AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik bir bolum okurken acikogretim okunur mu?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık bir bölüm okurken açıköğretim okunur mu?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?​

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Sınavsız üniversiteye kimler başvurabilir?​

Sınavsız üniversiteye kimler başvurabilir?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

4 yıllık üniversite mezunları 2 yıllık okuyabilir mi?​

Yani 2 yıllık üniversite mezunu da olsanız 4 yıllık bölümlere kayıt yaptırabilirsiniz. Yalnız bu kural Anadolu üniversitesi AÖF 2. Üniversite programı içindir. Atatürk Üniversitesi AÖF önlisans = önlisans, lisans = önlisans & lisansa başvurabilir.

AÖF önlisans okurken lisans okunur mu?​

AÖF önlisans okurken lisans okunur mu?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda lisans ve önlisans eğitimi alma şansına sahip. Lisans eğitimi alan öğrenciler, önlisans programlarına da kayıt yaptırabiliyor. Öğrenciler aynı anda iki önlisans ya da iki lisans programında ise öğretim göremiyor.

Birinci öğretim ve ikinci öğretim aynı anda okunur mu?​

Birinci öğretim ve ikinci öğretim aynı anda okunur mu?
hayır. örgün olarak aynı anda hiçbir iki bölüm okunamaz.
Lisans okuyan önlisans sınavına girebilir mi?​
Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olan ve lisans diplomasına sahip olanlar KPSS sınavına önlisans düzeyinde başvuru yapamazlar. Ancak okunulan bölüm lisans programında dahi olsa mezun olunmadan bu sınava girmek mümkündür.

4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?​

4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?
Öğrencilerin, AÖF bürosuna bizzat başvurarak büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurduktan 10 iş günü sonra bağlı oldukları AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekili aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomalarını alabilir.

Lise mezunları sınavsız açıköğretim okuyabilir mi?​

Lise mezunları sınavsız açıköğretim okuyabilir mi?
Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?​

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.

4 yıllık lisans mezunu 2 yıllık kpss’ye girebilir mi?​

4 yıllık lisans mezunu 2 yıllık kpss’ye girebilir mi?
Üniversite öğrencisi daha önce 2(iki) yıllık bir bölüm bitirdiyse ve 4 (dört) yıllık bölümden mezun olmadıysa Önlisans Kpss sınavına girebilir ve atanabilir.

Lisans mezunu biri açıköğretime sınavsız başvurabilir mi?​

Lisans mezunu biri açıköğretime sınavsız başvurabilir mi?
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Açık öğretim okuyan öğrenci örgün okuyabilir mi?​

Açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okumalarında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Açıköğretimde okurken bir örgün öğretim programına yerleştirilen bir aday kayıt yaptırmak istediği örgün öğretim programının eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olarak kayıt yaptırır.

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir mi?​

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir mi?
Not: Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.

Üniversite ikinci öğretim nasıl oluyor?​

Üniversite ikinci öğretim nasıl oluyor?
İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olmasıdır. Eğitim içeriği aynı olmasına rağmen daha düşük puanla eğitim alınmasını sağlar. Örgün eğitimle aralarında bulunan farklardan biri, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekir.
2 yıllık üniversite okuyanlar kpss’ye girebilir mi?​
Önlisandan mezun olmadan Kpss sınavına girebilir miyim? Önlsans Kpss sınavı 2 (iki) yılda bir yapıldığından dolayı iki yıllık üniversite okuyanlar (önlisans) öğrenciler mezun olmadan da sınava girebilmektedir. Atama puanlarını aldıkları takdirde mezuniyetinden sonra bu öğrenciler atanabilmektedir.

4 yıllık fakülte mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?​

4 yıllık fakülte mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?
İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

2 yıllık bölüm açığa alınır mı?​

2 yıllık bölüm açığa alınır mı?
Teşekkürler. CEVAP: Örgün öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin, öğrenim gördükleri lisans/önlisans programlarından ayrılarak Açıköğretimdeki aynı adı taşıyan programdan devam edebilmeleri mümkün değildir.

2 yıllık üniversite Kpss sınavı ne zaman?​

KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs’ta başlayıp 6 Haziran’da son bulacak. 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek.

Mezun olmadan Ön lisans KPSS ye girilir mi?​

Mezun olmadan Ön lisans KPSS ye girilir mi?
Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

Lisans mezunları sınavsız hangi bölümleri tercih edebilir?​

Lisans mezunları sınavsız hangi bölümleri tercih edebilir?
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
- Felsefe.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
- Sağlık Yönetimi.
- Sosyoloji.
- Tarih.
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Yönetim Bilişim Sistemleri.

2 yıllık bir bölüm okurken açıköğretim okunur mu?

Evet, yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmektedir. Ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilemez. Bir ön lisans programı ile açıköğretim programını aynı anda okuyabilirsiniz, ancak aynı anda iki örgün programı okuyamazsınız.

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?

Evet, aynı anda bir lisans ve bir ön lisans programını okuyabilirsiniz. Örneğin, bir üniversitede lisans programına devam ederken açıköğretim veya uzaktan eğitim yoluyla bir ön lisans programına da kaydolabilirsiniz. Bu durumda biri lisans diğeri ön lisans seviyesinde olmak şartıyla aynı anda okuyabilirsiniz.

