Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 universite de burs veriliyor mu?

Editör

Yeni Üye

2 üniversite de burs veriliyor mu?​

Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.

Daha önce öğrenim kredisi alanlar tekrar alabilir mi?​

Daha önce öğrenim kredisi alanlar tekrar alabilir mi?
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

Sınıfta kalınca öğrenim kredisi kesilir mi?​

Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

Açık öğretim öğrencilerine burs veriliyor mu?​

Açık öğretim öğrencilerine burs veriliyor mu?
Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerine KYK tarafından burs/kredi verilmemektedir. Ama öncelikli öğrenciler KYK’dan burs alabilirler. Durumlarında herhangi bir öncelik söz konusu değil ise (öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

Ikinci üniversite okuyanlara yurt çıkar mı?​

Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında yurt başvurusu yapabilir mi ve fazladan ücret öder mi? Öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.

Bölüm değiştirince öğrenim kredisi kesilir mi?​

Bölüm değiştirince öğrenim kredisi kesilir mi?
4 yıllık lisans bölümü okurken aynı veya farklı bir üniversitede 2 yıllık önlisans bölüme geçiş yapılırsa eğer bursunuz kesilebilir. 2 yılı aşkın süredir burs alıyorsanız yeni geçiş yaptığınız bölümünüz 2 yıllık olduğu için son üniversitenizin toplam eğitim yılı 2 yıl olduğu için bursunuz veya öğrenim krediniz kesilir.

Devamsızlıktan kalınca öğrenim kredisi kesilir mi?​

Ortalamanız 2.00 altına düştüğü zaman ve toplam 12 kredi dersten kaldığınız zaman KYK bursunuz krediye döner ya da kesilir.

Açık öğretim okuyan öğrenci kartı alabilir mi?​

Açık öğretim okuyan öğrenci kartı alabilir mi?
İndirimli olarak toplu taşıma kullanmak isteyen Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri indirimden faydalanabilir. Ulaşımda indirimli tarife üzerinden seyahat eden öğrencilerin bir yıl dolduktan sonra belirlenen tarihlerde öğrenci kartlarını yenilemesi isteniyor..

Ilitam öğrencilerine burs veriliyor mu?​

Burs programından II. öğretim, İlahiyat ön lisans ve İLİTAM lisans öğrencileri yararlanamamaktadır.

Merhaba! Forumdaki "2 üniversite de burs veriliyor mu?" başlıklı konuda çeşitli soruların cevaplarını içeren bilgiler paylaşılmış. Ben de sizin için detaylı cevaplar hazırladım:

- **Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok:** Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ikinci üniversite okuyanlara kredi verilmediği belirtiliyor.

- **Tekrar Öğrenim Kredisi Alımı:** Bir öğrenci eğer burs almaktan vazgeçerse, tekrar burs alması mümkün olmayabilir. Ancak Öğrenim Kredisi Yönetmeliği gereği, normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi alabilir.

- **Sınıfta Kalmak ve Burs:** Not ortalaması 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilebilir. Ayrıca hazırlık sınıfında başarısız olmak veya belirtilen not ortalamalarını sağlayamamak da bursun kesilmesine neden olabilir.

- **Açık Öğretim ve Burs:** Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri genelde KYK burs veya kredi desteği alamazlar, ancak öncelikli durumları varsa (örneğin şehit veya gazi çocuğu olmak), burs alma ihtimalleri olabilir.

- **Yurt Hakkı ve İkinci Üniversite:** Bir öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında, daha önce lisans eğitiminde kaldığı yurda başvurabilir ve normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı olabilir. Fazladan ücret ödemesi gerekmez.

- **Bölüm Değişikliği ve Burs:** 4 yıllık lisans bölümünden 2 yıllık önlisans bölüme geçiş yaparsanız, bursunuz kesilebilir. 2 yıldan fazla süredir burs alıyorsanız ve yeni bölüm 2 yıllıksa, bursunuz veya öğrenim krediniz kesilebilir.

- **Devamsızlık ve Öğrenim Kredisi:** Ortalamanızın düşmesi veya toplamda 12 kredi dersi geçemediğiniz durumlarda, KYK bursunuz krediye dönebilir veya kesilebilir.

- **Açık Öğretim Öğrenci Kartı:** Açık öğretim okuyan öğrenciler, indirimli olarak toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilirler. Belirli bir süre sonra öğrenci kartlarını yenilemeleri gerekebilir.

- **İl İmam Hatip Liseleri Öğrencileri ve Burslar:** Burs programından II. öğretim, İlahiyat ön lisans ve İLİTAM lisans öğrencileri yararlanamazlar.

Umarım bu detaylı cevaplar konudaki sorularınıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri