AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 litrelik tursusu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.837
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 litrelik turşusu nasıl yapılır?​

2 kg’luk kavanoz için turşu suyu tarifi: Steril edilmiş kavanozlara turşusunu kuracağınız sebzeleri yerleştirin. Ardından ılımış turşu suyunuzu kavanozlara pay edin. Kavanozlarızı sıkıca kapatıp turşuları serin ve kuru bir yerde bekletin. Bu turşu suyunuzu kurduğunuz turşu miktarına göre arttırıp azaltabilirsiniz.

1 kilo turşuya ne kadar tuz konur?​

Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

2 kilo turşuya ne kadar sirke konur?​

2 kilo turşuya ne kadar sirke konur?
1 çay kaşığı limon tuzu, 1 klasik çay bardağı sirke, 5-6 diş sarımsak.

1 litrelik salatalık turşusu nasıl yapılır?​

Sıcak Suyla Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre kavanoza tam doldurduğumuz salatalıkların üzerine tuz, şeker, sirkeyi koyalım .
- Aralara sarımsakları yerleştirmek gerekiyor .
- Üzerine kaynamakta olan suyu ağzına kadar doldurup ters çevirelim.
- Kütür kütür bir turşu oluyor .Afiyet olsun.

1 kiloluk kavanozlara turşu nasıl yapılır?​

Her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke ,1 yemek kaşığı tuz ,3-4 tane limon tuzu ,1 çay kaşığı toz şeker koyun. Üzerine de üstünü kaplayacak şekilde kaynar suyu ekleyip kapağı sıkıca kapatın. Diğer kavanoza da aynı işlemi yapın. Kavanozları 3-4 kere iyice karışacak şekilde alt üst edin.

3 kilo salatalık turşusuna ne kadar tuz konulur?​

3 kilo salatalık turşusuna ne kadar tuz konulur?
Salatalık Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilogram taze tarla salatalığı ya da kornişon salatalık (salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
- 1 baş sarımsak.
- Yarım bağ maydanoz ya da dereotu.
- 2 su bardağı üzüm sirkesi.
- 6 yemek kaşığı iri tuz.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
- 1 yemek kaşığı kadar nohut.
 
2 litrelik turşu yapımı oldukça keyifli bir süreçtir. İşte detaylı tarif:

Malzemeler:
- 2 kg çeşitli sebzeler (örnek olarak havuç, kornişon salatalık, biber, lahana)
- 3,5 su bardağı içme suyu
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 150 ml sirke
- Dilerseniz limon suyu veya limon tuzu ekleyebilirsiniz

Yapılışı:
1. Steril edilmiş kavanozlara turşu yapacağınız sebzeleri yerleştirin. Sebzeleri kavanoza sıkıca bastırarak yerleştirin.
2. Turşu suyunu hazırlamak için bir kapta içme suyunu, tuzu ve sirkeyi karıştırın. Eğer ekstra malzeme kullanacaksanız onları da ekleyin.
3. Hazırladığınız turşu suyunu kavanozlara dökün. Sebzelerin üstünü örtecek kadar suyu kavanoza eklemeye özen gösterin.
4. Kavanozları sıkıca kapatın ve turşuları serin ve kuru bir yerde bekletin. Turşuların fermente olması için en az 1 hafta beklemeleri gerekmektedir.

Turşu yapımında tuz ve sirkenin miktarını turşu miktarına göre ayarlamak önemlidir. Verdiğim tarif 2 litrelik kavanoz için uygundur, miktarları arttırıp azaltarak kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Geri
Üst