- Konu Yazar
2 üniversite açıktan hangi bölümler var?
Açıköğretim Fakültesi Önlisans ProgramlarıAçık üniversite kayıtları nasıl yapılır?
AÖF ikinci üniversite kayıtları “https://aoskayit.anadolu.edu.tr” adresinden yapılıyor. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.Açık öğretim üniversite kimler başvurabilir?
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Açıktan 4 yıllık üniversite var mı?
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.Açık öğretim 4 yıllık bölümlere nasıl girilir?
Açık öğretim kaç puanla girilir? 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 140 puan almak gerekmektedir. 4 yıllık lisans bölümleri içinse 170 puan almış olmak gerekiyor.Açık öğretim üniversite okumak için ne yapmalıyım?
Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.
Örgün öğretimden açık öğretime geçiş yapmak isteyen öğrenciler ilk önce bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Öğrenci eğer kurumlar arası yatay geçiş yapmak istiyorsa kayıtlı olduğu örgün eğitim programında tamamlamış döneme ait not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 puan alması gerekmektedir.
Lise mezunları sınavsız açıköğretim okuyabilir mi?
Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.