Sınavsız üniversiteye kimler başvurabilir?

Sınavsız üniversiteye başvurabilmek için herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, devam eden ya da yeni başlayacak olan adaylar başvuru yapabilir. Ön lisans mezunları veya öğrencileri ön lisansa, lisans mezunları veya öğrencileri ise lisans programlarına başvuru yapabilirler.

4 yıllık üniversite mezunları 2 yıllık okuyabilir mi?

Evet, 4 yıllık üniversite mezunları da 2 yıllık bir programı okuyabilirler. Ancak bu genellikle Anadolu Üniversitesi AÖF 2. Üniversite programı kapsamında geçerli olabilir. Farklı üniversitelerin kendi politikaları da bu durumu etkileyebilir.

AÖF önlisans okurken lisans okunur mu?

Evet, yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda lisans ve önlisans eğitimi alabilirler. Lisans eğitimi alan öğrenciler, önlisans programlarına da kayıt yaptırabilirler. Ancak aynı anda iki önlisans ya da iki lisans programında eğitim alamazlar.

Birinci öğretim ve ikinci öğretim aynı anda okunur mu?

Hayır, örgün olarak aynı anda hiçbir iki bölüm okunamaz. Yani birinci öğretim ve ikinci öğretim programları aynı anda devam ettirilemez.

Lisans okuyan önlisans sınavına girebilir mi?

Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olan ve lisans diplomasına sahip olanlar KPSS sınavına önlisans düzeyinde başvuru yapamazlar. Ancak okunan bölüm lisans programında olsa dahi mezun olmadan bu sınava girebilirler.

4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?

4 yıllık eğitim alırken bir yandan da 2 yıllık bir diploma almak istiyorsanız, AÖF bürosuna başvurarak gerekli süreci takip edebilirsiniz. Genellikle dilekçe ve kimlik kartı teslimi gibi adımlarla bu süreci tamamlayabilir ve 2 yıllık diplomanızı alabilirsiniz.

Lise mezunları sınavsız açıköğretim okuyabilir mi?

Evet, lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her aday Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne başvuruda bulunabilir. Lise mezunlarının sınavsız olarak açıköğretim programlarına kaydolma hakkı bulunmaktadır.

Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?

Evet, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin herhangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrenciler sınavsız ikinci üniversiteye başvurabilirler.

4 yıllık lisans mezunu 2 yıllık KPSS sınavına girebilir mi?

Evet, 4 yıllık lisans mezunları da daha önce 2 yıllık bir program bitirdiyse ve henüz 4 yıllık lisans diplomasına sahip değilse Önlisans KPSS sınavına girebilirler ve atanabilirler.

Lisans mezunu biri açıköğretime sınavsız başvurabilir mi?

Evet, bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar, açıköğretim programına sınavsız başvuru yapabilirler.

Açık öğretim okuyan öğrenci örgün okuyabilir mi?

Evet, açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okuyabilmelerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak örgün öğretim programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ilgili üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine bağlı olarak kayıt yaptırmalıdır.

Açık öğretim okurken ikinci üniversite okunabilir mi?

Evet, açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun veya öğrenci olanlar aynı alanda olmamak şartıyla ikinci üniversiteye kayıt yaptırabilirler.

Üniversite ikinci öğretim nasıl oluyor?

Üniversite ikinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olduğu bir eğitim şeklidir. Eğitim içeriği aynı olabilir ancak harç ücreti ödenmesi gerekebilir. İkinci öğretim öğrencileri aynı anda örgün bir programda eğitim alamaz.

2 yıllık üniversite okuyanlar KPSS’ye girebilir mi?

Evet, 2 yıllık üniversite okuyanlar, önlisans KPSS sınavına girebilirler. Önlisans KPSS sınavı iki senede bir yapıldığı için öğrenciler sınava mezun olmadan da girebilirler ve başarılı olduklarında atanabilirler.

4 yıllık fakülte mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?

Evet, 4 yıllık fakülte mezunları da 2 yıllık bir üniversite programına kaydolabilirler. Ancak ikinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri lisans veya ön lisans programlarına, ön lisans öğrencileri ise sadece ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

2 yıllık bölüm açığa alınır mı?

Örgün öğretim programlarına kayıtlı öğrenciler, öğrenim gördükleri lisans veya ön lisans programlarından ayrılarak açıköğretimdeki aynı adı taşıyan programdan devam edemezler.

2 yıllık üniversite KPSS sınavı ne zaman?

2 yıllık üniversite mezunları KPSS ön lisans sınavına katılabilirler. KPSS sınav tarihleri değişebilse de genellikle belirli zaman dilimlerinde yapılmaktadır. Başvuru tarihleri ve sınav takvimi ilgili kurumun duyuruları takip edilerek öğrenilebilir.

Mezun olmadan ön lisans KPSS'ye girilir mi?

Evet, mezun olmadan da ön lisans KPSS sınavına girebilirsiniz. Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ya da sınav başvurusu sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler.

Lisans mezunları sınavsız hangi bölümleri tercih edebilir?

Lisans mezunları, sınavsız olarak çeşitli lisans programlarına başvurabilirler. Bazı örnekler ise Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi programlardır. Bu programlara sınavsız başvuru şartları ve prosedürleri ilgili üniversitenin belirlediği politikalara göre değişebilir.

Geri