2 yasindan sonra emzirmek anneye zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
214.768
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

2 yaşından sonra emzirmek anneye zarar verir mi?​

2 yaşından sonra emzirme bebeğin süt dişlerinin aşınmasına ve bebekte yeme, çiğneme gibi sıkıntılara sebep olabiliyor. Bebeğin anneye olması gerekenden fazla bağımlı olmasına sebep olabilir. Bu durum ise bebeğin ileride karakterinin oluşmasını ve bebeğin becerilerinin gelişmesini olumsuz etkileyebiliyor.

2 yaşından sonra emzirmenin faydası var mı?​

2 yaşından sonra emzirmenin faydası var mı?
“Bir yaşını doldurmuş bebeklerin anne sütüne çok fazla ihtiyaçları yoktur, çünkü ek gıdaya başlanmıştır. Bir-iki yaş arasında bebeklerin anne sütüne devam etmelerinin iki faydası vardır. Birincisi anne ile bebek arasındaki duygusal ilişki devam eder, ikincisi bebeklerin zeka puanı yükselir.

Yeni doğan bebeğin memeyi alması için ne yapmalı?​

Bebeğinizi memeye tekrar alıştırmak sabır ve ısrar gerektirir. Eğer yeni doğan bebeğiniz memeye tutmazsa doğumdan hemen sonraki bir kaç saat icinde kolostrum’u sağmaya baslamanız gerekiyor. Elle sağabilir yada pompayi tercih edebilirsiniz. Şunu bilin ki kolostrum az miktarda oluşur.

Neden 2 yaşına kadar anne sütü?​

Neden 2 yaşına kadar anne sütü?
İshale yol açan mikroorganizmaların oluşumunu engeller. Anne sütü ile beslenen bebeklerde kansızlık daha az olur. Alerjik hastalıklar, şeker hastalığı, astım, kanser, damar sertliği, diş çürükleri gibi ileri yaşlarda gelişebilecek hastalıkların olasılığını azaltır.
Yeni doğan bebek neden memeyi tutamıyor?​
Annenin emzirirken huzursuz ve stresli olması bebeğin emmeyi reddetmesine neden olabilir. Bu nedenle annenin emzirmeden önce sakinleşmesi ve gerginliğini azaltması gerekir. Emzirme esnasında anne ve bebeğin rahat olması, huzurlu, sakin ve sessiz bir ortamda emzirmesi gerekir.

Bebek neden memeyi tutup bırakıyor?​

Bebek neden memeyi tutup bırakıyor?
Genel olarak bebekler emme başladıktan kısa süre sonra sütün akışı refleks olarak hızlanır. Bu süreçte bazı bebekler emme, yutma ve nefes almayı koordine bir şekilde düzenli yapamayabilir. Çünkü sütünüzün akışı biraz hızlı olabilir. Bu da emerken huzursuz olmasına ve memeyi bırakmasına neden olur.

Bebek en fazla kaç dakika emzirilmeli?​

Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte yeni doğan bir bebek günde ortalama 10-12 kez emer. Doğumdan sonraki günlerde bebek tek bir memede 15-20 dakika boyunca kalmalı, eğer emmeye devam etmek isterse diğer meme emzirilmelidir. Vaktinde doğmuş bir bebek 2 saatte bir emzirilmelidir.

Bebeği cok emzirmek zararli mi?​

Bebeği cok emzirmek zararli mi?
BEBEĞİNİZİ UZUN SÜRE EMZİRMEYİN Ancak unutmamak gerekir ki; uzun süreli emzirme, bebek süt dişleri yüzeylerinde erozyona da (çürüksüz madde kayıpları) sebep olabilir.
 
2 yaşından sonra emzirme konusunda hem olumlu hem de olumsuz etkiler bulunmaktadır. Bebeğin süt dişlerinin aşınması ve yeme, çiğneme güçlükleri gibi durumlar olumsuz sonuçlar arasında yer alırken, duygusal bağın devam etmesi ve zeka puanının artması gibi faydaları da bulunmaktadır.

Bebeğin memeyi tutamaması durumunda sabır ve ısrar gerekmektedir. Yeni doğan bebeğiniz memeyi tutmazsa, kolostrumu sağmaya başlamanız önemlidir. Kolostrum, az miktarda da olsa bebeğiniz için önemli besinler içerir.

2 yaşına kadar anne sütü önerilmesinin nedenlerinden biri, ishale neden olan mikropların oluşumunu engellemesi ve çeşitli hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmasıdır.

Bebeklerin memeyi tutup bırakmasının nedenleri arasında süt akışının çok hızlı olması, emme-yutma-nefes alma koordinasyonunda güçlük yaşanması ve rahatsızlık hissi olabilir. Bu durumda emzirme pozisyonunu değiştirmek veya süt akışını kontrol etmek faydalı olabilir.

Bebeklerin ne kadar süre emzirilmesi gerektiği bireyden bireye değişebilir. Yeni doğan bir bebek genellikle günde 10-12 kez emzirilir. Emzirme seansı yaklaşık 15-20 dakika sürebilir ve bebek bir memeyi tamamen boşaltıncaya kadar emmeye devam etmelidir. Bebeğin ihtiyacına göre diğer memeye geçilmelidir.

Bebekleri uzun süre emzirmenin hem faydalı hem de olumsuz etkileri olabilir. Süt dişlerinde erozyona sebep olabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bebeğinizi emzirirken diş sağlığına dikkat etmek önemlidir. Bunu takip etmek, bebek doktoru veya diş hekimi ile diş sağlığı konusunda danışmak faydalı olabilir.
 
Geri
Üst