AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 oturuma girmek zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 oturuma girmek zorunlu mu?​

Adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.

YKS 2 oturum zorunlu mu?​

Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunludur (2020-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2021- TYT’ye girmeden YKS’nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.). YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlıdır.
TYT de mola var mi?​
Sınav Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) olmak üzere iki oturumlu olacak. Bu sınavlar haziran ayında cumartesi günü sabah ve öğleden sonra oturumu olarak yapılacak. İki sınav arasında yaklaşık 2 saat mola olacak. Pazar günü ise dil sınavı yapılacak.

Dilciler AYT ye girmeli mi?​

Dilciler AYT ye girmeli mi?
24 Haziran Pazar günü sabah yapılacak olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) isimli sınava girmek zorunda değiller. Ancak sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanıyla öğrenci alan bir bölüm seçmeyi de düşünen dil öğrencileri o sınava da girmek zorundalar.

TYT ye girdim AYT ye girsem olur mu?​

TYT ye girdim AYT ye girsem olur mu?
Temel Yeterlik Testi’ne (TYT) girerek, Alan Yeterlik Testleri’ne (AYT) girmeden 2 yıllık bir bölüm okuyabilirsiniz. Ancak TYT’ye girmeden AYT oturumuna girmek mümkün değildir. Adaylar öncelikle TYT’ye girer, baraj puanını geçerse AYT’ye girmeye hak kazanır.

YKS barajı geçince ne olur?​

TYT sınavında 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olan adaylar, bu puan türleriyle öğrenci alan lisans programlarıyla birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını seçebilecekler. YKS 2021 sınavında barajı geçemeyenler tercih yapamayacak.

YKS ikinci oturum nedir?​

YKS yani açılımı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanmış bir sınavdır. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi AYT ve 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT olarak geçmektedir.
TYT kac saat suruyo?​
TYT, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

TYT de soru başına kaç dakika?​

TYT de soru başına kaç dakika?
Ayrıca soru başına ortalama süre ise 1.5 dakika olarak gözükmektedir.

4 yıllık bölümler için AYT gerekli mi?​

4 yıllık bölümler için AYT gerekli mi?
4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT’de en az 150 puan, AYT’de en az 180 puan almak gerekmektedir.

AYT dil kaç soru?​

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise 27 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. AYT’de “Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1” testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1’den 10, coğrafya-1’den 6 soru yanıtlayacak.
 
Evet, başlıkta belirtildiği gibi adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunlu olacak. TYT sınavı, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda soru başına ortalama 1.5 dakika süre verilecektir.

İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise isteğe bağlı olup, adaylar dil ve diğer puan türlerinde şanslarını denemek istiyorlarsa Pazar günü AYT'ye girmek zorunda kalacaklar. AYT'de “Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1” testi bulunacak ve toplamda 40 soru olacak.

4 yıllık bölümler için AYT gerekli olup, bu bölümlere kayıt yapabilmek için TYT'de en az 150 puan, AYT’de ise en az 180 puan almak gerekmektedir. Eğer AYT'ye girmek istediğiniz takdirde TYT'ye giriş yapmanız gerekmektedir. Adaylar öncelikle TYT’ye girer, baraj puanını geçerse AYT’ye girmeye hak kazanırlar.

YKS sınavında başarılı olan adaylar tercih döneminde farklı lisans ve ön lisans programları arasından seçim yapabileceklerdir. Ancak baraj puanını geçemeyen adaylar tercih yapamayacaklardır.
 
Geri
Üst