- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
2 yıllık çoçuk gelişimi mezunları nerelerde çalışır?
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü, MEB’e bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilme imkanına sahiptir.Çoçuk gelişimi okuyanlar hastanede ne iş yapar?
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.Çoçuk Gelişimi sosyal hizmetlerde ne iş yapar?
Çoçuk Gelişimi sosyal hizmetlerde ne iş yapar?SOSYAL HİZMETLER ve ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞLI TOPLUM MERKEZLERİ’nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler. Söz konusu kurumda çalışan bir çocuk gelişimci, hizmet bölgesinde yaşayan çocukların gelişim düzeylerinin saptanması, gelişimlerinin izlenmesinden sorumludur.
Çocuk gelişim uzmanı olmak için ne yapılır?
Çocuk gelişim uzmanı olmak için ne yapılır?Çocuk gelişimi uzmanlığı için meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olmak daha sonrasında üniversite sınavına girdikten sonra 2 yıllık ön lisans programını 4 yıllık lisans bölümünü bitirmeniz gerekmektedir. Hemen aşağıda üniversitelerde çocuk gelişimi bölümüne verilen dersler de görebilirsiniz.
Çocuk gelişimi Bölümü Okul Öncesi öğretmeni olabilir mi?
Aile danışmanlığı sertifikası alarak Çocuk Merkezli Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Aile ile ilgili tüm alanlarda hizmet edebilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alarak ve KPSS ÖABT Alan Sınavını kazanarak devlette, OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ olarak atanabilir/çalışabilir.Çoçuk Gelişimi Bölümü ataması var mı?
Üniversitelerde Çocuk Gelişimi bölümü 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans programı olarak eğitim verilmektedir. Önlisans çocuk gelişimi bölümü mezunları meslek elemanı olurlar ve yardımcı personeldirler. Önlisans mezunları hastaneye atanamazlar. Hastaneye,çocuk gelişimi lisans bölümü mezunları atanır.Çoçuk Gelişimi ve Eğitimi ne kadar maaş alır?
Çoçuk Gelişimi ve Eğitimi ne kadar maaş alır?Çocuk Gelişimcisi/Çocuk Gelişim Uzmanı maaşı ortalama aylık 7.500 – TL’dir. En düşük Çocuk Gelişimcisi/Çocuk Gelişim Uzmanı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 13.300 – TL’dir.
Açıköğretim Önlisans çocuk gelişimi mezunları ne iş yapar?
Açıköğretim Önlisans çocuk gelişimi mezunları ne iş yapar?Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.