AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik bolumler neler?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık bölümler neler?​

En çok tercih edilen 2 yıllık sayısal bölümler şunlardır:
- Anestezi.
- Bilgisayar Programcılığı
- Deniz Ulaştırma ve İşletme.
- Eczane Hizmetleri.
- Elektrik.
- Evde Hasta Bakımı
- Fizyoterapi.
- Gemi Makineleri İşletme.

TYT kaç yıllık?​

TYT kaç yıllık?
Ancak TYT puanı ise 1 yıl yerine artık 2 yıllık geçerlilik süresi ile ön plana çıkıyor. Sınava girecek olan kişiler gerekli olan kriterleri yerine getirdikleri takdirde, TYT puan üzerinden 2 yıl geçerli olacak şekilde değerlendirebilmektedir.

4 yıllık aöf için TYT yeterli mi?​

4 yıllık aöf için TYT yeterli mi?
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.

2 yıllık üniversite için hangi meslekler var?​

Sizler için bu yazımızda 2 yıllık üniversite bölümleri hangisidir sorusuna cevap olarak en çok ilgi görenleri araştırdık ve karşımıza aşağıdaki bölümler çıktı;
- Adalet.
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Bilgisayar Programcılığı
- Fizyoterapi Teknikerliği.
- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri.
- Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri.
- Odyometri.

2 yıllık üniversite ile hangi meslekler var?​

2 yıllık üniversite ile hangi meslekler var?

AYT ve TYT kaç yıllık?​

AYT ve TYT kaç yıllık?
YKS köklü değişiklik ile beraber TYT ve AYT puanlarının geçerlilik süresini değiştirdi. Bu doğrultuda AYT puanı yine aynı şekilde bir yıl geçerlilik süresine sahiptir. Ancak TYT puanı ise 1 yıl yerine artık 2 yıllık geçerlilik süresi ile ön plana çıkıyor.

4 yıllık açıköğretim kazanmak için kaç net gerekir?​

4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT’de en az 150 puan, AYT’de en az 180 puan almak gerekmektedir.

2 yıllık bölümler hakkında detaylı bilgi vermek istiyorsan aşağıdaki liste yardımcı olabilir:

1. Anestezi: Sağlık sektöründe anestezi teknikeri olarak çalışma imkanı sağlar.
2. Bilgisayar Programcılığı: Yazılım geliştirme ve programlama alanlarında iş imkanı sunar.
3. Deniz Ulaştırma ve İşletme: Denizcilik sektöründe çalışma fırsatı sunar.
4. Eczane Hizmetleri: Eczanelerde eczacının yanında çalışma fırsatı sağlar.
5. Elektrik: Elektrik sektöründe tekniker olarak çalışma olanağı sunar.
6. Evde Hasta Bakımı: Sağlık sektöründe hasta bakımı alanında iş imkanı sağlar.
7. Fizyoterapi: Rehabilitasyon merkezlerinde fizyoterapi teknikeri olarak çalışma fırsatı sunar.
8. Gemi Makineleri İşletme: Denizcilik sektöründe gemi makinelerinde çalışma imkanı sunar.

TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavı artık 2 yıl geçerlilik süresine sahiptir. Bu değişiklik öğrencilere daha uzun bir süre fırsat tanıyarak puanlarını kullanma imkanı sağlamıştır.

4 yıllık AÖF (Açıköğretim Fakültesi) bölümlerine giriş yapabilmek için TYT ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına girmek ve belirli puanları almak gerekmektedir. TYT'den en az 150 puan, AYT'den en az 180 puan almak kayıt için gereklidir.

2 yıllık üniversitelerde okuyan öğrencilerin meslek seçenekleri ise çeşitlidir. Örneğin Adalet, Ağız ve Diş Sağlığı, Bilgisayar Programcılığı, Fizyoterapi Teknikerliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri gibi alanlarda iş imkanları bulunmaktadır.

TYT ve AYT sınavlarından sonra artık TYT puanının 2 yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra AYT puanının geçerlilik süresi 1 yıldır.

Son olarak 4 yıllık açıköğretim bölümlerine giriş yapabilmek için TYT'den en az 150 puan, AYT'den en az 180 puan almak gerekmektedir. Bu puanların elde edilmesi, öğrencilere bu bölümlere kayıt olma fırsatı sunar.

Geri