Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 yasinda hangi asi yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 yaşında hangi aşı yapılır?​

Bebeklerde 2.yaş aşısı sadece Hepatit A’dır. Hepatit A, Türkiye’nin orta riskli ülkeler arasında bulunduğu sık karşılaşılan bir bulaşıcı hastalıktır. Virüs kökenli hepatit A, tüm dünyada görülen mühim sağlık sorunlarından biridir.

2 yaşında aşı var mı?​

2 yaş aşısı diğer adı ile Hepatit A aşısı 2 dozdan oluşmaktadır. Aşının ilk dozu 2 yaşından önce yapılır ikinci dozu ise 18-24 aylık dönemlerde yapılmaktadır. Bu sayede bebeğin hastalığa karşı direnç kazanması sağlanır.

2 ay aşısı kaç tane?​

2 ay aşısı kaç tane?
2.ay Aşı Takvimi: Bebek rutin kontrolü sırasında bebeğinizin 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşı’dır. BCG, yani verem aşısı, tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık sağlanması için uygulanır. Bazı bebeklerde aşı yapılan yerde ufak bir iz oluşabilir.

Ilkokul birinci sınıfta hangi aşı yapılır?​

Ilkokul birinci sınıfta hangi aşı yapılır?
İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.

2 ay aşısı koldan mı bacaktan mı?​

Hepatit B aşısının 1. dozu doğumdan hemen sonra yapılır. Bebek 1 aylık olunca 2. doz, 6 ayını doldurunca da 3. doz aşısı yapılır. Aşı, kol ya da bacaktan yapılır.

24 ay aşısı nedir?​

Genel olarak Hepatit A, bebeğiniz 18 ile 24 aylıkken yapılan bir aşıdır. Bu aşı iki dozdan oluşmaktadır. Aşının ilk dozu bebeğiniz henüz iki yaşına basmadan önce yapılmaktadır. İkinci doz ise iki yaşına bastıktan sonra mutlaka yapılmalıdır.

2 yaş aşısından sonra banyo yaptırılır mı?​

2 yaş aşısından sonra banyo yaptırılır mı?
Aşıdan Sonra Banyo rahatlıkla banyo yaptırabilirsiniz. Ancak verem aşısı vurulduktan sonra, aşı yapılan bölgeye su teması istenmemektedir. Bu nedenle, aşı vurulduktan ortalama 2-3 gün sonrasına kadar banyo önerilmemektir.

2 ay aşısından sonra ne yapılır?​

2 ay aşısından sonra ne yapılır?
Bebeklerde ikinci ay aşılarından sonra geceleri daha fazla ateş görülebilmektedir. Bu aşamada ateş düşürücü veya şurup verilerek ateş kontrol altına alınabilmektedir.

4 6 yaş aşıları nelerdir?​

Dört yaş için aşı ve genel tıbbi muayeneler yapılmalıdır. Dört-altı yaş arasında karma aşı (difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci), kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı mutlaka tamamlanmalı. Ayrıca bir yaşından sonra ilk dozu yapılan suçiçeği aşısının ikinci dozu aile ile konuşularak uygulanmalıdır.

1 sınıf aşısı yaptırmalı mı?​

DaBT-İPA ((Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Çocuk Felci) Aşısı) ile KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısı ilköğretim birinci sınıfta çocuklara yapılan aşılardır. Bu aşılar ilkokul döneminde çoklu bir ortamda fazlasıyla iç içe bulunan öğrencilerin hastalıklardan korunmaları için çok önemlidir.

2 aylık bebek aşısı nereden yapılır?​

2 aylık bebek aşısı nereden yapılır?
2 ay aşısı sağlık bakanlığı takvimde bulunan en önemli aşılar içerisinde yer alır. Özellikle hastalıkların önüne geçebilmek için büyük bir önlemdir. Bu aşı genel olarak omuz bölgesinde hangi klasik olarak gerçekleştirilir.

Verem aşısı nereden yapılır?​

Verem aşısı nereden yapılır?
Aşı genellikle sol omuz deltoid kasına, tek doz olarak yapılır. Aşının koruyuculuğu %80 oranındadır.

Bebek aşı bir kaç gün gecikebilir?​

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Vefik Arıca, aşıların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. “Aşılarımızı hiçbir şekilde ihmal etmemeliyiz. 1-2 gün gecikebilir ama aile hekiminizden randevunuzu aldıktan sonra uygun saatte uygun oda şartları sağlandığı zaman herhangi bir problem çıkmayacaktır.”

Aşının yan etkileri nelerdir?​

Aşı, bazı kişilerde de hafif ateş, titreme, halsizlik, kas ağrısı, baş ağrısı gibi yan etkilere neden olabilir. Bunlar aşı sonrasında görülebilen, vücudumuzun aşıya verdiği yanıta bağlı belirtilerdir. Bu yakınmalar için de parasetamol kullanılabilir.

Bebeklerde hangi aşıdan sonra banyo yapılmaz?​

Bebeklerde hangi aşıdan sonra banyo yapılmaz?
AŞI SONRASI BEBEĞE BANYO YAPTIRILIR MI? BCG ( verem aşısı) dışındaki diğer tüm aşılar, bebeğin banyo yapmasına engel değildir. Ancak BCG sonrası aşı yerine 3 gün su değmemesi gerekmektedir.
 
2 yaşında çocuğunuz için yapılan tek aşı Hepatit A aşısıdır. Bu aşı Türkiye gibi hepatit A riski olan ülkelerde önemli bir koruma sağlar. Aşının 2 dozdan oluştuğunu ve ilk dozun 2 yaşından önce, ikinci dozun ise 18-24 aylıkken yapılması gerektiğini unutmamak önemlidir.

2 ay aşısında ise genellikle BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı yapılır. Bu aşılar genellikle kol veya bacak bölgesine uygulanır. Aşı sonrasında bebekte ateş gibi reaksiyonlar görülebilir, bu durumda ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. Aşı sonrası banyo yapılabileceği ancak özellikle BCG aşısından sonra aşı bölgesine su değmemesi gerektiği unutulmamalıdır.

Ilkokul birinci sınıfta yapılan aşılar arasında KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu bulunmaktadır.

4-6 yaş arasındaki çocuklar için karma aşı, kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşıları önemlidir. Suçiçeği aşısının da bu yaş grubunda uygulanması önerilir. Aşıların düzenli takibi ve uygulanması, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.

Aşıların yan etkileri arasında hafif ateş, titreme, halsizlik, kas ağrısı ve baş ağrısı gibi belirtiler görülebilir. Ancak genellikle bu yan etkiler kısa sürede geçici olur ve parasetamol gibi ilaçlarla rahatlatılabilir.

Unutmayın, çocuğunuzun aşı takvimini düzenli takip etmek ve aşıları zamanında yaptırmak sağlığı açısından son derece önemlidir. Aşılar, çocukları birçok hastalıktan korur ve toplum sağlığını güçlendirir.
 
Geri
Üst