Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yillik acikogretim icin AYT gerekli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2 yıllık açıköğretim için AYT gerekli mi?​

Türk öğrenciler için; İki aşamadan oluşan sınavın birinci aşaması Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci aşaması ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) olup TYT’den 500 puan üzerinden 150 ve üzeri puan alan adaylar, iki yıllık önlisans programlarını; 180 puan aşan adaylar ise AYT’ne katılabilmektedir.

Aof kaydı ne zaman silinir?​

2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.
2 yıllık açıköğretim için hangi sınava girecek?
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Önlisans için AYT gerekli mi?
Sınava girecek adaylar, önlisans bölümü için TYT sınavına girip en az 150 barajını geçmek zorunda. Lisans bölümleri için ise AYT sınavından en az 180 puan barajını geçmek zorundalar.

Ön lisans mezun olmak için kaç kredi?​

Mezuniyet ve Sonrası İşlemler – Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu …

AÖF kayıt yenileme yapılmazsa kayıt silinir mi?​

AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.
AÖF kayıt silme nasıl yapılır?
Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.
Önlisans okuyanlar ikinci üniversite lisans okuyabilir mi?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Geri