AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 universite askerlik uzatir mi?

Editör

Yeni Üye

2 üniversite askerlik uzatır mı?​

2. Üniversiteyi okumak askerlik tecili için yeterli değildir. Askerlik tecili yapabilmek için bir üst eğitim programına kayıt yaptırmak gerekmektedir. Mesela lise bitiren bir kişi lisans kaydı yaptırarak askerliği erteleyebilir fakat lisans bitiren bir kişi ikinci üniversiteyi okurken askerliği tecil ettiremez.

Yoklama kaçağı olan tecil ettirebilir mi?​

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82’ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Erteleme hakkı nedir?​

Erteleme hakkı nedir?
Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Tecil erteleme şartları nelerdir?​

Tecil erteleme şartları nelerdir?
Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en çok 21 yaşına kadardır. b. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı en çok 30 yaşına kadardır. c. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en çok 32 yaşına kadardır.

Ikinci Üniversite ile askerlik tecili olur mu?​

İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.

Açıköğretim askerlik uzatır mı?​

AÖF’de öğrenci olan bir kişi askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebilir. Buradaki uygulama bütün Üniversite öğrencileri için geçerli olan uygulamadır. Yani ister örgün ister AÖF olsun bütün Lisans yada Önlisans öğrencileri askerliklerini 29 yaşına kadar tecil ettirebilir.

Yoklama kaçağı açık Ogretime kayıt yapılabilir mi?​

Yoklama kaçağı açık Ogretime kayıt yapılabilir mi?
Yoklama kaçağı durumuna düşmeyecek şekilde 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir Üniversite bölümüne kayıt yaptırmanız gerekir. Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmanız halinde de tecil hakkınız vardır.

Yoklama kaçağı nasıl ertelenir?​

Yoklama kaçağı nasıl ertelenir?
Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet’ten ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.

Kaç yaşına kadar askerlik ertelenebilir?​

Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını …

Ne kadar tecil hakkım var?​

Mesleki veya Teknik Liseden Mezun Olanların Erteleme Süresi Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların normal liselere göre ilave 3 yıl daha erteleme hakları vardır. Yani toplamda 6 yıl erteleme hakkı vardır.

Askerlik ertelemek için ne yapmalıyım?​

Askerlik ertelemek için ne yapmalıyım?
Askerlik şubesine giderek askerliğinizi ertelemek istediğiniz belirtmeniz gerekmektedir. Lise ve dengi okul mezunları askerliklerini 3 sene mazeretsiz olarak tecil ettirebilmektedirler. Üniversiteyi bitirip ilgili yüksek öğrenim kurumu ile tüm ilişkisini kesen kişiler askerliği 2 sene süre ile tecil ettirilebilir.

Açık öğretim Üniversite askerliği erteler mi?​

Açık öğretim Üniversite askerliği erteler mi?
AÖF askerlik tecil için okuduğunuz bölümün 2 yıllık yada 4 yıllık olması fark etmiyor. Bütün AÖF bölümleri için öğrenciliği devam eden bir öğrencinin 28 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar erteleme hakkı vardır.

Uzaktan eğitimle askerlik tecil edilir mi?​

Uzaktan eğitim yüksek lisansı da örgün eğitim ile aynı haklara sahiptir. Eğer uzaktan eğitim yüksek lisans programınız tezli ise 3 yıl 4 ay, tezsiz ise 1,5 yıl tecil hakkına sahip olursunuz. Bilimsel hazırlık seneleri dahil değildir. Sonuç olarak uzaktan eğitim ile yüksek lisans da askerlik tecil hakkı sağlar.

Açık öğretim okuyan askere gider mi?​

Yeni askerlik sistemini düzenleyen Askeralma Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) okuyan öğrencilerin 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar tecil hakları vardır.

Açık öğretim lise okuyan askere gider mi?​

Açık öğretim lise okuyan askere gider mi?
Askerlik kanununda (1111 – 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir.

2. Üniversite okumak askerlik tecilini uzatmaz. Askerlik tecili yapabilmek için daha üst bir eğitim programına kayıt yaptırmak gerekmektedir. Bu nedenle, lisans mezunu bir birey ikinci bir üniversiteye kayıt yaptırırken askerlik tecilinden yararlanamaz.

Yoklama kaçağı olan kişiler, tecil hakkı olsa dahi şubeye giderek gerekli işlemleri yaparak askerlik tecilini gerçekleştirebilirler. Ancak yoklama kaçağı durumunda para cezası da alabilirler.

Erteleme hakkı, askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylara tanınan bir imkandır. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ya da şahsen askerlik şubesine gidilerek gerçekleştirilebilir.

Tecil erteleme şartları ise şu şekildedir: Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en fazla 21 yaşına kadardır. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en fazla 30 yaşına kadardır. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı da en fazla 32 yaşına kadardır.

İkinci Üniversite kaydı yapan öğrenciler askerlik tecilinden yararlanamazken, AÖF öğrencileri ise askerliklerini 29 yaşına kadar tecil ettirebilirler. Ayrıca, açıköğretim fakültesine kayıt yaptıran kişilerin de tecil hakları vardır.

Yoklama kaçağı durumunu engellemek ve askerlik tecilinden yararlanmak için şube ile iletişime geçerek gerekli işlemleri yapmak önemlidir. Askerlik ertelemek isteyen kişilerin de askerlik şubesine başvurarak durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.

Uzaktan eğitim yüksek lisans programı da askerlik tecil hakkı vermektedir. Tezli programlar için 3 yıl 4 ay, tezsiz programlar için ise 1,5 yıl tecil hakkı bulunmaktadır.

Açık öğretim fakültesi (AÖF) öğrencileri de 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar askerlik tecil hakkından yararlanabilirler. Açık öğretim lisesi öğrencilerine de askerlik tecil hakkı tanınmıştır.

Askerlik tecili ve erteleme süreleri ile ilgili detaylı bilgi almak için askerlik şubesinden ya da Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi platformlarından yardım alabilirsiniz.

Geri