AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 yil Elektrik okuyan tekniker mi teknisyen mi?

Editör

Yeni Üye

2 yıl Elektrik okuyan tekniker mi teknisyen mi?​

Teknisyen meslek lisesi mezunları için kullanılmakta ve mezuniyetleri Teknisyen unvanı ile sağlanmaktadır. Tekniker ise 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için kullanılmaktadır.

Lise mezunu tekniker mi?​

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.

Tekniker mühendisin amiri olabilir mi?​

Tekniker mühendisin amiri olabilir mi?
Diğer taraftan bir teknikerin şartları taşıması halinde şube müdürlüğüne atanabilmesinde ve biriminde görevli mühendislerin amiri olmasında mevzuata aykırılık bulunmayacaktır. Bu durumda kişi tekniker değil şube müdürü olup, birimindeki tüm personelin amiri konumundadır.

Mühendis tekniker olarak çalışabilir mi?​

Mühendis tekniker olarak çalışabilir mi?
Başka bir ifadeyle mühendislik fakültesi mezunlarının tekniker unvanını kullanması ve unvan değişikliği yoluyla tekniker kadrosuna atanması mümkün değildir. Diğer taraftan, 657 sayılı Kanunun 71. maddesinde farklı hizmet sınıfları kapsamındaki kadrolara atamaya ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

2 yillik bitiren ne olur?​

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.

Bir mühendis tekniker olarak çalışabilir mi?​

Başmühendis kimdir?​

Başmühendis kimdir?
Makine dairesi ve geminin makine ile ilgili bütün sistem ve teçhizatının düzenini, temizliğini, makinelerin tekniğine uygun ve ekonomik şekilde çalıştırılmasını sağlayan kişidir.

Mühendis memur olarak atanabilir mi?​

Mühendis memur olarak atanabilir mi?
5.Mühendisler Düz Memur Olabilir mi? Mühendisler de lisans mezunu oldukları için elbette düz memurluk kadroları için şartları sağlamaları durumunda bu kadrolara yerleştirilebilmektedirler. Lisans mezunları KPSS P3 puanı ile bu kadrolara başvuru yapabilmektedirler.

Merhaba!

2 yıl Elektrik bölümünü okuyan bir kişi, genellikle meslek yüksekokulu mezunu olarak "tekniker" unvanını alır. Bu kişi, teknisyenlerden farklı olarak daha derinlemesine teknik bilgi ve becerilere sahiptir ve genellikle daha sorumluluk gerektiren görevleri üstlenebilir.

Lise mezunları ise teknisyen unvanını alabilirler. Mesleki eğitim veren liselerden mezun olanlar için bu unvan kullanılmaktadır. Teknisyen olabilmek için genellikle meslek liselerinden belli bölümleri başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Bir teknikerin mühendisin amiri olabilmesi durumu mevzuata uygun olabilir. Örneğin, bir teknikerin şube müdürlüğüne atanması durumunda, birimindeki görevli mühendislerin amiri olabilir. Ancak bu durumda kişi artık tekniker değil şube müdürü olarak görev yapacaktır.

Mühendislik fakültesi mezunlarının genellikle "mühendis" unvanını kullanmaları gerekmektedir. Mühendis unvanını almış bir kişinin, tekniker unvanına atanması veya tekniker olarak görev yapması genellikle uygun görülmez.

2 yıllık eğitim programlarını tamamlayan bireyler farklı mesleklerde çalışabilirler. Örneğin, hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticiliği, grafik tasarım, aşçılık gibi alanlarda iş imkanları bulabilirler.

Başmühendis, genellikle gemi makineleri ve ilgili sistemlerin düzenini, bakımını ve işletimini sağlayan sorumlu kişidir. Mühendislerin düz memur kadrolarına atanabilmesi mümkündür, ancak belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. Lisans mezunu mühendisler, KPSS sınavıyla düz memur kadrolarına başvuru yapabilirler.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri