AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 norm kac saat derse verilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.744
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 norm kaç saat derse verilir?​

Ders Yükü | Norm Kadro Sayısı
31-41 saat | 2 Norm
57 Saat | 3 Norm (42+15 Saat den) Bölge Normuna Göre Belirlenmektedir
63 Saat | 3 Norm
78 Saat | 4 Norm (63+15 Saat den) Bölge Normuna Göre Belirlenmektedir

31 saate kaç norm verilir?​

Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

30 saat derse kaç norm verilir?​

30 saat derse kaç norm verilir?
Branş öğretmenleri için norm hesaplanırken; 6-31 saate kadar 1, 31-42 saate kadar 2, 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.

Neye göre norm fazlası olunur?​

Neye göre norm fazlası olunur?
Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas alınır.

Kaç saatle norm fazlası olunur?​

a)6-30 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Öğretmen norm kadrosu nasıl belirlenir?​

Örnek durum 4: Okulda 46 saat DKAB dersi varsa okulun DKAB öğretmeni normu 3’tür. Bu durum 21*3 = 66 saate kadar geçerlidir. Bu durumda ve bundan sonraki durumlarda okul idaresi bu branş öğretmenlerinin haftalık en fazla 21 saat üzerinden derse gireceğini hesaplayarak norm kadrosu hesaplaması yaparlar.

32 saat derse kaç norm verilir?​

32 saat derse kaç norm verilir?
a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, e) 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir.

Okullarda norm kadro nasıl hesaplanır?​

Okullarda norm kadro nasıl hesaplanır?
(Not: Öğretmen haftalık en fazla 30 saate giriyor olsa da 21 saat üzerinden hesaplama yapılır.) Örnek durum 5: Okulda 72 saat DKAB dersi varsa okulun DKAB öğretmeni normu 4’tür. Bu durum 21*4 = 84saate kadar geçerlidir.
Hangi öğretmen norm fazlası olur?​
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.
Öğretmen hangi durumlarda norm fazlası olur?​
06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi 3. fıkrasında “Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine …
 
Merhaba,

Öğretmenlerin norm kadroları ve ders yüklerine ilişkin detaylı bilgilerle dolu paylaşımlarınızı gördüm. Eğitim sektöründe çalışanlar için norm kadrolarının nasıl belirlendiği, hangi durumlarda norm fazlası olunduğu ve ders saatlerine göre norm verilme işlemlerine dair bilgilendirici açıklamalar içeriyor.

Öğretmenlerin ders saatlerine göre norm alması konusunda ayrıntılı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Norm kadrolarının belirlenmesinde ders saatlerinin belirleyici olduğunu, buna göre 6-31 saat arasında 1 norm, 31-42 saat arasında 2 norm, 42 saat ve üzerinde ise her 21 saat için 1 norm verildiğini açıklamışsınız. Ayrıca, ders yükünün 15 saat artması durumunda ek norm verildiğini belirtmişsiniz.

Ayrıca, öğretmen norm kadrosunun nasıl belirleneceğine ve norm fazlası durumlarında ne tür kriterlere bakıldığına dair detaylı bilgiler sunduğunuz için teşekkür ederim. Bu paylaşımlarınız eğitim camiasında çalışanlar için faydalı bir kaynak olabilir.

Eğitim sektörüne ilişkin mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak, öğretmenlerin haklarını ve görevlerini doğru anlamalarına yardımcı olabilir. Eğitim sistemi içerisinde yaşanan değişiklikler ve norm kadrolarının belirlenmesi gibi konularda detaylı bilgiler paylaşarak forumdaki kullanıcıların bilgi edinmelerine katkı sağlıyorsunuz. Çok değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst