AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yillik att okunur mu?

Editör

Yeni Üye

2 yıllık att okunur mu?​

Paramedik Olma Şartları Nelerdir? Üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olan bireyler bazı şartları yerine getirmek suretiyle paramedik olmaya hak kazanırlar.

Türkiye’de paramedikler ilk defa hekim olmaksızın ambulanslarda ne zaman görev yapmaya başlamışlardır?​

Türkiye’de 1993 yılında ilk paramedik (Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği) programının açılmasından bugüne kadar meslek eğitimi alanında çok önemli adımlar atılmıştır. Buna rağmen, ülke genelinde eğitim standardının sağlanamaması, zaman zaman meslek eğitiminin tartışılmasına neden olmuştur.

ATT nasıl bir meslek?​

ATT nasıl bir meslek?
Tıbbi hizmetler de sunan acil tıp teknisyenleri hastaların sağlık kuruluşlarına nakledilmeleri ile ilgili tüm çalışmaları yakından takip ederler. Çoğu durumda hastaya ilk müdahaleyi acil tıp teknisyenleri yaparlar. Olay yerinde hızlı bir müdahalede bulunan acil tıp teknisyenleri hayati öneme sahip bir iş yaparlar.

ATT ler acilde çalışabilir mi?​

ATT ler acilde çalışabilir mi?
Acil Tıp Teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocaklarında çalışırlar. Ayrıca acil yardım istasyonları, ambulanslar ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde de çalışabilirler.

2 yıllık att mezunları ne iş yapar?​

İlk ve acil yardım teknikerleri, 112 merkez ve istasyonlarında, acil servis ve ambulans hizmeti veren tüm sağlık kuruluşlarında, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinde (UMKE) görev almaktadırlar. Çalışırken polis, jandarma ve itfaiye gibi ekiplerle, hasta yakınlarıyla ve diğer sağlık personeli ile iletişim halindedirler.

Ambulans ta çalışmak için ne okumak gerekir?​

Ambulansta veya sağlık kuruluşlarında hekim olarak çalışmak için tıp fakültesinden mezun olmak zorunludur. Acil Tıp Teknisyeni olmak isterseniz, Bakanlığa bağlı olan Sağlık Meslek Liseleri bünyesinde eğitim almış olmanız gerekir.

ATT sağlık kabininde çalışabilir mi?​

ATT sağlık kabininde çalışabilir mi?
Görüşmelerimiz neticesinde 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında aşağıdaki madde’de eklenerek ATT’lerin iş yeri sağlık çalışanı olmasına hak verilmişti.

ATT mezunları ne kadar maaş alır?​

ATT mezunları ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Acil Tıp Teknisyeni | 4.250 | 4.820
Acil Servis Görevlisi | 4.250 | 4.480

ATT devlette ne kadar maaş alır?​

2 yıllık ATT mezunları ne iş yapar?​

2 yıllık ATT mezunları, genellikle ilkyardım teknikeri olarak görev alırlar. 112 merkezlerinde, acil servislerde ve ambulans hizmeti veren sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Aynı zamanda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görev alabilirler. Bu pozisyonlarda çalışırken hastaların nakledilmesi, ilk müdahalelerin yapılması ve gerektiğinde acil tıbbi yardımın sağlanması gibi görevleri yerine getirirler. Ayrıca polis, jandarma, itfaiye ekipleri, hasta yakınları ve diğer sağlık personeli ile de iletişim halinde olurlar.

Bu pozisyonlarda çalışan ATT mezunlarının maaşları konusunda ise genel bir bilgi verelim: Kariyerinde, Acil Tıp Teknisyenleri genellikle en düşük 4.250 TL ile ortalama 4.820 TL arasında maaş alırken, Acil Servis Görevlilerinin maaşları en düşük 4.250 TL ile ortalama 4.480 TL arasında değişebilmektedir.

Yani devlette çalışan bir ATT mezunu bu maaş aralıkları doğrultusunda maaş alabilir. Özellikle kariyerde ilerledikçe ve deneyim kazandıkça maaşlarında artışlar olabilir.

Geri