AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik ilahiyat nasil okunur?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık ilahiyat nasıl okunur?​

Yani Açık Öğretim Fakültesi dışında 2 yıllık ilahiyat eğitimi veren bir üniversite yoktur. Örgün eğitimi bulunmamaktadır. İlahiyat(ön lisans) bölümü Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde Anadolu Üniversitesi(Eskişehir) ve Atatürk Üniversitesi’nde(Erzurum) okutulur. Yalnız şunu belirtmekte fayda var.

İlahiyat fakültelerinin amaçları nelerdir?​

İlahiyat fakültesi, dinler, dinlerin karşılaştırılması, dinler tarihi ve dinlerin değişik bilim alanlarıyla ilgili eğitiminin verildiği yükseköğretim kurumu.

2 yıllık açıköğretim ilahiyat mezunları ne iş yapar?​

2 yıllık açıköğretim ilahiyat mezunları ne iş yapar?
Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından görevlendirilmeleri mümkündür. Çeşitli il, ilçe ya da köylerdeki İmam Hatip okullardan ya da camilerde çalışma imkanları vardır. Aynı zamanda 2 yıllık İlahiyat mezunu olan kişiler Kuran kurslarında Kur’an-ı Kerim öğretmenliği de yapabilirler.

Ilahiyat Fakültesinde staj var mı?​

Ilahiyat Fakültesinde staj var mı?
Türkiye’de eğitimlerini sürdüren İlahiyat öğrencileri için DİTİB Camiilerinde yazın üç aylık Erasmus Yaz Staj Hareketliliği kapsamında başvurular alınacaktır.

2 yıllık İlahiyat için TYT yeterli mi?​

Hayır. TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz. 4 Yıllık Lisans bölümleri için AYT veya YDT sınavlarına da girmelisiniz.

Açıköğretim 2 yıllık İlahiyat kaç puan?​

İlahiyat (Önlisans) Taban Puanları (2 Yıllık)
Üniversite | Bölüm | Taban Puan
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (Devlet Üniversitesi) | İlahiyat (Arapça) (Önlisans) (Açıköğretim) | 225,14215
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (Devlet Üniversitesi) | İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim) | 168,47594

Ilk İlahiyat Fakültesi ne zaman kuruldu?​

Ilk İlahiyat Fakültesi ne zaman kuruldu?
İlâhiyat Fakültesi’nin kuruluşunu, 1 Eylül 1900 tarihinde İstanbul’da açılan Dârülfünûn-ı Şâhâne’deki Ulûm-i Âliye-i Dîniyye Şubesi ile başlatmak mümkündür.

Ilk islami ilimler fakültesi nerede açıldı?​

Ilk islami ilimler fakültesi nerede açıldı?
Türkiye’nin İslami ilimler alanında lisansüstü eğitim verecek ilk enstitüsü, Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı olarak İslami İlimler Enstitüsü adıyla Yatağan’da hizmete açıldı.

Açıköğretim 2 yıllık ilahiyat kaç puan?​

2 yıllık ilahiyat için TYT yeterli mi?​

Ilahiyatta zorunlu staj var mı?​

Ilahiyatta zorunlu staj var mı?
Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır.

2 yıllık ilahiyat hangi puan türünden alıyor?​

2 yıllık ilahiyat hangi puan türünden alıyor?
2 Yıllık İlahiyat Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Puan Türü
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (DEVLET) | İlahiyat (Arapça) (Önlisans) (Açıköğretim) | TYT
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) (DEVLET) | İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim) | TYT

2 yıllık ilahiyat için hangi sınava girilir?​

İlahiyat (Arapça) Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

2 yıllık ilahiyat için TYT yeterli mı?​

AÖF ilahiyat kaç puan?​

AÖF ilahiyat kaç puan?
İlahiyat Bölümü 2019 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puan
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) | İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim) | 168,15375
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) | İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim) | 166,55490

2 yıllık ilahiyat eğitimi genellikle Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde sunulmaktadır ve Anadolu Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi'nde okutulmaktadır. Örgün eğitimde mevcut değildir. Ayrıca, ilahiyat fakülteleri genellikle dinler, dinlerin karşılaştırılması, dinler tarihi ve dinlerin çeşitli bilim alanları ile ilgili eğitimlerin verildiği yükseköğretim kurumlarıdır.

2 yıllık ilahiyat açık öğretim mezunları genellikle Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından görevlendirilebilirler. İmam Hatip okullarında, camilerde, ya da Kuran kurslarında çalışma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, 2 yıllık ilahiyat mezunları Kuran-ı Kerim öğretmenliği de yapabilirler.

İlahiyat fakültelerinde staj imkanı da bulunmaktadır. Örneğin, Türkiye'de eğitim gören ilahiyat öğrencileri için yaz aylarında DİTİB camilerinde üç aylık Erasmus Yaz Staj Hareketliliği kapsamında staj imkanı sunulmaktadır.

2 yıllık ilahiyat için TYT sınavı yeterli olmamaktadır. 4 yıllık lisans programlarına giriş için AYT veya YDT sınavlarına da girilmesi gerekmektedir.

İlahiyat eğitimi için yapılan taban puanlar ve başarı sıralamaları üniversiteler ve bölümlere göre değişiklik gösterebilir. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi'nin ilahiyat taban puanlarına örnek olarak verilen rakamlar, her yıl değişebileceğini unutmamak önemlidir.

İlâhiyat Fakültesi'nin kuruluşuyla ilgili olarak, İstanbul'da açılan Dârülfünûn-ı Şâhâne'deki Ulûm-i Âliye-i Dîniyye Şubesi ile 1 Eylül 1900 tarihinde başlatıldığı bilinmektedir.

2 yıllık ilahiyat programları genellikle TYT puan türünden öğrenci almaktadır. Bu nedenle, ilahiyat bölümüne başvuru yaparken TYT sınavına girmeniz gerekecektir.

İlahiyat eğitimi için sınavlara giriş ve mezuniyet sonrası iş imkanları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak önemlidir. Ayrıca, ilahiyat eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih ettiği üniversitelerin ve bölümlerin özelliklerini de araştırmaları faydalı olacaktır.

Geri