Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 Sura uflenince ne olacak?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.683
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 Sura üflenince ne olacak?​

Sonra Sûr’a (ikinci defa) üflenince ölüler mezarlarından kalkıp bakınırlar.” (Zümer Suresi 68. ayet) buyurulmakta, dolayısıyla isim olarak olmasa da bu meleğin vazifesi bu ayetle belirtilmektedir.

Sûr nerede Üflenecek?​

Kelime olarak sûr, “seslenmek, boru, üflenince ses çıkaran boynuz” anlamlarına gelir. Terim olarak “kıyametin kopuşunu belirtmek ve kıyamet koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrâfil (a.s.) tarafından üfürülecek olan boru”ya sûr denilir.
Israfil’in birinci kez sura Üflemesine ne denir?​
İsrâfil’in birinci üflemesi ile yer ve gökteki bütün canlılar ölecek ve dünya hayatı sona erecektir. İkinci defa üflemesiyle de bütün canlılar dirilecek ve ahiret hayatı başlayacaktır. İsrâfil, Sûr’a üfüreceği için, Sûr Meleği de denilmiştir.

Sura üfleme kaç kere?​

Sura üfleme kaç kere?
İsrâfil’in görevi kıyamet günü Sûr’a üflemektir. İsrâfil kıyamet gününde Allah’ın emri ile iki defa Sûr’a üfleyecektir. “Sûr’a üflenir ve Allah’ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür. Sonra ona bir daha üflenir, bir de bakarsın onlar kalkmış bekliyorlar.”

Kıyamet günü en son kim ölecek?​

Kıyamet günü en son kim ölecek?
Cebrail aleyhisselam’ın emrinde olan arşı çevreleyen bir melek ordusu bulunmaktadır. Mükemmel bir üstün güce sahiptir. Kusursuz bir melektir. Ayrıca en son ölecek ve ilk dirilecek olan da Cebrail aleyhisselamdır. 600 tane kanadı vardır.

Kıyamet koptuktan sonra meleklere ne olacak?​

Her bir varlığın kıyamet vaktinde ölmesi o varlıkta vazifesi olan meleğin görevini bırakması anlamına gelir. Kıyametle bütün meleklerin görevleri bitmesinden dolayı artık ölüm sırası onlara gelmiş sayılır ve kıyamet vaktinde vazifesi biten tüm melekler sırasıyla ölürler.

Kıyametin kopacağını bildiren melek hangisi?​

Dört büyük melekten bir diğeri olan İsrafil (a.s.) ise kıyamet zamanının habercisi olan bir melektir. Sur üflemek ile görevlendirilmiştir. Sur isimli aleti iki defa üfleyecektir. İlk defa Sur aletini üflediği zaman kıyamet kopacaktır.
İsrafil kuranda geçiyor mu?​
İsrafil İslam’ın dört büyük meleklerinden olan meleklerden biridir. İsrafil kelimesinin kökeni İbranice olduğu kabul edilmiştir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de İsrafil aleyhisselam’n adından söz edilmemektedir.

Israfilin ismi kuranda geçiyor mu?​

Israfilin ismi kuranda geçiyor mu?

4 büyük melek ve görevleri nelerdir?​

4 büyük melek ve görevleri nelerdir?
Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü anılır. Mikail’in görevi doğa olaylarını idare etmektir. İsrafil’in görevi kıyamet günü sûra üflemektir. Azrail’in görevi ise canlıların canını almaktır, bu nedenle ölüm meleği (melekü’l mevt) olarak da anılmıştır.

Kıyamette en son kim kalacak?​

Kusursuz bir melektir. Ayrıca en son ölecek ve ilk dirilecek olan da Cebrail aleyhisselamdır. 600 tane kanadı vardır.

Azrail en son kendi canını alacak mı?​

Kur’an-ı Kerim’e göre Azrail aleyhisselam herkesin canını aldıktan sonra kainatta tek Allah-u Teala ile o kalacaktır. Allah-u Teala Azrail aleyhisselam’ın canını alacak ve kainatta tek kalacak.
Büyük melekler ölecek mi?​
Melekler de nefis yani can, ruh sahibi varlıklar olduklarından ayetin hükmüne göre onlarda öleceklerdir. Fakat ölümleri kıyametin kopma alametlerinin başladığı zamandır. Her bir varlığın kıyamet vaktinde ölmesi o varlıkta vazifesi olan meleğin görevini bırakması anlamına gelir.

Meleklerin canını kim alacak?​

Meleklerin canını kim alacak?

