AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2 ilaclar ust uste icilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

2 ilaçlar üst üste içilir mi?​

Herhangi bir ilaç alırken bu ilaca başka bir ilaç ilave edilecekse, bunu mutlaka doktorunuz yapmalı veya eczacınıza danışmalısınız. Bazen aynı anda alınan iki ilaç, benzer etkiler oluşturur ve tedavi edici etki iki katına çıkar. Bir kişi aynı etkin maddeye sahip iki ilacı bilmeden aynı anda kullanabilir.

2 farklı ilaç arası kaç saat olmalı?​

İlaçların istenen etkiyi gösterebilmeleri için kanda belirli bir seviyede olmaları gerekir. Bu seviyeyi eşit tutabilmek ancak ilacı eşit aralıklarla almakla mümkündür. Örneğin günde 3 kez alacaksanız 8 saat ara ile, 4 kez alacaksanız 6 saat arayla içmelisiniz.
Günde 2 defa ilaç kaç saat?
İlaçların nasıl, hangi dozda, hangi sıklıkta (günde 2 defa, 12 saat arayla), ne kadar süre (kaç gün) kullanılacağı ve hangi koşullarda saklanacağı hastaya tam olarak anlatılmalı ve hasta/hasta yakını tarafından eksiksiz olarak uygulanmalıdır.

Hap içemeyenler ne yapmalı?​

Hapı dilinize koyun. Ağzınıza bir yudum su alın fakat yutmayın. Çenenizi göğsünüze dayayın. Başınız bu şekilde öne eğikken hapı yutun.

1 saat arayla ilaç içilir mi?​

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bostancı, bütün uyarı ve bilgilendirmeler rağmen Türk toplumunun doğru ilaç kullanmadığını söyledi. Bostancı, ilaçların öğünlere göre değil saat aralıklarına göre içilmesi gerektiğine dikkat çekti.
2 tane ağrı kesici içersek ne olur?
Hastalar bu ilaçları her gün alırlar hatta günde 2-3-5 defa alanlar bile vardır. Bir çeşit bağımlılık gelişir. Ağrı kesici aşırı kullanımında hasta ilacı almazsa baş ağrısı çok çok artar ama alsa da tam kesilmez. İlaç karaciğer, mide gibi organlarına zarar verdiği gibi bulantı ve sersemlik yapmaya başlar.
KIRARAK İÇMEYİN! Bağırsakta çözülecek bir ilacı mideye verirseniz midede doku hasarına neden olabilir. Buda ülseri getirir. Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır.
Bazı ilaçlar dil altı olarak, bazıları çiğnenerek, bazılarının da parçalanmadan yutulması gerekiyor. Bazıları da suda eritilerek içilmeli. Ancak birçok hasta buna dikkat etmiyor” dedi. Parçalanmaması gereken hap çiğnenerek alınmamalı!
 
Geri
Üst