Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yillik bolumlerde ustten ders alma var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.237
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 yıllık bölümlerde üstten ders alma var mı?​

20- Hangi durumda üst sınıftan ders alınabilir? AGNO’su en az 3,00 olan önlisans ve lisans programların kayıtlı öğrenci, bir üst sınıftan ders alabilir.
2 yıllık bölümler Yükseköğretim mi?
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir.
Yükseköğretim üniversite mi?
Yükseköğretim, yüksekokullar ve üniversitelerde yapılan öğretim. Bu öğretim, Türkiye’de lise diplomasına ve üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) kazanma şartına bağlıdır.

Ön lisanstan mezun olmak ne demek?​

Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
2 yıllık mezun olmak için kaç kredi gerekli?
Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması …
Üstten ders almak için ortalama kaç olmalı?
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.
2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.
2 yıllık en iyi bölümler hangileri?
En İyi 2 Yıllık Bölümler:
Yükseköğretim kimleri kapsar?
a) Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim – öğretimin tümüdür.

Yükseköğretim hangi sınıfa girer?​

Yükseköğretim: Liseden mezun olduktan sonra, öğrenciler üç aşamalı Bologna sistemiyle uyumlu olan yükseköğretime geçiş yapabilirler. Fakülte: Yükseköğretimin, bilimsel araştırmaların ve yayınların yapıldığı birimdir. Çeşitli bölümler ve programlar fakülte bünyesinde olabilmektedir.
2 yıllık üniversite mezunu ne olur?
2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.
Ön lisanstan sonra ne yapılır?
Ön lisans eğitimini almış olsanız da bunu lisans diplomasına tamamlama şansınız var. Bunun yollarından biri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bir diğeri de geçmek istediğiniz lisans programının taban puanını tutturmak.

2 yıllık üniversite ne kadar uzatılabilir?​

öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Kimler üstten ders alabilir?
13- Kimler bir üst sınıftan ders alabilir? BAŞARILI öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilir. Bu öğrencilerden genel not ortalaması: – 2,00-2,49 arasında olanlar bir adet, – 2,50-4,00 arasında olanlar iki adet üst sınıftan ders alabilirler. KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
 
Geri
Üst