Mikail görevi nedir?​

Mikail görevi nedir?
Mikail’in görevi doğa olaylarını idare etmektir. İsrafil’in görevi kıyamet günü sûra üflemektir. Azrail’in görevi ise canlıların canını almaktır, bu nedenle ölüm meleği (melekü’l mevt) olarak da anılmıştır.

Sûr neden yapılır?​

Geleneksel sürme, ince toz haline getirilebilen madenlerden yahut is ve kurum gibi siyah renk veren maddelerden elde edilir; farklı renkler oluşturmak, kıvama getirmek veya güzel kokmasını sağlamak için çeşitli sıvı veya tozlar eklenirdi.

İsrafil’in birinci kez Sûr Üflemesine ne denir?​

İsrafil sura üflendiğinde neler olacak?​

Sûr üflendi mi?​

Sûr üflendi mi?
İsrâfil kıyamet gününde Allah’ın emri ile iki defa Sûr’a üfleyecektir. “Sûr’a üflenir ve Allah’ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür. Sonra ona bir daha üflenir, bir de bakarsın onlar kalkmış bekliyorlar.”

Surlar anlamı ne?​

Surlar anlamı ne?
Sur, bir yerleşim yerini savunma amacıyla inşa edilen bir tür tahkimattır. Antik dönemlerden beri yerleşim yerleri ya da kalelerin etrafına inşa edilen surlar, Berlin Duvarı örneğindeki gibi modern dönemlerde de kullanılır.

İsrafil sur a üfledi mi?​

İsrâfil kıyamet gününde Allah’ın emri ile iki defa Sûr’a üfleyecektir. “Sûr’a üflenir ve Allah’ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür.

Israfilin kiyamet gunu Ufleyecegi boru nedir?​

İsrafil hangi ayette geçiyor?​
Zümer suresi 68. ayetinde Hz. İsrafil (A.S)’ın görevine dair bilgi verilmiştir.

Ahiret hayatında insanların Allah’a hesap vermek için toplandıkları güne ne ad verilir?​

Ahiret hayatında insanların Allah’a hesap vermek için toplandıkları güne ne ad verilir?
Kıyamet gününden sonra bütün insanların bir arada toplanacağı yere mahşer günü veya mahşer denilmektedir.

En son ölen melek kim?​

En son ölen melek kim?
 
Evet, kıyamet saati yaklaştığında İsrâfil meleği Sûr'a iki defa üflemesiyle dünya hayatının sona ereceği ve ahiret hayatının başlayacağı bildirilmektedir. İlk üflemesiyle bütün canlılar ölecek ve dünya hayatı sona erecektir, ikinci defa üflemesiyle ise bütün canlılar dirilecek ve ahiret hayatı başlayacaktır.

İsrafil'in birinci kez Sûr'a üflemesine genel olarak "İlk büyük sada" denilmektedir. Bu sada ile dünya hayatı sona ererken, ikinci kez sada ile de diriliş gerçekleşecektir.

Kıyamet gününde en son ölecek ve ilk dirilecek olan melek Cebrail aleyhisselam olarak bilinmektedir. Cebrail aleyhisselam, hayırlı işlerde yardımcı olan ve Allah'ın emirlerini insanlara ileten meleklerden biridir.

Melekler de kıyamet gününde vazifelerini tamamlayıp öleceklerdir. Ölümleri kıyametin kopma alametlerinin başladığı zamanda olacaktır. Bu durum meleklerin görevleri sona erdikten sonra gerçekleşecektir.

İsrafil'in adı Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak İslam inancında kendisi kıyamet günü Sûr'a üfleyen melek olarak kabul edilmektedir.

Mikail'in görevi ise doğa olaylarını idare etmektir. Doğanın denge içinde işlemesini sağlayarak rızık, yağmur gibi olayların gerçekleşmesinde etkili rol oynamaktadır.

Meleklerin canını alacak olan varlık, kıyamet günündeki olaylara göre farklı yorumlanabilir. Bu konuda net bir bilgi Kur'an-ı Kerim veya hadislerde bulunmamaktadır.

Sûr kelimesi, kıyametin kopuşunu belirten ve insanları diriltmek için İsrâfil (a.s.) tarafından üfürülecek olan boruya verilen isimdir.

Sonuç olarak, kıyamet saati geldiğinde ifade edilen olaylar doğrultusunda meleklerin görevleri tamamlandıktan sonra ölecekleri ve kıyametin kopmasıyla yeni bir hayatın başlayacağına inanılır.
 
Geri
Üst