AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 universiteden yaz okulu alinir mi?

Editör

Yeni Üye

2 üniversiteden yaz okulu alınır mı?​

Öğrenciler, almak istedikleri dersi istedikleri takdirde kendi üniversitesinde açılsa bile, o dersi başka bir üniversiteden alabilirler. Bu duruma başka üniversitelerin diğer fakülteleri de dahildir. 2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar.

Yaz Okulu Ücretleri kime verilir?​

1) Yaz Okulu öğretim ücretleri, öğrenciler tarafından peşin olarak yükseköğretim kurumları adına kamu bankalarından birinde açılacak hesaba yatırılır.
Yaz okulunda kimler ders alabilir?​
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.

Yaz okulunda kaç kredilik ders alınır?​

Yaz okulunda kaç kredilik ders alınır?
Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS’lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13’ün/AKTS’sinin 20’nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.

Aynı anda 2 okuldan yaz okulu alınır mı?​

Aynı anda 2 okuldan yaz okulu alınır mı?
3 kredili 4 ders alamazsin. 3 dersi gecmeyecek ama ayni zanda 5 kredili 3 ders te alamazsin. Toplam kredi 12 yi ve toplam ders te 3 u gecmeyecek.

Yaz okulunda kalınca ne olur?​

Yaz okulu sınavında başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu dersi/dersleri, açıldığı sonraki dönemde/dönemlerde almalıdır. Yaz okulunda açılacak dersler, ders seçim haftası sonrasında ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğrenci, seçtiği ders/dersler açılmadığı takdirde yerine ders seçemez.

Yaz okulu nedir ne işe yarar?​

MADDE 1 – Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında da değerlendirilmesiyle, eğitim-öğretim verimliliğini artırmayı amaçlayan ve öğrencilerin daha kısa sürede mezun olabilmelerine olanak sağlayan, çift anadal ve …
Yaz okulunda dersten kalınca ne olur?​

Yaz okulu ne ise yarar?​

Yaz okulu ne ise yarar?

Yaz okulunda alttan kaç ders alınır?​

Yaz okulunda alttan kaç ders alınır?
3.Yaz Okulunda en fazla kaç tane ders alınabilir? Kredi ve saat sınırlaması olmaksızın 4 ders alınabilir. Alttan ve hali hazırdaki sınıfındaki dersler alınabilir. Üst sınıflardan ders alınmaz.

Yaz okulunda alttan dersi varken üstten ders alabilir mi?​

Cevap: Yaz okulunda ikinci öğretim öğrencileri normal öğretim ile derse kayıtlandıklarında, normal öğretim ile aynı ücreti öderler. Cevap: Daha önce alamamış olduğu ya da alttan aldığı dersleri ilk olarak almak koşuluyla üstten ders alabilir.

Yaz okulu bütünleme var mı?​

10) Yaz Okulunda bütünleme sınavı yapılır mı? Yapılmaz. Bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır. Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.

Evet, öğrenciler kendi üniversitelerinde açılan dersi istedikleri takdirde başka bir üniversiteden de alabilirler. Ancak, aynı yaz dönemi içerisinde birden fazla üniversitede yaz okulu yapamazlar. Bu duruma başka üniversitelerin diğer fakülteleri de dahildir.

Yaz okulunda ders alabilmek için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 3,00 ve üzerinde olması gerekmektedir. Üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla öğrenciler ders alabilirler. Ancak, Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.

Yaz okulunda toplam en fazla 13 kredilik veya 20 AKTS'lik ders alınabilir. Bir dersin kredi saati 13'ten veya AKTS'si 20'den fazlaysa, sadece bu ders alınabilir.

Aynı anda 2 okuldan yaz okulu almak mümkün değildir. Toplam kredi 12'yi ve toplam ders sayısı 3'ü geçemeyecek şekilde ders alınabilir.

Yaz okulunda başarısız olan öğrenciler, başarısız oldukları dersleri açıldığı sonraki dönemde almak zorundadır. Öğrenci, seçtiği derslerin açılmaması durumunda yerine ders seçemez.

Yaz okulu, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve öğrencilere eğitim-öğretim fırsatları sunan bir dönemdir. Öğrencilere daha kısa sürede mezun olma imkanı sağlar.

Yaz okulunda toplam 4 ders alınabilir, kredi ve saat sınırlaması olmaksızın. Alttan ve hali hazırdaki sınıftan dersler alınabilir, ancak üst sınıflardan ders alınamaz.

Yaz okulunda alttan dersi olan öğrenciler, daha önce alamadıkları veya alttan aldıkları dersleri ilk olarak almak koşuluyla üstten ders alabilirler.

Yaz okulunda bütünleme sınavı yapılmaz. Yalnızca bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır ve alınan tüm notlar genel not ortalamasına dahil edilir.

Geri