- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
2 isim nasıl kısaltılır?
İsimleri yazarken soyaddan önceki bir veya iki adın kısaltmasında iç noktalar arasında boşluk bırakılmaz, ikinci noktadan sonra bırakılır (“Ş. S. Aydemir”, “M.K. Atatürk” gibi).MÖ arasında nokta var mı?
Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M.Ö. , M.S., P.K., T.C.
No’lu doğru mu?
“Numara” kelimesinin kısaltması olan “No.”ya ek getirildiğinde sonunda nokta olduğu için kesme işareti kullanılmaz: No.lu, No.suz. 1.Numara kelimesi Türkçeye İtalyanca (numero) kanalıyla girmiştir. Kısaltması da bu sebeple No. şeklindedir.Mm’lik nasıl yazılır?
2. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.
SEKO’nın Tüm Tanımları
Seko neyin kısaltması?
serkan isminin halk arasında kısaltılarak kullanılan hali.
MÖ kısaltması nasıl yazılır TDK?
Milattan Önce / m. ö. Milattan Sonra / m. s. Madde / md.MÖ nasil yazılır?
Milattan önce (kısaltması MÖ), milattan önceki döneme işaret eder.
T.C. no lu nasıl yazılır?
DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Örnek kullanım: “T.C.Yy nasıl yazılır nokta konulur mu?
Noktayla biten kısaltmalarda kesme işareti kullanılması gerekmiyor ve ekler kelimenin okunuşuna göre getiriliyor: vb.ne (ve benzerine), yy.da (yüzyılda), Alm.dan, İng.yi vb.
Memiş, Senem, Sanem, Efrayim, Ökkeş isimleri caiz değildir. Ahmed’e hamo, Mehmed’e memo demek caiz olmadığına göre, Abdullah Öcalan’a Apo, İbrahim Tatlıses’e İbo demek caiz mi diye düşünülebilir. Caizdir; çünkü meşhur ismi söylemek adını değiştirmek olmaz.
Nursena ismi nasıl?
Ülkemizde kullanılan bazı isimler iki isim birleşmesinden oluşur. Arapça kökenli Nur ve Sena isimlerinin birleşmesiyle oluşan Nursena adı da bunlardan biri. Nur, parlak ve ışıltılı anlamına gelirken, Sena hem övülmeye layık olan hem de şimşek parıltısı demektir.