- Konu Yazar
- #1
2 haftalık gebelikte kanama neden olur?
İlk aylarda kanamalar genellikle bebeğin rahmin içine yerleşirken neden olduğu kanamalardır. Bebek kendine rahim duvarında bir yer açarak oraya yerleşir. İşte bu yerleşme sırasında hafif miktarda yani birkaç damla kan gelebilir. Bu birçok hamilenin yaşadığı bir durumdur ve önemli bir kanama değildir.Hamileliğin kaçıncı haftasında kanama olur?
Hamileliğin kaçıncı haftasında kanama olur?Genellikle son adet tarihinden yaklaşık 4-5. haftalar arasında yerleşme kanaması olur. Bu durum yumurtlama ve konsepsiyonun son adetten kaç gün sonra olduğuna göre değişkenlik gösterir.
Gebeliğin ilk haftalarında kanama ne kadar sürer?
Gebeliğin ilk haftalarında kanama ne kadar sürer?Hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal olarak değerlendirilen yerleşme kanaması ve benzeri türde yaşanan kanamalar, yaklaşık 6 ila 12 gün aralığında gerçekleşir.
Hamileliğin ilk haftalarında kanama olur mu?
Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin %20’sinde görülebilir.Bebeğin düşüp düşmediği nasıl anlaşılır?
Bebeğin düşüp düşmediği nasıl anlaşılır?Eğer düşük tamamlandıysa, kanama bir hafta, en çok iki hafta sürmelidir. Kayıptan sonra birkaç gün bazı küçük kramplar yaşayabilirsiniz. Kanama asla adetin en ağır gününden daha ağır olmamalıdır.
Yerleşme kanaması en geç ne zaman olur?
Yerleşme kanaması en geç ne zaman olur?Yumurtlama zamanı tam olarak bilinemediğinden döllenme, cinsel ilişki sonrasında hemen veya 3 gün içerisinde gerçekleşebilir. İmplantasyon kanaması döllenme sonrası 6-12 gün aralığında gerçekleşeceğinden bu süre cinsel ilişki üzerinden hesaplandığında 15 güne kadar uzayabilir.
5 haftalık hamilelikte az miktarda kanama veya lekelenmeler kesenin tutunma kanamasıdır. Fazla miktarda kanamalar ise düşük tehlikesi içerebilir. Bu nedenle normalin üstünde bir lekelenme görüldüğünde kadın doğum uzmanına başvurulması önemlidir.