Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 kisilik yurtlar neden yasak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 kişilik yurtlar neden yasak?​

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrenciye hitap eden yerlerin odalarında ya 1 ya da 3, 4, 5, 6 öğrenci kalabilecek. Resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte 2 öğrencinin bir odada neden kalamayacağına dair bir gerekçelendirme bulunmuyor.

2 kişilik yurt odaları yasak mı?​

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre öğrenci yurdu ve apart dairelerde 2 kişilik odalar olmayacak. Yönetmeliğe göre öğrenciler özel yurt ve apartlarda 1, 3, 4, 5 ve 6 kişilik odalarda kalacak.
Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yaparken de kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapamıyorsunuz. Üstelik örgün ve ikinci öğretim öğrencileri ile birlikte yabancı öğrencilerle aynı odalarda kalabilirsiniz.
Özel yurt parası ödenmezse ne olur?
Verilen süre içerisinde ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencinin yurtla ilişiği kesilir. Aynı öğretim yılı içinde bu öğrencilerin başvuruları yeniden değerlendirilir.
KYK Yurtları kaç metre kare?
Yönergeye göre, özel öğrenci yurdu ve pansiyonlarının yatakhaneleri bir öğrenci için en az 12 metreküp hacim düşecek şekilde düzenlenecek, tek kişilik yatakhanelerin alanı ise en az 8 metrekare olacak.

1 tip 2 tip KYK yurdu ne demek?​

KYK 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP YURT NEDİR, NE DEMEK? KYK yurt tipleri; 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanmaktadır. Bu tipler, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo barındırması gibi hususları içermektedir.

Ozel yurtlarda sozlesme feshedilir mi?​

Koçal, yurt ile yapılan sözleşmede anlaşılan temizlik, yemek gibi şartların sağlanmaması halinde sözleşmenin tek taraflı feshedilebileceğinin altını çizerek, bu durumda herhangi bir cayma bedeli ya da cezai şart alınamayacağını vurguladı.
Yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk işgünü depozitosundan mahsup edilir. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10’u mesai bitimine kadar (ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar) süre verilir.
 
Geri
Üst