Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yillik adalet okumak zor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2 yıllık adalet okumak zor mu?​

Adalet bölümü zor bir bölüm değildir. Önemli olan iyi bir planlama yapmak ve ders çalışmaya ne zaman çalışacağını belirlemektir. Bir öğrenci için yeterli zaman iki haftayken, bir diğeri için bir ay olabilir. Yaptığınız programa sadık kaldığınız sürece, adalet bölümü sizin için zor bir bölüm olmayacaktır.
Aciktan adalet okuyup ne olunur?
AÖF Adalet Önlisans Programından mezun olunduktan sonra, Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam olunulabilir. Adaylar, Adalet Bakanlığı bünyesinde nitelikli adalet yardımcı hizmet personeli olarak görev alabilirler. Mezunlar, kurumlarda yardımcı hizmet personeli olarakta çalışabilirler.

Adalet bölümü ne zaman açıldı?​

Yüksekokulumuz Adalet Bakanlığı ile Ankara Hukuk Fakültesi Dekanlığı arasında akdedilen bir protokole istinaden 31.03.1979 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Türkiye’de kurulan ilk Adalet Yüksekokuludur.
Açıköğretim kaç yılında başladı?
1999 yılında Deneme sınavları ile başlayan, 2002 yılında e-Alıştırma, 2003 yılında e-Kitap ve 2004 yılında e-Televizyon hizmetleri ile devam eden internete dayalı e-öğrenme hizmetleri birleştirilerek Açıköğretim e-Öğrenme Portalı adı altında yayınlanmaya başlandı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 18 Haziran 2021 tarihli yazısında AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını bildirdi.
2 yıllık adalet bölümü mezunları ne iş yapar?
Adalet bölümü 2 yıllık bir önlisans (meslek yüksekokulu) programıdır. Bu bölümde adalet sisteminde görev alan hakim ve savcılara birçok konuda destek sağlayacak ara personel yetiştirilmesi amaçlanır. Ara personeller zabıt katipliği ile infaz ve koruma aşamalarında görev alabilirler.

Adalet okuyan avukat olabilir mi?​

Adalet bölümü mezunları DGS’ye girdikten sonra hukuk fakültesinde öğrenim görebilir ve bu kapsamda hukuk fakültesi eğitiminin ardından avukat olma imkanını da kazanabilir. Sadece avukat değil, hukuk fakültesi sonrasında olunabilecek diğer meslekleri de icra edecek niteliğe sahip olabilir.
2 yıllık adalet nasıl bir bölüm?

Ikinci üniversite ilk ne zaman başladı?​

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği sınavsız İkinci Üniversite, ön lisans ve lisans programlarına sınavsız başvurarak kayıt olma imkanı tanıyor.
Açık Öğretim Lisesi ilk ne zaman açıldı?
1992Açık Öğretim Lisesi / Kuruluş tarihi
Adalet bölümünde okuma hayalleri kuran adayları TYT puan türünden en yüksek puanı alarak, 2 yıllık Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında Adalet bölümü okumaya hak kazanırlar. Bu alanda mezun olan kişiler mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra memurluğu veya yardımcılığı olarak göreve atanırlar.

Geri