AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2 kilo lahana tursusu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.269
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

2 kilo lahana turşusu nasıl yapılır?​

Turşuda beyaz lahananın yeşil yapraklarını ayırdım, beyaz yapraklarından net olarak 2 kilo kullandım. Kabuklarını soyduğum havucu 2-3 mm. dilimledim ve net 200 gr. kullandım. Bu ölçüler 5 litre kavonoz için net ölçülerdir. Salamura suyu lahana ve havuç kavanoza doldurulduktan sonra net olarak alınmıştır.

Lahanaya ne kadar su konur?​

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetorta boy lahana.
- 6su bardağısıcak su.

Lahana dolma içi nasıl hazırlanır?​

Lahana dolma içi nasıl hazırlanır?
Yaprak yaprak ayıkladığınız lahanaları kaynayan suya atıp haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları pirinç, kıyma, domates rendesi, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ile karıştırarak harcı hazırlayın.

Hatay usulü lahana turşusu nasıl yapılır?​

Lahanalar parçalanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2 dk. haşlandıktan sonra soğuk suya alınıp süzüıür. Bir kavanoza üzüm sirkesi ve karabiber konularak süzülmüş lahana yaprakları eklenerek 15 gün bekletilip servis edilir.

Köy usulü lahana turşusu nasıl yapılır?​

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın. Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin. Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Beyaz lahana dolması kaç saatte pişer?​

Beyaz lahana dolması kaç saatte pişer?
Beyaz lahana sarması tencerede kaç dakikada pişer? Lahanaya ve ocağın hararetine bağlı olarak yirmi dakika ile yarım saat arasında pişmesi beklenir. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarılır. Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Lahana sarması içine ne konur?​
Öncelikle lahana haşlanır. Daha sonra pirinçler iyice yıkanıp bir kabın içerisine dökülür. Üzerine de küçük küçük soğan, domates, sarımsak doğranır ve karabiber, toz biber, nane, domates salçası, nar ekşisi, tuzu, tereyağı ve zeytinyağı konulup iyice harmanlanır.
Zeytinyağlı lahana sarması içi nasıl hazırlanır?​
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; soğanları küp küp doğrayın ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun.
- Yıkadığınız pirinci de ilave edip, birkaç dakiak daha kavurun.
- Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişmeye bırakın.

Lahana sarması içi kavrulur mu?​

Lahana sarması içi kavrulur mu?
10 dk kadar bu şekilde kavrulur. (kıymanın iyice erimesi lazım) Ardından tüm baharatlar, tuz ve toz şeker eklenir. (bunları tercihe göre pirinç ve bulguru ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz) Baharatlardan sonra yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur eklenir. İyice karıştırılır. 1 su bardağı su eklenip kapağı kapatılır.

5 kiloluk bidona beyaz lahana turşusu nasıl kurulur?​

Bidonlara alt tabanına biraz lahana alınır ve iyice bastırılır. Üzerine biraz nohut, sarımsak, havuç, biber, kırmızı havuç eklenir. Üzerine tekrar lahana konur ve iyice bastırılır. Bu işlem bidon iyice dolana kadar yapılır.

En iyi lahana turşusu nasıl yapılır?​

Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edip tuzla beraber ovun. Temiz ve geniş bir kavanoza ovduğunuz lahanaları ekleyin. Aralara kabukları soyulmuş ve iri doğranmış havuçları dizin ve tekrardan lahana ilavesiyle kavanozu doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra toz şeker, sarımsak ve sirkeyi ilave edin.

Evde beyaz lahana turşusu nasıl yapılır?​

Evde beyaz lahana turşusu nasıl yapılır?
Lahanalarımızı yerleştirdikten sonra limon tuzunu, sirkeyi ve kavanozumuzu dolduracak kadarda suyu ekleyelim. Daha sonra kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. Ardından kavanozu ters çevirelim ve malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım.
 
Merhaba! Bana verdiğiniz bilgiler doğrultusunda lahana turşusu yapımı hakkında detaylı bilgi verebilirim.

2 kilo lahana turşusu için verdiğiniz ölçüler ve malzemeler oldukça açıklayıcı. Lahananın ve havucun ölçülerine dikkat ederek salamura suyunun hazırlandığı kısım net tiyatro ölçülerine sahip. Turşunun lezzetli olması için doğru ölçülerin kullanılması önemlidir.

Lahanaya su eklerken genel olarak lahananın tamamen su altında olmasına dikkat edilir. Suyun, lahanayı kaplayacak kadar eklenmesi tercih edilir. Bu, lahananın eşit şekilde salamura suyuyla temas etmesini sağlayarak homojen bir sürecin gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

Lahanaya dolma içi hazırlanırken ise lahana yaprakları haşlanır ve iç harcı ile doldurularak pişirilir. Bu sürecin tamamlanması ve lahanaların servis edilmesi toplamda 1-2 saati bulabilir.

Farklı tariflerden de bahsetmişsiniz. Hatay ve köy usulü lahana turşusu farklı lezzetler sunuyor. Hatay usulünde üzüm sirkesi ve karabiber kullanılırken, köy usulünde kaya tuzu, sirke ve sarımsaklar tercih edilir.

Beyaz lahana dolması ise pişirme süresi lahananın ve iç harcın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak 20-30 dakika arasında pişirilir ve ılık veya soğuk olarak servis edilir.

Zeytinyağlı lahana sarması içi de kavrularak hazırlanır. Soğanlar öncelikle zeytinyağında kavrulur, ardından pirinç eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.

Son olarak, 5 kiloluk bidona beyaz lahana turşusu kurulumu için aşamalar net şekilde belirtilmiş. Bidonun içine lahana, nohut, sarımsak, havuç ve biber katmanları sıkı şekilde oluşturularak doldurulur.

Bu bilgiler ışığında, lezzetli bir lahana turşusu hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst