sözel puan türünde öğrenci kabul eden bölümlerdir. Türkçe Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Reklamcılık, Tarih ve İlahiyat sözel bölümü mezunlarının tercih edebileceği bölümlerdir.
Kaç tane 2 yıllık bölüm var?​
Türkiye genelinde toplamda 225 adet 2 yıllık üniversite bölümü bulunmaktadır. *Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan kılavuzlar ve bilgiler üzerinden hazırladığımız 2019 2 yıllık üniversite bölümleri listemiz yukarıdaki gibidir.

2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?​

2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?
Asteğmen farklı askeri kuvvetler içerisinde takım ya da kısım ile beraber batarya ve adestim komutanlığı görevini üstlenir. Özellikle üniversite mezunları üzerinden askerlik esnasında göreve alınan asteğmen, bu doğrultuda kendi mesleği üzerinden teknik destek vermek amaçlı görev üstlenmektedir.

2 yıllık üniversite okumak için kaç puan gerekir?​

DiKKAT: 2 yıllık bölümleri tercih edebilmek için TYT sınavından en az 150 puan almanız gerektiğini unutmayın.

2 yıllık üniversite hazırlık var mı?​

2 yıllık üniversite hazırlık var mı?
Ön lisans bölümlerinin eğitim süresi 2 yıldır ve İngilizce eğitim alacağınız ön lisans bölümleri bir yıl zorunlu hazırlık ile birlikte toplamda 3 yıldır.

MYO bölümleri nelerdir?​

Meslek Yüksek Okulları
- Acil Durum ve Afet Yönetimi.
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Ameliyathane Hizmetleri.
- Anestezi.
- Biyomedikal Cihaz Teknolojisi.
- Çevre Sağlığı
- Çocuk Gelişimi.
- Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri.

Sözel bölümde neler var?​

Sözel bölümde neler var?
En İyi Sözel Bölümler
- Okul Öncesi Öğretmenliği. Okul Öncesi Öğretmenliği son yıllarda en fazla tercih edilen sözel bölümler arasında bulunuyor.
- Özel Eğitim Öğretmenliği.
- Türkçe Öğretmenliği.
- İlahiyat.
- Coğrafya Öğretmenliği.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Sosyal Bilgiler Öğretmenliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
2 yıllık sözel bölümler nelerdir?​
2 yıllık Sözel Puanıyla Öğrenci Alacak Bölümler Aşağıdaki gibi olacaktır;
- Adalet.
- Aşçılık.
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.
- Çocuk Gelişimi.
- Deri Konfeksiyon.
- Fotoğrafçılık ve Kameramanlık.
- Geleneksel El Sanatları

Perfüzyon bölümü kaç yıllık?​

Perfüzyon bölümü kaç yıllık?
Perfüzyon Bölümü temel bilimler ve mesleğe özgü derslerle birlikte teorik bilgi ve pratik becerilerle donanımlı birer Perfüzyonist olarak mezun olmalarını hedefleyen dört yıllık öğretim programı sunmaktadır.

Merhaba! İlgili başlıklara detaylı cevaplar verelim:

1. **2 yıllık okuyunca ne oluyor?**
2 yıllık bölüm mezunları çeşitli meslekleri yapabilirler. Bunlar arasında hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık gibi meslekler bulunmaktadır.

2. **2 yıllık hangi meslekler var?**
En iyi 2 yıllık bölümler arasında İlk ve Acil Yardım (Paramedik), Adalet, Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Odyometri, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi (2 Yıllık), Büro Yönetimi gibi seçenekler yer almaktadır.

3. **Ön lisans bölümleri nelerdir?**
Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları (2 Yıllık) arasında Acil Durum ve Afet Yönetimi, Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çağrı Merkezi Hizmetleri gibi seçenekler bulunmaktadır.

4. **Sözel bölümler hangileri?**
Sözel bölümler Türkçe Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Gazetecilik, Tarih Öğretmenliği, Reklamcılık gibi puan türünde öğrenci kabul eden bölümlerdir.

5. **Kaç tane 2 yıllık bölüm var?**
Türkiye genelinde toplamda 225 adet 2 yıllık üniversite bölümü bulunmaktadır.

6. **2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?**
2 yıllık üniversite mezunları askerlikte asteğmen rütbesi ile farklı askeri kuvvetler içerisinde görev alabilirler. Kendi meslekleri üzerinden teknik destek sağlayabilirler.

7. **2 yıllık üniversite okumak için kaç puan gerekir?**
2 yıllık bölümleri tercih edebilmek için TYT sınavından en az 150 puan almak gerekmektedir.

8. **2 yıllık üniversite hazırlık var mı?**
Ön lisans bölümlerinin eğitim süresi 2 yıldır ve bazı bölümlerde İngilizce eğitim alacak öğrenciler için bir yıl zorunlu hazırlık programı bulunmaktadır.

9. **MYO bölümleri nelerdir?**
Meslek Yüksek Okulları arasında Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri gibi bölümler bulunmaktadır.

10. **Sözel bölümde neler var?**
Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği gibi sözel bölümler tercih edilmektedir.

11. **Perfüzyon bölümü kaç yıllık?**
Perfüzyon Bölümü dört yıllık bir öğretim programıdır ve mezunlarına teorik bilgi ve pratik becerilerle birer Perfüzyonist olarak donanımlı bir şekilde mezun olmalarını hedefler.

Umarım bu detaylı cevaplar işine yarar, başka soruların varsa da sormaktan çekinme!

Geri