Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yasindaki cocugun ismi nasil degistirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 yaşındaki çocuğun ismi nasıl değiştirilir?​

Çocuğun isminin değiştirilmesi için velayet hakkına sahip olan tarafın, çocuk adına ikametinin bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine başvurması gerekmektedir. Eğer anne ve babanın evliliği devam ediyorsa bu defa birlikte velayet söz konusu olur ve anne-babanın davayı birlikte açmaları gerekmektedir.

Reşit olmayan çocuğun ismi nasıl değiştirilir?​

Çocuğun adında değişiklik yapma, dava açmadan mümkün değildir.Nüfus kayıtlarının değişikliğine neden olacak bu işlem için dava açılması şarttır. Yeni doğan bebeğin ismini değiştirmek veya sildirmek isteyenler açısından da bu sorunun yanıtı aynıdır.

Bebeğin ismi sonradan değişir mi?​

Bebeğin ismi sonradan değişir mi?
Yeni doğan bebeğin isminin değiştirmek istenilmesi genellikle; nüfus memurunun yazım hatası, ebeveynin bebeğin ismini yanlış söylemesi ya da verilen ismin çeşitli sebeplerle beğenilmemesi gibi nedenlerle yaşamaktadır. Uzmanlar bir çocuğun isminin değişmesinin ancak mahkeme kararı ile yapılabildiğini belirtirler.

Çocuğun isim değişikliği nasıl yapılır 2022?​

Çocuk ve bebeklerde isim değişikliği yasal temsilcileri olan velileri aracılığı ile yapılabilir. Anne-baba isim değişikliği davası açarak ve davada haklı bir sebebin varlığını ispatlayarak bebeğin ve çocuğun ismini değiştirebilir.

Çocuğumun ismini nasıl değiştirebilirim e devlet?​

NASIL BAŞVURU YAPILIR? Söz konusu başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak e-Devlet’e giriş yapın. Ardından; arama kısmına “Ad ve Soyadı” yazdıktan sonra “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayın.

Bebeğe isim koymak annenin hakkı mı?​

Bebeğe isim koymak annenin hakkı mı?
İslamiyette bebeğe isim seçme ve koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş ya da hukuki anlamda tasarrufta bulunulmayacak ise bu isim hakkını anneler kullanabilir.

Çocuğumun ismini nasıl değiştirebilirim e-devlet?​

Çocuğun isim değişikliği nasıl yapılır 2021?​

İsim değiştirme ismini veya soyisimini değiştirmek isteyen kişinin ikametgah adresindeki yetkili ve görevli Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurmasıyla yapılır. İsim ve soy ismin değiştirilebilmesi için haklı sebeplerin varlığı şarttır.

Bebeğin ismini koymak kime duser?​

Bebeğin ismini koymak kime duser?

Kadın çocuk ismi koyabilir mi?​

Yani ne erkek ne de kadın ne de aile büyükleri tek başlarına çocuğa isim koyma hakkına sahip değildir. Çocuğa ismi anne baba birlikte alacağı kararla koyarlar.
 
2 yaşındaki çocuğun ismi değiştirilirken, velayet hakkına sahip olan tarafın, çocuğun ikamet ettiği yerdeki asliye hukuk mahkemesine başvurması gerekmektedir. Eğer anne ve baba evliyse, velayet birlikte olacaktır ve bu durumda anne ve baba birlikte dava açmalıdır.

Reşit olmayan bir çocuğun isminin değiştirilmesi için dava açılması zorunludur. Nüfus kayıtlarının değişmesine neden olacak herhangi bir isim değişikliği için mahkeme kararı gereklidir.

Yeni doğan bir bebeğin ismi değiştirilmek istenirse, genellikle nüfus memurunun yazım hatası, ebeveynlerin hatası ya da beğenilmeyen bir isim gibi nedenlerle olabilir. Uzmanlar, çocuğun isminin değişmesi için mahkeme kararı gerektiğini belirtmektedirler.

Çocuğun veya bebeğin isim değişikliği, yasal temsilcileri olan velileri aracılığıyla yapılabilir. Anne ve baba isim değişikliği için dava açarak haklı bir sebep sunarak çocuğun ismini değiştirebilirler.

Bebeğe isim koyma hakkı genellikle İslamiyet'te babaya aittir, ancak baba hak sahibi değilse ya da vefat etmişse, anneler de isim koyma hakkını kullanabilirler.

e-Devlet üzerinden çocuğun ismini değiştirmek istiyorsanız, ilgili başvuruları e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. İsim veya soyisim değişiklikleri için haklı sebeplerin bulunması gerekmektedir.

Çocuğa isim koyma konusunda, ne baba ne de anne tek başına karar verme hakkına sahip değildir. İsim konusunda karar alınırken anne ve baba birlikte hareket ederler ve isim seçimine birlikte karar verirler.
 
Geri
Üst