AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 kisilik sade bulgur pilavi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.290
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 kişilik sade bulgur pilavı nasıl yapılır?​

Sade Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresine tereyğaı ve zeytinyağını koyup kızdırın.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun.

3 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?​

3 kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?
Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
- Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Tek kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?​

Tek kişilik bulgur pilavı nasıl yapılır?
Orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1 dakika kavurun. Daha sonra tencere içine yıkanmış 1 su bardağı bulgur koyup, 2 dakika kadar daha kavurun. 1,5 su bardağı su, 1 adet kesme şeker ve tuz ekleyip, karıştırın.

Sade şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?​

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı geniş bir tencereye yağları alın ve eritin.
- Tel şehriyeleri ekleyin.
- Ardından bulguru ekleyin.
- Mutlaka kaynar olan sıcak suyu içerisine ekleyin ve 2 defa karıştırın.
- 3-4 dakika harlı ateşte piştikten sonra 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.

2 bardak bulgura ne kadar su konur?​

2 bardak bulgura ne kadar su konur?
Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır.
- 1 bardak bulgura 1 bardak su.
- 1,5 bardak bulgura 1,5 bardak su.
- 2 bardak bulgura 2 bardak su.
- 2,5 su bardağı bulgura 2,5 su bardağı su.

4 kişiye kaç bardak bulgur?​

4 kişiye kaç bardak bulgur?
2 su bardağı pilavlık bulgur.
Tek kişilik salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?​
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı minicik bir şekilde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağı bir tencerenin içerisine alın.
- Yağı hafif kızdırıp doğradığınız soğanları içerisine aktarın.
- Ardından pilavlık bulguru ilave ederek güzelce kavurun.
- Yaklaşık 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin.
 
Sade Bulgur Pilavı tarifi oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım tarif:

Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın.
2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
3. Ardından bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
4. Son olarak su ve tuzu ekleyip karıştırın.
5. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Bulgur pilavınız hazır! Afiyet olsun. Dilerseniz üzerine maydanoz veya yeşilliklerle servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun!
 
Geri
Üst